Автор Удивителни и ярки макро снимки на фотографа Душан Бено

9
16 снимки в темата!

16896-0

Ето една потресаваща колекция от макро снимки на фотографа от Словакия – Душан Бено (Dušan Beňo).
Душан Бено е млад словашки фотограф, който се занимава с макро снимане от седем години, а за последните две години благодарение на своите снимки придоби наистина световна известност.
Душан смята себе си за патриот и затова не зависимо от многото предложения за работа извън страната той не планира да напуска родния си град Бистрица. Словака на практика не ходи да „ловува” за насекоми със своята камера. Той носи своите бъдещи модели вкъщи където им прави пълноценна фотосесия. Нито едно насекомо по време на всички снимки не е пострадало, и всички модели, в последствие са били пуснати на свобода.
От неговите снимки на нас гледат насекоми, с които се срещаме всеки ден, без да им обръщаме внимание.  Но на снимките на този талантлив фотограф, тези малки незабележими създания се превръщат сякаш в извънземни същества със странно удивителна красота. «Моделите» на снимките на Душан поразяват със своята невероятна детайлизация, ярки цветове и композиция.
За своите работи Душан най-често използва фотообектив Canon MP-E, смятайки го за един от най-добрите универсални макро обективи.
(Attachment Link)

Главата на този пая е кошмарна  :sm_biggrin:

Изглежда ужасяващо  :sm_biggrin: Представете си ако размера на тези гадини е съезмерим с нашия  :faceoff:
Кака, всичко знае...

Мноооого са яки.  :bravo: Но наистина ще изумея, ако сме съразмерни  :sm_biggrin:

Колко големи са ... малките неща  :idea: