Автор Куче спасява живота на своята малка стопанка всеки ден

0
3 снимки и текст:

14775-0

Алина Хюз е момиченце, на което е бил диагностициран захарен диабет когато е била на три годишна възраст. Нейните родители научават за специален център където тренират кучета способни по миризмата да разпознават кога здравословното състояние на техните стопани се влошава. Нейния домашен любимец е не само най-добрия и приятел, но и истински спасител. Кучето предупреждава момиченцето когато нейното състояние започва да се влошава и има риск да премине в смъртоносна диабетна кома.

Благотворителната организация Medical Detection Dogs обучи Мейси, която вече живееше в семейството, да различава миризмата и да реагира по такъв начин, че момичето да може да предприеме нужните действия. Ако Мейси почувства, че нивото на захарта в кръвта на Алина е прекалено високо или прекалено ниско, тя започва да побутва момиченцето, така че то да може да вземе всички необходими мерки за нормализиране нивото на захар в кръвта. Тя все още е малка и неразбира кога нивото на захарта в кръвта и е прекалено ниско, поради тази причина тя може да загуби съзнание.

Когато нивото на кръвна захар в кръвта на Алина се понижава, нейната кожа започва да мирише на круша, а ако нивото на захарта е повишено, се променя дъха от устата и. Тази разлика може да бъде усетена само от Мейси.

14776-0

Майката на Алина, 35-годишната Виктория Хюз казва: «Това е уникален аромат, който чувства само Мейси. Тя винаги е нащрек и веднага след като усети тази миризма предупреждава Алина".

14777-0

Невероятно !!! Още един момент, когато кучетата се доказват като пръв помощник на хората  :wub:

Браво на животинчето. Като чета такива постове си затвърждавам дълбокото убеждение, че няма по-добър приятел на човека от кучето.
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!