Автор Учение :)

6
16990-0

Скъпи родители, някак си искам да ви помоля да обръщате малко повече внимание на децата си!!! И аз съм бил палаво пишлеме и тинейджър. И аз не съм учил много и съм преписвал и съм бягал от часовете. И аз съм се карал с учителите си и с родителите си. Но все пак все нещо съм запомнял от училище и от живота. Може да съм всякакъв, но си мисля, че сегашното поколение не отива на добре. Грижете се повече за обучението, обноските и добродетелите на децата си! Защото после самите вие ще съжалявате и ще си патите! Казвам патите, защото знам, че всичко което се случва с децата ви, се чувства и отразява и на вас! Много често започнаха да говорят за знанието на сегашните ученици. Потресен съм, как може да има ученици, които са 7-8ми клас, като от 5-6 години учат английски и да не знаят как е добро утро, здравей и т.н. Та то това само от филмите, песните или игрите, може да се научи. Не знаят таблицата за умножение, не знаят нищо по никой предмет. СРАМОТА!!!!! Не, че образованието в днешно време, е кой знае колко важно, но все пак човек трябва да има минимални познания, от това което се учи!!!

Още по темата

welcome to the club дет се вика. Ще ти открия една страшна тайна: за съжаление, това е целта. Целта е образованието да е на такова ниво, което да не позволява развитието на собствени високи технологии и производства, но също така да не под под минималното ниво за едно перфектно потребителско общество.
Крайно време е да разберем, че държавата няма нужда от образован народ. Образования народ е опасност за самата държава. Живеем в капиталистическо общество (нали това искахме!), за което има само едно важно нещо: ПЕЧАЛБА

Така е за съжаление...
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

много сериозна тема, за която много малко се говори, понеже на власт имащите ТАКА ИМ Е УГОДНО. да има просто гласоподаватели, които да ходят, като дойно кравички под строй до урните  :dont:, да не питат, да не надигат главици, просто да си съществуват и колкото по глупавички, толкова по-добре  :old:

Много добро "зачекване". Колкото повече се "жужи" около нещо, толкова по-голям е шанса то да "пусне мед".  :bravo:

Съгласна съм, че системата няма нужда от образовани хора, но кой казва, че родителите не могат да направят нищо по въпроса за образованието на децата си?
Моята майка - Мир на праха и!- ме плесваше символично по устата всеки път, когато заговорех на диалект. Благодарение на нея сега имам толкова правилен български език, че никой не може да разбере от кой край на страната съм родом. Четенето на книги беше абсолютно задължително за мен в детството ми и се обръщаше огромно внимание на това, което чета или гледам по телевизията.
Пишех свободни съчинения редовно и правех преразкази до откат...
В моето семейство беше престъпление децата да седят или лежат, когато в стаята има възрастни или стари хора. Не се лягаше докато масата е сложена и хлябът се ценеше като светиня...
Не мисля, че всичките тези неща се правят сега, а и не е нужно да се копира това, но все пак, ако родителите обърнат внимание на децата си, те ще бъдат достатъчно културни и с повече мотивация и любопитство към света.
Те и сега са любопитни, но никой не насочва интересите им. А това ги пуска по наклонената плоскост на простотията.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

За съжаление тази информационна епоха е страшен враг на възпитанието в друдолюбие, почтенности и всички други ценности на нашите деца. Много ми е трудно да обясня на детето си, защо не трябва да виси постоянно в интернет и фейсбук, след като съучевиците му го правят!

Ако все още иска да прекарва време с теб, имаш шанс да го откъсваш от интернет за да му дадеш частица от себе си. Ако вече не желае да общува с теб, купи му куче или нещо, което ще го откъсне от зомбиращите навици. При моите деца тези неща помогнаха.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.