Автор Рекордни студове се очакват тази зима

0
Очаква се най-студената зима в Европа от 100 години насам.
14527-0

Известния немски специалист Доминик Юнг заяви в онлайн списанието web.de че най-големите студове се очакват през януари и февруари 2014 година. Доказателство за това са и данните на Националната Метеорологична служба на Германия. Цикъла от студени зими, който продължава вече 5 години, ще достигне своя пик. Освен това през 2014 година даже март месец ще бъде много студен. Пролетта в Европа ще дойде най-рано през април.
По думите на синоптика Джо Басарди от метеорологичната служба AccuWeather, за студена зима говори и ниската слънчева активност съчетана с отрицателна северноатлантическа осцилация. Подобни явления за последно са били наблюдавани в началото на 1950-те години — тогава ниските температури се задържат в много европейски страни до средата на пролетта.
Трябва да се отбележи, че в северна Европа зимата тази година дойде необичайно рано. Изданието The Local съобщава, че в Норвегия заради силен снеговалеж в авария попада товарен камион от Естония. По принцип шофьорите движещи се по този маршрут сменят гумите на зимни в средата на октомври, и сегашния снегопад ги заварва неподготвени
«Няма никакво съмнение, че затоплянето, което наблюдавахме през 1980-те и 1990-те вече приключи.», - заявява професора Анастасиос Тсонис от университета  Висконсин.
Учени съобщават също така, че дебелината на ледената покривка в Антарктика за последните 23 месеца превишава нормите.. В същото време британския национален център за сняг и лед съобщава, че на северния полюс площта на ледовете е нараснала със 60% за по-малко от година.
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

А сега! това стана, като вица за индианците и зимата...

А сега! това стана, като вица за индианците и зимата...

Ей, разкажи го този виц де...
 А по темата...като знам миналата зима каква беше, сериозо се съмнявам, че тази ще е по-различна...
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Вероятността това да се случи е 50%
Или ще се случи или не. Така, че има голяма вероятност...  :biggrin: