Автор Истината за смартфоните

4
1527-0

via nnm 5 снимки и текст

Не, не мога да мълча повече.

Беше представен новия флагман на Samsung — Samsung Galaxy S IV. Сега неговата дебелина е 7,9 мм, против 8,9 при Galaxy S III. Станал е по-тънък. Заради големия екран и новия процесор капацитета на акумулатора при Galaxy S IV е увеличен до 2600 мАч (преди беше 2100 мАч). Абе вие добре ли сте бе хора?

НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА ПО-ТЪНЪК СМАРТФОН! Сложете най-накрая един нормален акумулатор, за да бачка денонощия подред! Нека да бъде най-дебелия смартфон на света, но реално да можеш да го ползваш.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

1528-0

А iPhone пет- това какво е? К'ви са тия смешни 1400 мАч акумулатор?
Да - да аз знам как на ейпъл феновете се подиграват над феновете на андроид, щото разбираш ли на ейпъл телефона издържал 20 минути повече от телефон с андроид. АБЕ НЕ МИ ТРЯБВА РАЗЛИКА В НЯКОЛКО МИНУТИ, ИСКАМ РАЗЛИКАТА ДА СЕ ИЗМЕРВА В ДНИ!

Но да продължим. Sony Xperia Z — 2330 мАч.
Nokia Lumia 720 — 2000 мАч.

Да продължавам ли?

И какво четем във всички така наречени портали за технически новини? Десетки специалисти съвсем сериозно пишат, че разбирате ли тоя модел се управлява с очи, а пък този с ръкавици,а пък следващия с какво? С извинение - с гъз ли? С какво да го управлявам след като всички тези флагмани в края на деня лежат умрели и само чакат някой да ги включи към зарядното. Аз имам мечта всички технически описания на тези уж флагмански апарати да започват горе долу така: "Фирмата Samsung, Sony, Apple, HTC, LG, Nokia... (което искате подчертайте) представи поредния си боклукчав смартфон, който с едно зареждане не може да изкара даже един ден. Ето разликите на новия боклук от предните...".

Да - да аз знам сега ще долети тълпа и ще почне да ми вика, че там има време на изчакване. АБЕ ХОРА АКО МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ВРЕМЕТО НА ИЗЧАКВАНЕ, АЗ ЩЯХ ЛИ ДА СИ КУПЯ СМАРТФОН? Щях да си купя обикновен телефон с единствени функции да звънна на някой или някой да ми се обади.

Сложете най-накрая в смартфона един ей такъв допълнителен акумулатор:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

1529-0

Що за лудост е това да мъкнеш със смартфона си допълнителен акумулатор? Толкова ли е трудно да го вградиш в самия смартфон?

Аз не искам да наричам смартфон нищо, което не работи поне няколко денонощия. РАБОТИ, разбирате ли???!!! Работи, а не лежи в джоба. И не ми говорете за оптимизация на операционната система, енерго спестяващ режим и други простотии. Аз си купувам смартфон, за да пиша в социалните мрежи,за да хващам всевъзможни Wi-Fi мрежи, за да имам GPS и ГЛОНАСС и всичко което си поискам, за да играя, звъня, ГЛЕДАМ НА ТЕЛЕФОНА, ДА , СЕРИАЛИ, А НЕ КЛИПЧЕТА!!!! снимам, снимам видео, водя многочасови, а ако поискам видеовръзки. АЗ ЗА ТОВА СИ КУПУВАМ СМАРТФОН!
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

1530-0

Всичко с капацитет по-малък от 8000 мАч, не е смартфон. Всичко, което не работи няколко денонощия (РАБОТИ! НЯКОЛКО! ДЕНОНОЩИЯ!), не е смартфон. Флагмански смартфон — това е смартфон, който бачка една седмица. Точка.

Може би мен няма да ме разбере финландеца от Nokia — в неговия живот нищо не се случва. Може би мен няма да ме разбере японеца от Sony — те имат контакти на всяка крачка. Може би няма да ме разбере американеца от Apple — те живеят в колите си. Също така е възможно да не ме разбере корееца от Samsung — той живее на пет минути от дома си — малка страна. НО В РУСИЯ ТРЯБВА ДА МЕ РАЗБЕРЪТ!!!
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Аз искам да седна във влака Москва-Владивосток и да не мисля за зареждане. Искам да изкарам една нощ в задръстване на околовръстното на Москва и да знам че във всеки един момент аз ще мога да се обадя. Аз искам да се разхождам в Челябинск и да снимам падащия метеорит! Искам да ме задържът на летище Пулково заради това че съм снимал главната зала, и след това да водя твиттер-излъчване от ареста. Искам след като ме избият на изборите в Узловая (град от селски вид, близо до Москва; бел. прев.), в моя смартфон все още да има заряд за да се обадя в болницата.
ТОВА Е РУСИЯ, ТУК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЦЕЛЕЕ БЕЗ НОРМАЛЕН СМАРТФОН!

Моля ви един път завинаги престанете да наричате тези жалки играчки едвам издържащи до вечерта, флагмански смартфони. Не поощрявайте тези производители постоянно да измислят по-тънки и с по-големи екрани смартфони. Накарайте ги най-накрая да направят поне един — нека да е най-големия на света смартфон, но той да работи поне седмица! Само такъв смартфон аз наистина мога да нарека флагмански!
Съжелявам за емоционалната статия, за този вик на моята душа - но какво е това? Какви са тия 1400 мАч акумулатор1532-0?
Не съм гинеколог, но мога да погледна...


НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА ПО-ТЪНЪК СМАРТФОН! Сложете най-накрая един нормален акумулатор, за да бачка денонощия подред! Нека да бъде най-дебелия смартфон на света, но реално да можеш да го ползваш.

напълно съм съгласен Banshee. Всички производители се оляха, да пряват какви ли не лъскави и скъпи играчки, които трябва да стоят в чекмеджето или в специален бронебоен калъф, за да можеш за ги ползваш поне една година. За основното предназначение на телефона е да ГОВОРИШ с него. Напоследък почна да "изчезва тази функция" :'(


(Attachment Link) ?
Това с контактните зурлички е много яко.. :agree:

Банши, много хубава статия! :bravo: :bravo: :bravo:
4 години работих в отдела за рекламации на Нокия и знам за какво иде реч.
Да направят поне един смартфон, който не се поврежда и издържа на атмосферните колебания поне, но НЕ! Телефоните и смартфоните могат да умрат напълно дори от изпотяване от конденза след смяна на температурата.
Всичко е зарибявка за да се купуват нови и нови телефони. :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Яна, абсолютно права си!!! Тези толкова рекламирани джадижи ни изяждат цялото лично време и пространство  :mad: вече се улавям, че съм под постоянен стрес, ако телефона не е до ръката ми . надпреварата с моделите и марките просто не искам да я коментирам - пълна лудница  :rupor: