Мотиватори.нет

Раздели за главна страница => Животинки => Темата е започната от: KING в 08.04.2015 10:50

Титла: Индия призна делфините за личности
Публикувано от: KING в 08.04.2015 10:50
[attachimg=1]

Правителството на Индия присвои на делфините статут на "личности, не отнасящи се към човешкия род". По този начин Индия стана първата страна, признала официално уникалният интелект и мислене на този вид морски бозайници от разред китоподобни.

Решението беше огласено от шефа на Министерството на околната среда и горите на Индия, който също така забрани представленията с делфини живеещи в неволя – в делфинариуми, аквариуми, океанариуми и т.н. Съгласно разпоредбите на министерството, делфините "трябва да имат свои собствени особени права".

Делфините са високоинтелектуални млекопитаещи с високоразвита социална организация. Съгласно последните изследвания, делфините се обръщат един към друг по име и могат да запомнят уникални имена – звуци, издавани от "стари приятели" и чути от тях само веднъж преди 20 години.

Преди да навършат една година, делфините сами си избират уникални имена, представляващи поредица от сложни звукови сигнали. От този момент нататък всички други делфини от една социална група използват персонално име за всеки член при комуникацията си един с друг.
Делфините използват сложна граматическа комуникация.
По-стари изследвания в тази област показват, че за делфините е свойствено човекоподобно самоосмисляне и участие в сложна система на комуникации с други делфини с помощта на структурирани граматически изречения. Да, делфините имат свои език, както й хората.)

Източник  (http://motivatori.net/go.php?url=http://www.naturalnews.com/041547_dolphins_personhood_intelligence.html)
Титла: Re: Индия призна делфините за личности
Публикувано от: jery в 08.04.2015 14:09
Колко жалко, че не можем да си поговорим!  :(
Титла: Re: Индия призна делфините за личности
Публикувано от: Boris в 09.04.2015 16:28
Колко жалко, че не можем да си поговорим!  :(

В скоро време и това ще стане  :D
Титла: Re: Индия призна делфините за личности
Публикувано от: jery в 10.04.2015 00:34
В скоро време и това ще стане 

Работиш ли по въпроса?  :biggrin: