Автор 11 най-популярни фотомема в интернет

12
16738-0

Авторите на Оксфордския речник избират думата "selfie" за дума на 2013 година. Тя означава снимка на самия себе си, след това публикувана в социалните мрежи. През 2013 година думата започва да се използва на 17 хиляди процента повече отколкото година по-рано. Драстично увеличилата се популярност обяснява избора на авторитетния речник.

Selfie — не е единствения модерен вид фотографии в социалните мрежи. Идеята на тази колекция от снимки е да ви запознае с историята и тренда в социалната фотография.
49 фотоса в продължението:

Катмен
Котки и Батман по отделно са два неизчерпаеми източника за шеги, мемове и забавления в интернет, а когато ги обединиш се получава изключително печеливша комбинация. Един младеж осъзнава гореизложения факт и решава да си направи снимка с котката на главата, след това я публикува на reddit със следния коментар в стил Батман: "Аз съм възмездие! Аз съм нощта! Аз съм … КАТМЕН!"

16739-0

За по-малко от седмица снимката се разпространява в целия интернет и заражда много последователи. Всичко, което ви трябва е една котка и фотоапарат с възможност за качване в интернет.

16740-0Брада от котка
Тук котките заместват долната част на лицето. Например те могат да бъдат прекрасна брада. Първи за това се сеща човек с псевдоним Catasters, който качва на Tumblr  първата коткобрада. Веднага след като той се снима по този начин хиляди други собственици на котки по целия свят продължават това безумно веселие.

16743-0
Ако случайно нямате котка, кучето също може да свърши работа.

16747-0


Екстремно гладене (Extreme ironing)
Хора взимат със себе си в трудно достъпни места дъска за гладене, ютия и малко дрехи. Покатерени на висока скала, паметник, дълбоко под водата или необитаем остров те започват да гладят дрехите, които са взели със себе си. Това вече не може да бъде наречено просто майтап. Екстремното гладене е симбиоза между екстремни спортове и пърформанс.

16749-0


Вейдъринг
Ако сте фен на "Междузвездни войни", сигурно знаете за прословутото умение на Дарт Вейдър да удушава хората от разстояние. Именно това е идеята на тази фотощуротия. Трябва да се направи снимка, на която вие сякаш владеейки тъмните сили можете да повдигате хора във въздуха и да ги душите.

16755-0Багетинг (Baguetting)
Багетата служи за всичко, и за електрическа самобръсначка,  и за лък, и за оръжие, вратовръзка, за всичко! Западните интернет потребители измислят ново забавление - багетинг. Развлечението подразбира използването на френски дълъг хляб вместо обикновени предмети от бита, спортни стоки, животни, деца или даже части от тялото. Правилата са прости: трябва да замените гореспоменатите предмети със прясно изпечена френска багета, да направите снимка и да я качите в интернет.

16758-0


Кучета в чорапогащи
Този безумен фотомем е измислен от китайци. На някой му идва на акъла да качи в интернет снимка на своето куче обуто в чорапогащник, и това в последствие се оказва заразно. Идеята се харесва на собствениците на домашни животни и те започват да си разменят снимки на техните четириноги модели на сайта Weibo. При това някои кучета са облечени не само в разноцветни чорапогащи, но и с маратонки и обувки на висок ток. Всичко това изглежда съвсем безобидно: животните на снимките са съвсем спокойни.

16764-0