Автор Елече за папагала

0
Папгала Чарли носи специално изплетен за него малък вълнен елек, защото си е изскубал от глад собствените пера.

Ребека Блег е неговата нова стопанка и му е изплела елече. Тя е взела почти оплешивялата птица от приют, където папагала е попаднал заради лошия си предишен собственик. Последния едва не е убил Чарли от глад.

2 снимки:
202-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Освен това Чарли има още няколко елека в различни разцветки и на него много му харесва в къщата на Ребека. На папагала толкова много му харесват елеците, че само някой да посегне да го съблече и той почва да се вълнува, да тропа с крака, кряка и маха с крила.

- Когато го видях за първи път той беше толкова нещастен и измъчен, че аз не можах да сдържа сълзите си, -расказва Ребека, - Не съм виждала птица в по-ужасно състояние. Той си е изял перата, за да не умре от глад, и независимо от това беше толкова слаб, че едвам стоеше на краката си.

203-0

- Отначало го хранехме с лъжичка, защото не можеше да яде сам. Той съвсем не ходеше и падаше от най-малкото движение. Неговата кожа беше тъмна от постоянните падания в дома на неговия бивш стопанин.

Ребека Блег е координатор в центъра за спасяване на папагали Safe Haven parrot rescue centre в Иствууд (графство Нотингемшир). Тя намира дом за всички спасени папагали от цяла Великобритания. В момента в нейния дом живеят 16 птици и още около 100 в градината.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...