Автор Интересни факти за някои компютърни игри.

9
Представям ви една тема за някои интересни факти свързани с компютърните игри. Някои от тях се оказаха наистина неочаквани, а за други вие вече може би сте чували.

Ще има 13 картинки:

15421-0

Храстите и облаците в Super Mario са едно и също, просто цвета им е различен.

В играта Doom оръжието BFG 9000 се разшифрова като Big Fucking Gun. Във филма наименованието е цензурирано и е променено на Bio Force Gun.

15422-0

Не всички знаят, но в  GTA: Vice City фигурира краля на поп-музиката Майкъл Джаксън (Michael Jackson).

15423-0

Sony PlayStation отначало е била планирана като CD-ROM допълнение за конзолата Super Nintendo.

15424-0

В началото Соник е имал приятелка с името Мадона.

15425-0

Ханс Олсън е момче на 12 години от Норвегия. С помощта на знанията придобити от играта World of Warcraft момчето заедно със сестра си успяват да се спасят от разярен лос. Това е умение, което владеят играчи с левел над 30. Ханс започва да дразни лоса за да му отвлече вниманието и по този начин спасява сестра си, а след това се престорва на мъртъв и спасява себе си.

15426-0

Малко рекорди. В играта League of Legends, общото количество на регистрирани потребители достигна 32 милиона.

15427-0

Nintendo в превод от японски означава «оставете късмета на небето».

15428-0

Арт-директора на екипа разработчици на поредицата Halo, Маркус Лето, фигурира на две места в шутъра. Първото се намира вътре в танка Scorpion във вид на шест цифрено число обозначаващо неговата рождена дата, а инициалите на Маркус присъстват на подметката на Master Chief.

15429-0

Ако се вгледате внимателно ще видите как на едно от нивата в играта Hitman 2: Silent Assassin се виждат картонени кутии с пици, и с надписи на датски език, които гласят «истинска пица с лайна» :)

15430-0

Devil May Cry отначало е била планирана като продължение на Resident Evil.

15431-0

Разработчиците на игри от EA Redwood Shores за създаването на некроморфите от играта Dead Space са изучавали снимки на жертви от автомобилни катастрофи и са изгледали стотици ужаси.

15432-0

Световния рекорд по бързо натискане на копчета на джойстик принадлежи на японеца Тошуюки Такахаши (Toshuyuki Takahashi), който постига скорост 16 натискания за една секунда!

15433-0

Световния рекорд по бързо натискане на копчета на джойстик принадлежи на японеца Тошуюки Такахаши (Toshuyuki Takahashi), който постига скорост 16 натискания за една секунда!


Това ми се вижда доста пресилено  :upset:

Толкова съм играл на Марио навремето, обаче не бях забелязъл приликата между храстите и облаците!

:) 16 за секунда:)
тинтири-минтири