Автор Microsot спират подръжката на Windows XP

8
3 снимки и текст

16354-0

Microsot прекратява поддръжката на Windows XP. До нейния край остават 5 месеца. На 8 април 2014 година ще излезе последния ъпдейт на системите за безопасност, който ще е достъпен чрез Windows Update, също така ще бъдат прекратени всички услуги за помощ на потребителя и обновяването на техническата документация.

В продължение на 9 години Windows XP беше най-използваната операционна система, достигайки своя пик със 76,1% пазарен дял при операционните системи на компютри свързани с интернет. И даже в края на своя живот по този показател тя остава на второ място, отстъпвайки първото на Windows 7.

Също така това е операционната система с най-дълъг живот. Към датата на спиране на поддръжката, нейния жизнен цикъл ще бъде 12,5 години.

На потребителите на Windows XP се предлага да минат на по-нови версии ОС - Windows 7 или Windows 8.1. За малкия и среден бизнес лиценза за използване на тези системи се продава с отстъпка.

Заедно със спирането на Windows XP, Microsoft спират поддръжката и на Microsoft Office 2003. Актуалната версия на офис пакета към момента е Office 365.
Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

Скапана работа. Това беше Win, който най-много ми харесваше  :upset:.

Да ни е честито  :agree:

Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Жалко, наистина това беше най-популярната досега ОС...

То хубаво спират, поддръжката и препоръчват преминаването към по нова версия, като Windows 7 и Windows 8.1, а какво правят хората, които не разполагат с компютри отговарящи на изискванията за новите Операционни системи.
Моят съвет е: просто давате в настройките на windows -> Turn off Update и по - често преинсталирате, ако не знаете как да поддържате, своята система.  ::)

Лошото, е че един ден ще спрат подръжката на XP в новите версии на различни софтуери и тогава нема бегане  :biggrin:

Лошото, е че един ден ще спрат подръжката на XP в новите версии на различни софтуери и тогава нема бегане

Да се надяваме, че дотогава Linux, ще е превзел света  :gigi:

Лошото, е че един ден ще спрат подръжката на XP в новите версии на различни софтуери и тогава нема бегане

Да се надяваме, че дотогава Linux, ще е превзел света  :gigi:

На дали това ще е скоро, както виждаме в сегашните софтуери, които излизат на пазара все още има възможността да се инсталира и на windows 98 и по - стари версии.
Но наистина остава само, да се надяваме, че производителите на пазара, няма да загърбят Windows XP, поради причината, че той е един от най - дълго задържалите се на пазара и поради тая причина, много хора работят на него и разполагат с компютърни архитектури, които нямат възможността да работят с по - нови операционни системи.