Автор Amazon. Най-голямата фирма за интернет търговия в света(18 снимки)

6
Amazon — най-голямата американска и световна фирма в сферата на интернет търговията. Създадена е през 1994 година от американския бизнесмен Джеф Безос, а през 1995 година стартира и интернет сайта на фирмата. Нарича фирмата Амазон в чест на река Амазонка – най-пълноводната река в света. Нека погледнем отблизо как изглеждат складовете на този интернет гигант. Изглежда внушително!
18 снимки:

16038-0

•   Както всяка друга голяма фирма, така и  Amazon има своя легенда. Тя гласи, че собственика на Amazon.com е направил първия си работен стол от дървена врата с цел икономия. Днес в компанията някои от столовете също са направени от врати, но това вече не е с цел икономии, а за да напомня на всички служители необходимостта от икономии.
Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

•   Единбург, Шотландия. Тук склада на Amazon заема площ от 93 000 кв.м. Това е приблизително площта на 14 футболни полета.

16040-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   Отначало на сайта се продават само книги. В края на юни 1996 година магазина започва да продава музикални дискове, а през ноември на същата година и видео продукти. По-късно в асортимента се появяват MP3-записи, софтуер, видеоигри, електроника, дрехи, мебели, хранителни стоки и играчки. Хиляди и хиляди стоки в склада на Amazon в Лайпциг.

16041-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   Понастоящем услугите на  Amazon.com обхващат 34 категории стоки.

16042-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   Компанията също така има филиали извън САЩ, в Бразилия, Канада, Великобритания, Германия, Япония, Франция, Италия, Испания, Индия и Китай. Отдела за книги в Милтън Кейнс, на север от Лондон.

16043-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   В книгата „The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon”, автора Бред Стоун пише, че служителите постоянно изпитват определен натиск, тъй като поставените пред тях цели са много високи.

16044-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   През 2012 година печалбата на Amazon.com от интернет продажби се повишава почти с 30% и достига сумата от 13,18 милиарда долара.

16045-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   Разбира се такива огромни складове с безкрайно количество стоки правят огромно впечатление.

16046-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   За 2013 година печалбата на компанията само от рекламен бизнес може да достигне $835 милиона.

16047-0
Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

•   Работен ден на склада в Лайпциг.

16049-0
Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

•   Склада в Нюкасъл, щата Делауеър.

16052-0
Бжжж бжжжж бззз...

•   Склада в Милтън Кейнс, на север от Лондон.

16053-0
Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

•   Склада в Милтън Кейнс, на север от Лондон.

16055-0

Край!
Бжжж бжжжж бззз...

Винаги ме е изумявал мащаба на такива компании  :upset: много ми е трудно да си представя, как функционира и се управлява такъв бизнес  :blink:

Amazon е машина, от която като потребител се кефиш. Ако си част от нея особено от тази част, която е ниско долу между рафтовете и пълниш количката.......едва ли ще си много щастлив. За справка можете да прочетете в интернет за проблемите на компанията със синдикатите в Германия например. Ниски заплати, шпионаж, извънреден труд и подобни неща познати и нам.
Да приберем навреме хляба на народа!

проблемите на компанията със синдикатите в Германия

Германците поне си имат синдикати, а ние ... не знам какво ни остана освен вярата в светлото бъдеше  :'(

Значи нищо чудно да отворят скоро склад в БГ - нито синдикати, нито права някакви се спазват. Рай!  :smile:
Спрях тревата, сега с мен даже котката не разговаря.

Да... и ще станат следващия най-крупен инвеститор в България... :mad:
Кака, всичко знае...