Автор "Запазената Църква" в Кайро

7
Манастирът Saint Simon, известен още като "Запазената църква", се намира в планината Мокатам /Mokattam/ Египет, близо до  Кайро, в район известен като "Града на боклука", защото голяма част от  живеещите там  хора, се изхранват със събиране на отпадъци  и се наричат "събирачи" или Zabbaleen.
9 снимки и текст

16095-0


Zabbaleen са предимно коптски християни предпочитащи  да останат в Mokattam в собствената им религиозна общност, въпреки че много от тях могат да си позволят къщи другаде.

16096-0

Местната коптска църква (част от Коптската Православна Църква) в Mokattam е създадена през 1975 година. През 1976 г. голям пожар избухва в манастира, което довежда до началото на изграждането на първата църква под планината Mokattam на площ от 1000 квадратни метра. Още няколко църкви са били построени в пещерите, намиращи се в Mokattam, от които манастира на Св. Симон е най-голямата с капацитет от 20 000 души . В действителност, Cave Church /Съхранената, Запазената църква/ на Св. Simon в Mokattam е най-голямата църква в Близкия изток.

16097-0Много впечатляващ строеж. Срещнах някъде, че коптите са  наследници на траките... което, ще рече че сме си направо рода  :old:

Много интересна тема  :agree:. Не можах да намеря в нета нещо повече  :upset:. Ако някой има повече информация, моля да я сподели  :smile:
Кака, всичко знае...