Мотиватори.нет

Раздели за главна страница => Събития => Темата е започната от: FireWall в 15.09.2014 14:20

Титла: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: FireWall в 15.09.2014 14:20
Попаднах на една интересна статия, която с прости думи обяснява много от световните събития случващи се през последните години и набиращи все по-голяма скорост през последните месеци. Напълно съм съгласен с автора и затова реших да преведа по-голямата част от текста.
Източник: clivemaund (http://motivatori.net/go.php?url=http://www.clivemaund.com/article.php?art_id=3278&PHPSESSID=858d95f877010a9291c0b959c269ab82)

[attachimg=1]

Ние сме свидетели на една от най-великите битки в нашата епоха, битка за запазване на световната хегемония на долара, и заедно с него – за икономическото, военно и политическо господство на САЩ над цялата планета, - тази битка навлиза в своя решаващ стадий.
Независимо от несъмнено великите достижения на Съединените Щати през последните сто години, отношението им към останалата част на света е паразитно. Обяснението на това, е че те създават пари и заемни инструменти от нищото, не полагайки абсолютно никакви усилия, а след това ги заменят за стоки и услуги от други страни. Поради това, че американския долар е световна резервна валута, те могат да трупат астрономически дефицити на бюджета, които биха били непосилни за всяка друга държава. Дълговете на САЩ към момента достигат такива висоти, че ако американския долар поради някаква причина загуби своя статус на резервна валута, икономиката на Съединените Щати моментално ще се свие до нива характерни за една „бананова република“ – това обяснява и бързината с която се развиват събитията в последно време.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: FireWall в 15.09.2014 14:21
Всяка държава, извършваща действия насочени към отказ от долара като средство за разплащане, бива наказана, а при необходимост се използва и сила. Използваната тактика при такива случаи се състои от три части: икономическа блокада (санкции), финансиране на вътрешна революция (евентуално с използването на американски специални части), и директно военно нахлуване. Възможна е и комбинация от всички етапи наведнъж. Именно това се случи в Ирак и Либия, които решиха да продават своята нефт за валута различна от долар. Може би най-голямата ирония във всичко това, е че именно през финансовите министерства спестяванията на целия свят финансират колосалните разходи задвижващи военната машина на САЩ с нейните стотици военни бази разположени из целия свят, които пък от своя страна строго контролират и гарантират, че всички ще останат под игото на тази система.

[attachimg=1]
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: FireWall в 15.09.2014 14:21
Да вземем Русия (и Китай), те са най-голямата към момента заплаха за доминирането на долара. В последно време тези големи и могъщи съседи сключиха ред важни валутни и търговски сделки, които не предвиждат използването на долари, и затова представляват сериозна заплаха за резервния статус на долара, който, ако не се вземат мерки, може да престане да съществува. Разберете това, и вие веднага ще разберете причината за скорошните пропагандистки нападки срещу Русия. Освен това, Китай в продължение на няколко години беше зает с опустошаване на световните запаси от злато, като ранни подготвителни мерки за възможното в бъдеще златно обезпечаване на своята валута, което ще бъде и последния гвоздей в ковчега на американската валута, защото когато това се случи, необезпечения долар напълно ще се срине.
Тъжната за американския народ ирония на съдбата е в това, че даже ако САЩ могат да заменят неограничено количество безполезни хартийки на реални стоки и услуги от останалия свят, инфраструктурата на страната се руши, а все повече американци живеят бедно и получават талони за храна, и даже прословутия американски среден клас постоянно съкращава своята бройка. Това се случва защото елита не го интересува нито страната, нито народа – тях ги вълнува само властта и преумножаване на техните богатства.

[attachimg=1]
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: FireWall в 15.09.2014 14:21
Ако вие умеете да играете шах, то за вас няма да представлява трудност да разберете същността на водената в момента силова игра. САЩ искат "да се разберат с Русия”, която предприе важни стъпки, насочени извън рамките на основаната върху долара търговска система. Ако те можеха да я нападнат с военни методи, както направиха с много други по-малки страни, то те биха го направили, но Русия е голяма и могъща страна със голяма и добре въоръжена армия и ядрено оръжие, така че този вариант отпада. Опитите да се ослаби руското правителство отвътре и да се разпали революция, изглежда, също не успяха, защото руските специални служби умело противодействат на тази подривна дейност, и изглежда са също толкова безжалостни както и американските служби за тайни операции. Остава единствено варианта за икономическа блокада – санкциите като опит да се изолира и смъртоносно ослаби руската икономика, и както знаем, тези санкции са вече в действие. Но какво оправдава налагането на санкции? Все пак е невъзможно просто да се заяви по BBC World News: "Русия реши да приложи на практика своите планове, които не предвиждат използването на долара, затова ние ще ги подложим на икономическа блокада".
САЩ търсиха географски "подход", през който може да бъде атакувана Русия – северния и източен маршрути отпадат, защото това е или океан или Китай. Страни като Полша в Европа също не са подходящи, защото сега те са стабилна част от западния лагер, а например Украйна за тази задача е идеална, защото това е голяма държава на югозападния руски фланг, която се разкъсва на две, съхранявайки предишната си привързаност и кръвни връзки с Русия, и стремейки се към по-тесен контакт с Европа. Това е идеално място за разпалване на прозападна революция, и възможно, гражданска война, която ще погълне в себе си и Русия, а след това може да бъде използвана като предлог за въвеждането на санкции. Именно това се случи.

[attachimg=1]
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: FireWall в 15.09.2014 14:22
И така, вече има санкции, но има една подробност, за САЩ те едва ли ще имат някакъв ефект. Те нанасят удар най-вече на глупаците в Европа, които раболепно следват указанията от Вашингтон, и най-вероятно санкциите няма да разрушат руската икономика, на което се надяват в САЩ. Руската икономика е много голяма, и ако се наложи тя може да функционира на принципа на самообезпечаването, особено ако се вземе предвид, че тя разполага със собствени нефт и газ. Важен благоприятен фактор е и това, че тя има голям и мощен съсед в лицето на Китай, който знае, че ще се окаже на огневата линия веднага след Русия, и затова китайците са изключително щастливи да встъпят с Русия в съюз и отношения на взаимна поддръжка. По всичко личи, че Русия и Китай са готови да формулират „свободна от долара“ зона и да се противопоставят на Вашингтон. Китайците планират това отдавна, както и Путин, и затова, освен, че изкупиха всичкото достъпно злато по борсите за бъдещо обезпечаване на своите валути, те усилват и своите войски, за да са готови да парират всякакви бъдещи заплахи, породени от американските въоръжени сили, които вече предприемат стъпки за повторно откриване на военни бази на Филипините и участие в нови експанзионистки мероприятия в западната част на Тихия океан.

[attachimg=1]

Ситуацията между САЩ и Русия (а в бъдеще и Китай) потенциално вече е много опасна. Дали американските елити и НАТО са достатъчно безумни да започнат световна война? Трета световна война? Разбира се че да, и вероятността за това се вижда по непрекъснатите провокации и балансирането на ръба. Спомнете си откачената, почти истерична реакция по повод руския хуманитарен конвой, който премина границата на Източна Украйна. Ако бяха разумни щяха да кажат: "Благодарим ви, за това че за своя сметка организирахте голям конвой с помощи за населението на обсадените градове в Източна Украйна, които нямат електричество, храна и вода". Вместо това, тяхната реакция бяха поредни нападки с пяна на уста: "Как посмяхте да пресечете границата на суверенна държава без разрешение от нейното правителство? Това е опасна ескалация", – и т.н., и използваха случая като предлог за още по-голямо разклащане на санкционния маховик.
Но нека да се върнем към първопричините и да се запитаме, защо САЩ са толкова загрижени за случващите се събития в Украйна, която се намира на хиляди километри от тях и няма нищо общо с тях? Може би САЩ  си мислят, че са новата Римска империя, може би Барак Обама вярва в това, че е Юлий Цезар на нашето време, от което в неговото въображение той се вижда как държи реч в Конгреса все едно е Колизей, облечен в бяла премяна и сандали, и окичен с лаврови клончета.  Действително, САЩ де факто са империя, и използват доларовата система и своите огромни въоръжени сили за да контролират своите владения и жестоко да наказват всеки, който се опитва да се отскубне от нея. Обаче в техните владения не влизат Китай и Русия, които не могат да бъдат покорени заради размера на техните икономики и способността им физически да се защитят (а ако се наложи и с помощта на ядрени оръжия), и на тях им е писано да свалят долара от престола му и да развалят тази империя, която вече е напълно изгнила отвътре, бидейки и без това поразена от гигантски дългове и безнадеждно корумпирани правителства.
Не може да не се отбележи и глупостта на Европа, която покорно слуша заповедите на САЩ и въвежда санкции в отношение на Русия (по друг начин казано, започва търговска война). Русия не е някаква си там бананова република от Третия свят, това е голяма световна държава, и акта за налагане на санкции спрямо нея представлява тежка обида и крайна степен на провокация,. Тези санкции ще имат катастрофално последствия за Европа, особено сега, когато Русия се обединява с Китай и те старателно изграждат обща стратегия за отдръпване от долара. Китай разбира, че ако сега САЩ успеят да разрушат икономически и да подчинят Русия, то те ще бъдат следващите, затова напълно очаквано е Китай и Русия да създадат много мощен съюз. В краткосрочна и средносрочна перспектива и без това слабата икономика на Европа ще загуби много повече отколкото икономиката на САЩ. Европа сега се сблъсква с отслабване на своята валута и заплаха за дезинтеграция, в следствие на растящата популярност на крайно десните партии, което с времето може да доведе до граждански войни, а европейските страни имат традиции във воденето на идиотски, разрушителни войни до изтощение. Най-вероятно, Русия, със своята обемна вътрешна икономика и новите си търговски договори с Китай, без проблем ще преживее тези времена.
Голата пропаганда, която сега се тиражира в западните медии, особено по отношение на Русия, е толкова груба и примитивна, че може да засрами дори такива майстори в бранша като министъра на нацистката пропаганда, доктор Гьобелс. Подобни неща ние вече сме виждали, започвайки от периода преди началото на Втората световна война. Какво означава това? Това означава, че западните елити са отчаяни пред лицето на очертаващия се крах на долара. Те са в такова отчаяние, че могат да се забележат едва ли не струйките пот по техните лица. Да, сега на фона на назряващото разрушаване на Европа долара временно укрепва своите позиции и определено време може да продължава да печели от този процес, но те виждат по-далеч от това. Веднага след като долара изчезне идва края и на тяхната империя – няма да бъде възможно да подържат галопиращите астрономически дефицити, повече няма да имат безгранични финанси за военната си машина, много военни бази ще заприличат на изоставения град Припят до Чернобил, повече няма да могат да налагат със сила своята воля където и да било по света, повече няма да има глоби и санкции налагани на чуждестранни банки и учреждения за това, че те не изпълняват това което им се заповядва, няма да има пари за оръжие за Израел, няма да има огромни премии на Уол Стрийт и т.н. Стремителното разпространение на бедност и нищета сред американското население означава, че напълно е възможно да се зароди анархия, при която ще бъдат запалени и разграбени убежищата на елита, и те си дават напълно сметка за това, което е и причина за все по-голямата милитаризация на полицейските сили в САЩ.
Много хора са измъчвани от състоянието на неопределеност – те знаят, че нещо не е наред, но не могат да разберат какво именно. Причината е в това, че те не са посветени във "Великия план" и вярват на лъжите и дезинформацията, старателно и изкусно подавана им от послушните медии, чиито стопани гледат към народните маси, като към стадо овце и се отнасят към тях като към гъби растящи в някоя маза -  "храни ги с лайна и ги дръж на тъмно". Но ако разберете плана на играта, вие ще станете свободни, а откриването на лъжите и дезинформацията в медиите, ще се превърне за вас в нещо като спорт. Знанието е сила, и ако вие разберете, че след сегашния ръст – който, между другото може да продължи достатъчно дълго,  – долара ще рухне, то вие ще знаете, какво място да си изберете за себе си, за да избегнете катастрофалните последствия на този колапс, който рано или късно ще се случи.
Като заключение, отговора на зададения в началото въпрос " Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?" – "не",от което следва, че долара го очаква колапс, може би това ще стане веднага след неговата лебедова песен – случващото се в момента на фона на "гибелта на Европа" укрепване.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: bobo в 15.09.2014 18:10
Абсолютно съгласен! Американците търсят начин да спрат Русия и за тази цел всички средства са подходящи. Живеем в динамично време и от тази битка зависи бъдещето на света за близките 50-100 години!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Иван в 15.09.2014 18:37
Историята се повтаря, но никой не си вади поука. На всеки 50-100 години западняците решават, че ето сега вече наистина ще накажат русия и всеки път ядът шамари. Този път на ред са американците.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Musa-Ka в 15.09.2014 19:21
Русия е велика държава. Да, комунизма почти ги срина, но сега те отново са на крака и едва ли нещо може да ги спре!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: RedBul в 15.09.2014 20:43
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Bibz в 15.09.2014 23:10
А България през цялото време се лута. Ту при едните, ту при другите
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: XanKregor в 15.09.2014 23:52
Поредната много добра тема! Поздравления FireWall  :bravo:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: WildHorse в 16.09.2014 08:34
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао

Освен да плюеш, нещо смислено имаш ли да кажеш?
Айде скрий се някъде!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Banshee в 16.09.2014 09:35
Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?

По думите на Обама той вече я е разрушил...  :biggrin:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Иво в 16.09.2014 09:37
запада не е толкова слаб и безпомощен. Истината е че разбират само от бой, а Русия засега проявява слонско търпение!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Bad Robot в 16.09.2014 09:43
Нямам нищо против руснаците, даже напротив, но ми омръзна да чета статии, в които описват края на Америка. Вече десетилетия наред се пророкува постоянно края на Америка, а края все го няма....
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: знаещ в 16.09.2014 13:58
Хора, не вярвайте на руската пропаганда а помислете сами!
Сриването на долара е планирано преди много години именно от онези сили, които искат да вземат изцяло властта в САЩ а контролират Русия от близо век!
Ако доларът се срине кой си мислите, че ще пострада повече, кой мислите че ще остане гладен?
САЩ - износител номер 1 в света по селскостопанска продукция или Русия огромен вносител!?

Падне ли долърът ще има огромен финансов колапс, как Русия ще плаща за храната с която да храни населението си? Как ще се договори тази храна и как ще се транспортира!?
Колко време ще отнеме това, дори и да се заплати в рубли, ако някой изобщо им ги вземе!?
Помислете сами!
Ако САЩ бяха зависими от горива, можеше да се предположи, че ще колабират и те! Но реалността е че те започват масивен износ на горива и се очаква да минат Саудитска Арабия и да застанат на челно място в света!
При това нефтените запаси по шелфа още не са разблокирани за проучване!

Някой изобщо може ли да си представи, че всички институти в САЩ не предвиждат многобройни сценарии за световната гео-политика и не са се подготвили предварително !?

Ако падне доларът ще паднат ли американските заводи, институти, университети, военната промишленост, земеделието, железниците!? Да му мислят онези, които ги нямат тези неща!

Но падне ли доларът, това навярно ще предизвика падането на демокрацията!
А падне ли демокрацията в САЩ, тогава те могат да нападнат и завладеят всяка една страна!

Този Нов световен ред е добре планиран и неговите пионки го прокарват. Путин е също една пионка там, която играе много добре.
Защото ако той работеше за народът си, щеше да въведе системи, които да работят за народа. Тогава Русия щеше да е незавсима както от внос, така и от износ.
А сега Русия е крайно зависима. Русия е зависима от петрола а гражданите и са зависими от държавата.
Онези, които мислят и искат независима Русия са наричани врагове и са преследвани а някои убивани.   

Помислете сами и си дайте сметка, какво реално подкрепяте!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: bobo в 16.09.2014 14:04
Хора, не вярвайте на руската пропаганда а помислете сами!

Руска пропаганда? Clive Maund доколкото разбрах е борсов анализатор и по това че пише на английски си мисля, че най-вероятно не е руснак  :dont:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Павел в 16.09.2014 16:57
"Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао"
Го и Хитлер точно така си мислеше ама.....
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Яна в 16.09.2014 19:04
Хора, не вярвайте на руската пропаганда а помислете сами!
Сриването на долара е планирано преди много години именно от онези сили, които искат да вземат изцяло властта в САЩ а контролират Русия от близо век!
Ако доларът се срине кой си мислите, че ще пострада повече, кой мислите че ще остане гладен?
САЩ - износител номер 1 в света по селскостопанска продукция или Русия огромен вносител!?

Падне ли долърът ще има огромен финансов колапс, как Русия ще плаща за храната с която да храни населението си? Как ще се договори тази храна и как ще се транспортира!?
Колко време ще отнеме това, дори и да се заплати в рубли, ако някой изобщо им ги вземе!?
Помислете сами!

Ако САЩ бяха зависими от горива, можеше да се предположи, че ще колабират и те! Но реалността е че те започват масивен износ на горива и се очаква да минат Саудитска Арабия и да застанат на челно място в света!
При това нефтените запаси по шелфа още не са разблокирани за проучване!

Някой изобщо може ли да си представи, че всички институти в САЩ не предвиждат многобройни сценарии за световната гео-политика и не са се подготвили предварително !?

Ако падне доларът ще паднат ли американските заводи, институти, университети, военната промишленост, земеделието, железниците!? Да му мислят онези, които ги нямат тези неща!

Но падне ли доларът, това навярно ще предизвика падането на демокрацията!
А падне ли демокрацията в САЩ, тогава те могат да нападнат и завладеят всяка една страна!

Този Нов световен ред е добре планиран и неговите пионки го прокарват. Путин е също една пионка там, която играе много добре.
Защото ако той работеше за народът си, щеше да въведе системи, които да работят за народа. Тогава Русия щеше да е незавсима както от внос, така и от износ.
А сега Русия е крайно зависима. Русия е зависима от петрола а гражданите и са зависими от държавата.
Онези, които мислят и искат независима Русия са наричани врагове и са преследвани а някои убивани.   

Помислете сами и си дайте сметка, какво реално подкрепяте!

Над тази гледна точка си струва да се замисли човек.  :idea:
И едните, и другите, са актьори в една добре режисирана пиеса, в която потърпевши ще са всички зрители. :old: 
Няма печеливши народи в тази игра и който не го осъзнава, проявява самоубийствена наивност и безгрижие.
Нещата никога не са такива, каквито ни ги представят.
Просто откъм хляб не могат да ни насмогнат и затова ни отвличат вниманието със зрелища. Зрелища, които ние ще платим с живота и свободата си, доколкото познавам живота.
Те и нашите политици дават вид, че се карат помежду си, но се хранят от една и съща ръка, на една и съща трапеза - тази, която са отрупали с блага, откраднати от нас. :faceoff:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: bobo в 16.09.2014 20:17
Я да видим как "целия свят" налага санкции на Русия:

[attachimg=1]

Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: bobo в 16.09.2014 20:21
И едните, и другите, са актьори в една добре режисирана пиеса

Продължавайки метафората само ще допълня, че както и във всяка пиеса и тук единия герой е лош, а другия добър. Единия се бори за истина и справедливост, а другия не. Всеки сам избира кой - кой е. За мен САЩ са олицетворение на злото. Няма място на планетата където да са стъпили и да не е имало война и жертви. И искрено се надявам да доживея техния край!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Яна в 16.09.2014 21:09
И едните, и другите, са актьори в една добре режисирана пиеса

Продължавайки метафората само ще допълня, че както и във всяка пиеса и тук единия герой е лош, а другия добър. Единия се бори за истина и справедливост, а другия не. Всеки сам избира кой - кой е. За мен САЩ са олицетворение на злото. Няма място на планетата където да са стъпили и да не е имало война и жертви. И искрено се надявам да доживея техния край!

Подкрепям те напълно, но не бива да си мислим, че Русия и ангел. Тя просто играе доброто ченге в спектакъла на Новия Световен ред.
Работя с руснаци и знам какво е натворила и твори тяхната политическа мафия.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Парашут в 16.09.2014 22:49
След като Русия са добрите, защо не забранят на самолетите минаващи над тяхната територия да тровят хората с химически следи. В YouTube имаше някъде филмче, което показваше дюзите под крилата на самолетите пръскащи химическите следи, по 3 дюзи комплект под всяко крило. Филмчето показа и руски самолети с такива дюзи - нали са добрите. Филмчето беше заснето на на едно летище.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Гост в 16.09.2014 23:33
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Е,то ихАмериканската може да се определи  по същият начин-я ми кажи поне 1 единствен телевизор хАмериканско производство!
Титла: не мога да устоя когато някой невежа се изказва авторитетно
Публикувано от: БайГуй в 17.09.2014 09:22
защо не забранят на самолетите минаващи над тяхната територия да тровят хората с химически следи. В YouTube имаше някъде филмче, което показваше дюзите под крилата на самолетите пръскащи химическите следи, по 3 дюзи комплект под всяко крило. Филмчето показа и руски самолети с такива дюзи - нали са добрите. Филмчето беше заснето на на едно летище.
Защото си нискообразован (прост) . Ако беше внимавал на уроците по физика 9,10 и 11 клас нямаше да плещиш глупости , да си чувал някога за точка на оросяване , случайно да знаеш каква е температурата, влажноста на 10 000 метра (там летят самолетите), кога , как и при какви условия и на каква височина се образуват перестите облаци, А..."защото това което наблюдаваш  като следа е точно такъв облак провокиран от конденза върху частиците от изгорели газове" (за това умнико един ден има следи друг ден няма ,защото условията са различни в различните дни и места) . А да си чувал че самолетите имат система против  облединяване (за въпросните дюзи)   
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Анализатор в 17.09.2014 09:32
Падне ли долърът ще има огромен финансов колапс, как Русия ще плаща за храната с която да храни населението си? Как ще се договори тази храна и как ще се транспортира!?
Колко време ще отнеме това, дори и да се заплати в рубли, ако някой изобщо им ги вземе!?
Помислете сами!

Даже незнам какво да кажа. Толкова глупости на квадратен сантиметър от монитора не съм виждал скоро  :faceoff:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Яна в 17.09.2014 09:52
Уважаеми гости,
Много е хубаво, че посещавате сайта и изказвате мнението си тук, но е много странно как някой, който твърди за другите, че са ниско образовани, употребява език и тон, които са проява на ..меко казано - лош вкус. Да не говорим за абсурдната увереност, че всичко знае, присъща на слабо осведомените хора! :faceoff:
По повод на ХААРП и кемтрейлс мога само да разкажа една история:
" - Две овце от стадото на един овчар се разбъбрили и от дума на дума разговорът се завъртял около овчарите и тяхната грижа за стадото. Едната овца притеснено споделила: Ти чу ли, драга, че нашият овчар бил всъщност много лош. Прави се пред нас, че го е грижа за здравето и живота ни, за децата ни, а всъщност, имало някакви техни празници, на които той лично убивал една от нас или едно от децата ни и после семейството му изяждало убитата. Това е ужасно и трябва да избягаме и да се опитаме да живеем свободни в гората.
- Глупости! - отговорила другата овца, която била много умна и осведомена - аз познавам добре нашия овчар и знам, че той ни обича и се грижи за нас отлично. Та той просто ни пази от вълците, как не си го разбрала?! Трябва ли всеки път, когато вълци отвлекат наши сестри, да си мислим, че нашият овчар ги убива?  Престани да се поддаваш на такива теории на конспирацията и си гледай пашата и млякото. Всичко е наред!"


[attachimg=1]
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: българина в 17.09.2014 13:18
Русия е най-високо технологичната страна. И това е едно от нещата, които ще я спасят. Технологии, които в по-голямата си част са секретни.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: RedBul в 17.09.2014 14:02
Русия е най-високо технологичната страна. И това е едно от нещата, които ще я спасят. Технологии, които в по-голямата си част са секретни.

Толкова много технологии че никой не е чувал за тях :rofl:


Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Аз в 17.09.2014 16:06
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Само да ти кажа, че говориш, както ние за Албания - по инерция, без да знаеш какво е в момента в там. Прочети отчета за износа на Русия за последните 5 г и пак ги напиши тия глупости!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: SpinDerman в 17.09.2014 19:31
Като ги почнете едни такива умни теми. Каквото ще стане - ще стане и т'ва е. Сайта е мотиватори, а не политизатори  :sm_biggrin:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: СЧЕРБАКОВ в 17.09.2014 19:36
Всеки който стъпи на РУСКА земя е ял бой
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Banshee в 17.09.2014 20:19
Всеки който стъпи на РУСКА земя е ял бой

Една картинка по темата

[attachimg=1]
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Mozak в 18.09.2014 22:22
Уважаеми гости,
Много е хубаво, че посещавате сайта и изказвате мнението си тук, но е много странно как някой, който твърди за другите, че са ниско образовани, употребява език и тон, които са проява на ..меко казано - лош вкус. Да не говорим за абсурдната увереност, че всичко знае, присъща на слабо осведомените хора!

искам да подкрепя Яна  :up: сайта е отверен за всички, които искат да споделят своето мнение, но нека спазваме добрия тон на общуване и показваме истинския си, човешки интелект  :idea:
Относно статията: залети сме с такъв информационен спам, че е изключително трудно да взема позиция за която и да е от страните. По принцип симпатизирам на Русия - близостта на народите ни е безспорна!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Елена Карабелова в 19.09.2014 20:00
Много хора изказват мнения без да са на ясно с обстановката Америка няма такова производства каквото има Русия тя е държава която си продава парите и само от това печели .Прав е господина дето казва да сте видели нещо на пазара произведено в Америка.РУСИЯ има природни богатства има гори има и руди общо взето е голям производител.Американците се месят във вътрешните работи и на Европейският съюз и за това искат да се спре южния поток за да не е зависима Европа от Русия това се нарича саботиране и защо реват че бил замразен обекта а продължава да се работи по него.За да се замрази един обект трябва да се направи подготовка за замразяването му Обектите не са парче месо да го орежеш и да го сложиш във фризера.Много пъти през фазата на замразяване на обектите сме работили до дочакването на размразяването .За това има средства за замразяване.През това време ще се подготвят и проектите за привеждане обекта по Евростандартите.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: More в 27.09.2014 00:23
Страхотна статия  :bravo: трябва да си слепец, за да не се съгласиш с фактите изложени в статията. Най-интересното е че статията е написана от американец, с явно много информация за състоянието на икономиката й.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Яна в 29.09.2014 15:16
[attachimg=1]
Дали не са в комбина?
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: мима в 17.12.2014 10:04
много ми хареса статията много реална това което искам да добавя е хората които знаят за Русия само от медиите да не коментират трябва да си бил там за да разбереш колко дезинформация има в нашите медии Русия много пъти се е издигала от пепелта и пак ще го направи много по тежки бяха времената през 1985,1998 но се справи има не само добри технологии но и ресурси с които е обезпечена валутата и това е мощна икономика а за младите дето плачат  че Русия няма технологии само един елементарен пример докато новинарите на родните телевизии все още подмятат листи да четат новините руските журналисти много от давна не ползват текст написан на лист а само таблети и лаптопи
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Аз в 29.12.2014 21:36
Парите са средсво ,но не най важното!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Boris в 29.12.2014 23:41
Света е създаден с два полюса - Добро и Зло. Ако го няма злото, няма как да оценим доброто! Важно е Доброто да е в превес. За съжаление злото (за мен САЩ) в момента се опитва да вземе превес. Всички трезвомислещи хора ще кажат - Не на злото, искаме Добро!!!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: ГАЛИНА в 31.12.2014 09:13
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Някви заучени фрази този повтаря а с какви ракети пътуват всички на МКС? а колко направиха само за тази година 2014? колко нови ракети , нови подлодки ,колко нови съвреммени предприятия ? а наши тежки коли винаги печелят всички соревнования и най-издръжливи в света. Статистика за тази година ,която има не можах да изчета ,толкова много направено само за 2014.
Освен да плюеш, нещо смислено имаш ли да кажеш?
Айде скрий се някъде!
Титла: Re: Колекция кратки вицове и афоризми
Публикувано от: Димитър в 31.12.2014 13:41
Хайде да започнем от начало. Всяка държава има своите сфери на влияние и интереси. Допълнително се намесват и исторически  фактори.Русия е велика държава ,наравно с Китай,Щатите. Повтаря се ситуацията с Рейгън и икономическите санкции,а ние знаем до какво доведе това! Русия ще търси военно решение,Щатите търсят икономическо решение на въпроса.Срещу 160 милиона руснака ще се изправят Щатите,Англия с Нова Зенландия,Канада,Австралия,Обединена Европа включително и Китай. В момента руснаците ги спасява ядрения им щит(нищо повече)-за който трябва да благодарят на бившия СССР.Икономика с БВП по-малък от на Холандия и Дания ,една икономическа война е пагубна в ситуация на изчакване!Разривът започна след отказа на Запада да предостави технологии на Русия.(напълно разбираемо).Путин се опитва да възстанови (поне част) от бившия СССР,засега с половинчати успехи.Завзе Крим,но загуби Украйна.След Карибската криза ,това е най-големия подобен. Държава която икономика почти изцяло зависи от износа на природни ресурси е меко казано слаба.Запада от своя страна прави ключова грешка(недоглеждане). - и това според Кисинджър.Естественото състояние на руснаците е войната(или военен режим със санкции),като се започне от Петър 1 и се стигне до бившя СССР.Самия факт ,че може свободно да обсъждаме тези неща ,не е заслуга на Русия.Конфликта ще завърши с преподписване на определени договорености(ако му стигне времето на Путин) и евентуална федерация в Украйна! Нещо не искам да си представя Русия с моща на Щатите какви ще ги свърши!Последния път половин Европа беше извън времето и пространството под окупация(грубо казано).
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: bobo в 31.12.2014 16:29
Типично изказване за всеки либерал-демократ в България: много думи, нула факти. Само бла-бла-бла. Даже незнам точно защо почвам да ти отговарям и да си губя времето с такива идеално изшлайфани мозъци като твоя. Съжалявам, че нарушавам принципа да не се обижда, но изказвания от сорта са обида пък за другите хора в сайта.
Русия ще търси военно решение,Щатите търсят икономическо решение на въпроса.

Точно на обратно и за това колегата Firewall е написал/превел тази тема с подробно обяснение защо е така. Как точно САЩ имат голям икономически проблем, който се опитват за пореден път да решат с помощта на война. Митко чети преди да пишеш, понякога е важно!

Срещу 160 милиона руснака ще се изправят Щатите,Англия с Нова Зенландия,Канада,Австралия,Обединена Европа включително и Китай.

Поредното изказване в следствие на това, че пишеш коментари без да четеш темата. За останалите незнам, но точно Китай все по-явно помага на Русия и като доказателство на това вече идеално може да послужи неуспялата революция на "чадърите" в Хонконг!

В момента руснаците ги спасява ядрения им щит(нищо повече)-за който трябва да благодарят на бившия СССР.

Единствената вярна теза в цялото ти изказване. Защото ако не притежаваха това оръжие САЩ отдавна да са направили от Русия няколко "демократични" държави!

Икономика с БВП по-малък от на Холандия и Дания...

Моля?! Гледай в гугъл ако на мен не вярваш, БВП по страни за 2013:
Русия - 2,097 трилиона USD (2013 г.)
Холандия - 800,2 милиарда USD (2013 г.)
Дания - 330,6 милиарда USD (2013 г.)
Само от това твое изказване е достатъчно човек да си направи изводите какъв анализаторски капацитет притежаваш!

Завзе Крим,но загуби Украйна.

В Крим имаше референдум, на който над 80% от населението гласува за присъединяване към Русия. В Крим живеят над 70% чисти руснаци. "Завземането" на Крим беше възможно най-логичната стъпка от страна на Русия след ПРЕВРАТА в Украйна. Това е много по-логично присъединяване от колкото например независимостта на Косово...

Естественото състояние на руснаците е войната...

Чети история мойто момче защото ставаш смешен. Естественото състояние на Русия е постоянно да се отбранява. А войната е естественото състояние на твоите приятели зад океана. Виж, хубаво се вгледай:

[attachimg=1]

Нещо не искам да си представя Русия с моща на Щатите какви ще ги свърши!Последния път половин Европа беше извън времето и пространството под окупация(грубо казано).

Грубо казано глупако (извинявай, но вече не се сдържам), е че под "окупацията" на СССР ние построихме пътищата по които караш кола, детските градини и училища, в които ходят нашите деца, болниците и т.н.
А под ДЕМОКРАЦИЯТА на САЩ и Европа какво постигнахме?! Населението на страната ни се стопи само с няколко милиона! Какво са няколко милиона за демократи като теб - нищо, просто материал....
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: XanKregor в 01.01.2015 17:40
Грубо казано глупако

Първо предупреждение!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: AzUrAL в 02.01.2015 20:24
И на нас ли ще изпратите най долната и мръсна част на руската армия. Изроди криещи се под черни маски, да палят, да грабят да изнасилват и убиват в България? От времето на хуните и монголските племена, Европа не я е грозяла такава опасност. Това е сблъсък на цивилизация от едната страна и кърваво мракобесие от другата. Насъскалия срещу тях болшевишки зверове, кървавото джудже Путин и неговата върхушка от хардлайнери, които стоят зад гърба му. Като някой вълк той си прави планове да лочи дълго кръвта на Украйна и украинския народ. Съвестта не ви ли гризе, докато харчите рублите, с които от Кремъл са ви купили. Такива като вас трябва да бъдат осъдени за противодържавна дейност. Украинския народ никога няма да ти прости изпращането на утайката на руската болшевишка армия - нечовеци с черни маски да грабят, изнасилват, убиват, мародерстват, палят къщи.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: dred в 02.01.2015 21:02
Изродите с черни маски бяха превратажиите от десен сектор!
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Яна в 03.01.2015 10:22
Искаш ли истински, ама истински да скараш и разделиш хората и да ги разединиш, отвори тема за политика и си успял на 100%!
Честито и на нас, че имаме раздори в сайта! :faceoff:
В България всеки разбира от политика и ми е странно, как така политиката на нашата държава е толкова неуспешна, щом е пълно с разбиращи и знаещи? :upset:
Същото важи и за образованието, секса и спорта! Пълно е със специалисти! :blink:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Яна в 03.01.2015 10:37
[attachimg=1]
Патриотизм по-российски

— Дочь Сталина — десятилетия жила и умерла в США.
— Сын Хрущева — гражданин США.
— Где дочери Путина? В России их не видно.
— Депутат Пехтин. С сыном в США.
— Министр транспорта Московской области — Кацыва. С сыном в США.
— Дети депутата Железняка — живут в Швейцарии.
— Дети Астахова. Один во Франции, другой в Англии.
— Дети и внуки "главного патриота России" главы РЖД Владимира Якунина живут за пределами страны — в Англии и Швейцарии.
— Дочка министра иностранных дел Сергея Лаврова Екатерина живет и учится в США.
— Сын — вице–спикера госдумы А.Жукова долго жил и учился в Лондоне.
— Дочь вице–спикера гос.думы Сергея Анденко учится и живёт в Германии.
— Старший сын вице–премьера Дмитрия Козака — Алексей живет за границей и занимается строительным бизнесом.
— Младший брат Алексея Козака, Александр, работает в Credit Suisse
— Старший сын депутата Ремезкова, Степан, недавно закончил милитер–колледж Вэлли Фордж в Пенсильвании (год обучения стоит 1 млн 295 761 руб.).
Его младшая дочь живёт в Вене, где занимается гимнастикой. Маша Ремезкова представляла сборную Австрии(!!!) на детских соревнованиях в Любляне.
— Дочь депутата В. Фетисова — Анастасия, выросла и выучилась в США.Писать и читать по–русски Настя так и не научилась.
— Дочь Светланы Нестеровой, депутата гос.думы от фракции «Единая Россия» — живет в Англии.
— У главного борца за "традиционные православные ценности" Е. Мизулиной сын Николай учился в Оксфорде, получил диплом и переехал жить на постоянной основе в толерантную Бельгию, где разрешены однополые браки.
— Дочь депутата Воронцова Анна проживает в Италии. Туда она переехала из Германии.
— У единоросса Елены Раховой, прославившуюся тем, что она ленинградцев, проживших менее 120 дней в блокаде, назвала "недоблокадниками", дочь живет в США.
— Дочь экс–спикера ГД,одного из основателей партии "Единая Россия", а ныне члена Совбеза Бориса Грызлова Евгения живёт в Таллине. И даже недавно получила эстонское гражданство.
— Сын бывшего министра образования Андрей Фурсенко живёт на постоянной основе в США.
— Сын В.Никонова (внука Молотова), президента фонда «Политика» — гражданин США.

Источник:
politota.d3.ru/...
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: XanKregor в 03.01.2015 11:18
Няма нищо лошо в това да се говори за политика и даже да се спори. Но всеки участник в спора трябва да изказва освен аргументи и факти. И точно тук работата куца най-много. Защото всеки с четири класа образование може да си фантазира разни работи, да предава какво чул някъде в селската кръчма или направо да обижда, но много малко хора могат да водят конструктивен спор - в нашия случай с доказателства (видео/снимки/линкове).
А най-парадоксалното, е че най-големите защитници на демокрацията и западните ценности се държат най-лошо (в смисъл абсолютно не признават друго мнение). Това са мои наблюдения за нашия сайт.
Моята молба към всички участници в такива спорове е да подкрепят твърденията си с доказателства, иначе наистина ще почна да трия мнения подред  :idea:
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Ивайло Иванов в 05.01.2015 10:28
А най-парадоксалното, е че най-големите защитници на демокрацията и западните ценности се държат най-лошо (в смисъл абсолютно не признават друго мнение). Това са мои наблюдения за нашия сайт.

Не само в този сайт! Коментирах в Дойче Веле - посочих данни, източници, световно-известни факти, то когато фактите говорят - боговете мълчат. Ама не и хората. И тъй като нямаше какво да се отговори, се почна - "тъпанар", "идиот", "глупак" ...  Точно от "демократите". Нейсе, появи се след няколко дни човек, който да води идалог, без да обижда.
Относно "демокрацията" на САЩ, известно ли ви е, че от 250 военни конфликта след Втората световна война САЩ участват в 205 от тях ? По същата тема - Демокрация - се очакваше журналистка от Вашингтон Пост да "разчекне" Лукашенко, случи се точно обратното - зададваше и той въпроси, на които тя не знаеше как да отговори. "Интервью Лукашенко газете "Вашингтон Пост" 
"Темата е наистина дълга, но радостно е , че преобладаващото мнение отговаря на истината - Доброто - Русия,  Злото - САЩ.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: hristo58 в 05.01.2015 21:55
Финалната битка между Запада и Изтока започна…

Сценарият на Третата световна война се намира на чертожните дъски на Пентагона още от 15 години, а военните действия срещу Русия отдавна се разглеждат на оперативно равнище....Повече може да прочетете на https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/31/90032912/
Мисля,че е достатъчно красноречиво описано всичко.
Титла: Re: Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Публикувано от: Име в 06.01.2015 13:38
Финалната битка между Запада и Изтока започна…

Сценарият на Третата световна война се намира на чертожните дъски на Пентагона още от 15 години, а военните действия срещу Русия отдавна се разглеждат на оперативно равнище....Повече може да прочетете на
Мисля,че е достатъчно красноречиво описано всичко.

Единствените възможни начини американците да победят Русия са или преврат или икономически да ги удушат. Така като гледам с първото не успяха, а с второто за сега нямат кой знае какъв успех.
Война срещу Русия няма да има, тъй като това е равносилно на самоубийство. Руската армия в момента е може би една от най-боеспособните в света. Независимо от това колко пари наливат американците в своите въоръжени сили тяхната армия е сборище от дегенерати, садисти, педерасти, лесбийки и просто наемници, които при най-малкия отпор дават задна. Американската армия може да воюва само срещу в пъти по-слаб противник. А ако вземем предвид и наличието на ядрено оръжие и то в какви мащаби, то на всеки трябва да му стане ясно, че война срещу Русия няма да посмее да започне никой!