Автор Случка на паркинга на мола

13
От чуждестранния Фейсбук.

15861-0

Влязох с колата на паркинга на мола. Търсех къде да паркирам, и изведнъж видях свободно място до един страхотен мотор. Спрях, излязох от колата, и тъй като ми стана любопитно започнах да го разглеждам. Наблизо до моята кола някакво семейство прибираше покупките в своя автомобил - майка, татко и момченце на около пет години.

Изведнъж се появи собственика на мотора. Класика в жанра – кожени панталони, шпицари, кожена жилетка на голо тяло, на едното рамо татуировка на ZZ-Top, на другото — AС/DC. И… огромна белоснежна коса с къдрици и също такава белоснежна брада до пъпа. Някакъв микс между същия ZZ-Top и Снежанка…

Момченцето започна да вика: — «Мамо, гледай, Дядо Коледа!». А майката отговори: — «Не, сине, това е Дядо-рокер». На малчугана веднага му стана тъжно.

А дядото-рокер се обърна към малкия и с плътен басов глас каза (следва диалога с момченцето):

— Хей, истината, е че аз съм Дядо-Коледа.
— А къде ти е червения кожух и защо си с мотор?
— Ами лято е, аз съм в отпуск, ето возя се, докато си почивам, наблюдавам децата, дали слушат , за да знам после на кого да подаря подаръци за Коледа, и на кого - не… С мотор съм, защото еленчетата и те си почиват, пасат тревичка, събират сили, защото през зимата ни чака толкова много работа.
— А джуджетата къде са?
— А джуджетата са на почивка на море.

После отвори багажника, който беше пълен до горе с малки плюшени зайчета. Взе едно и го подари на малкия с думите — «Дръж се добре, слушай мама и татко, и на Коледа ще получиш хубав подарък». Малкият още малко и щеше да заплаче от щастие. След това се обърна към мен, намига и ми прошепна: — «Третият за днес». Седна на мотора и бавно потегли.

Мама се усмихваше, татко се усмихваше, момченцето прегръщаше зайчето… Аз гледах към слънцето, и си мислех: — «Колко е хубав живота!»


Много трогателно  :P. Какво ли би било, ако всичко в живота се случваше по  подобен начин  :idea: :smile:

Чак пък "Дядо рокер"...  :D

Де да беше такъв света наистина...
Бжжж бжжжж бззз...

Светът може да бъде такъв, ако ние станем дядо или баба Коледа!.... :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.