Автор Предаване на амбалаж във Финландия

0
Празните бутилки във Финландия се предават в големите супермаркети в специални автоматични приемни пунктове за амбалаж. При това машината определя и сортира амбалажа в зависимост от неговия вид, стъкления към стъклото, алуминиевите кутийки и пластмасовите по други контейнери. Отначало ни беше някак си срам да предаваме празни бутилки (да не сме просяци). А по-късно когато видяхме опашки от нормално облечени финландци да предават празни бутилки срама изчезна. Празен амбалаж предават както бедни така и богаташи с ML джипове, преди нас имаше един дядка който предаде три каси с празни бутилки от доста скъпо вино. Във Финландия предаването на празни бутилки се смята за добро възпитание и грижа за природата. От друга страна е и изгодно, в този ден ние предадохме амбалаж за 27 евро.
1 видео:

Бжжж бжжжж бззз...

Браво, браво  :bravo: Отново всичко е въпрос на култура и добро възпитание  :idea:. Какво да правим ние с нашите "свръх културни и възпитани" политици и публични личности  :upset:
Кака, всичко знае...

Ако сложат такива автомати в големите вериги супермаркети в България имам чувството, че циганите ще ометат улиците от всичкия амбалаж максимум за 1 месец. Което ще е супер!
Спрях тревата, сега с мен даже котката не разговаря.

Ако сложат такива автомати в големите вериги супермаркети в България имам чувството, че циганите ще ометат улиците от всичкия амбалаж максимум за 1 месец. Което ще е супер!

Напълно си прав, но дали може да стане ...  :upset:

Няма как да стане защото няма смисъл. След като бъде отсортиран амабалажа на къде да го носят? Заводи за рециклиране нямаме, така че .... няма смисъл.

има, има. всичко е в главата. набие ли се веднъж в главите на дечицата  :old: ще се намери "нужда от смисъла".