Автор Белоруско селце 22 години след края на СССР

Да ама нямат демокрация  :tits: :green: :brake: :hz: :cheer: :wc: :no: :maniac: и други подобни прелести...

Мръсна комунистическа пропаганда! :biggrin: шегувам се  :hacker:

наистина изглежда много приятно и подредено  :bravo:
Кака, всичко знае...

Дали може някой в България да изнамери такова селце  :upset:

Възхитена съм, Бобо!
Преди 50 години и българските села бяха така добре уредени и си имаше всичко за хората. Имаше и деца в селата, а в училищата се учеха по над 150 деца. Не беше толкова красиво, както в показаните фотографии, но беше уредено и всеки, който живееше в селото, също като в Беларус, имаше право на безплатна земя за лично ползване.
Сега селата ни са пред закриване и там няма детски смях, а малкото баби и дядовци, които живеят там, стоят на пейките пред домовете си и гледат с празен поглед.
Искам това да се промени.
Успеем ли да възродим българското село, ще има бъдеще и за градовете ни, и за държавата ни като цяло. В противен случай, ние сме минало и забравено.
Благодаря ти за публикацията. Много съм впечатлена, че в Беларус са съхранили селата си! Умни хора! :bravo: :bravo: :bravo:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Много правдиви и тъжни думи Яна. За съжаление тези години вероятно никога няма да се върнат. България тръгна по един много "измислен" път, който за съжаление не е начертан от българи... и за българи  :dont:.
Кака, всичко знае...

Ще се върнат. Наблюдавам как все повече хора в страната ни се обединяват и търсят да купят имоти на село с идеята да отглеждат сами храната си. Това, което купуваме в супермаркетите, е предназначено да ни разболява, а не да ни храни и хората вече го осъзнават. Връщането ни на село не е вече въпрос на желание или нежелание, а въпрос на просто физическо оцеляване.
Аз съм израснала с домашно произведени храни и мога да направя разликата лесно, но вече и хора, израснали в града я правят и вземат мерки.
Ще се възродят селата ни, макар земята ни да е вече почти напълно разпродадена на безценица на чужденци.
Само с децата какво ще правим, че вече не се раждат деца в страната ни. 80% от мъжете, родени в периода 1980-1990г не могат да имат деца. Това го дължим на Чернобил и на шишетата Чико, с които си хранехме децата, повлияни от шумната реклама.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

80% от мъжете, родени в периода 1980-1990г не могат да имат деца. Това го дължим на Чернобил и на шишетата Чико, с които си хранехме децата...

Нищо не съм чувала за такъв проблем  :blink: Достоверна ли е информацията ти???
Кака, всичко знае...

Абсолютно.
Лекар ми го каза, по повод на безплодието на мой близък.

80% от мъжете, родени в периода 1980-1990г не могат да имат деца. Това го дължим на Чернобил и на шишетата Чико, с които си хранехме децата...

Нищо не съм чувала за такъв проблем  :blink: Достоверна ли е информацията ти???

Това е чудовищно!!! Колко ли други експерименти са правени върху българите???

Незнам дали е вярно това за шишетата, но съм сигурен, че ако решат да ни тровят вече нямаме потенциала да контролираме качезтвото и безопасността на внасяните стоки.

Незнам дали е вярно това за шишетата, но съм сигурен, че ако решат да ни тровят вече нямаме потенциала да контролираме качезтвото и безопасността на внасяните стоки.

По-лошото в случая е че не се контролират или само проформа, не само вносните и нашенските продукти и изделия  :dont:

Не знам какво внасят, но откакто живея в София, имам сериозни проблеми със здравето. Преди това живях в един от областните градове в страната и там също си купувах храната от пазара и супермаркета, както и тук. Но мога да се закълна, че има разлика в продаваната храна, защото като се прибера за месец в моя град и здравето ми се оправя.

Много голямо влияние върху физическото здраве оказва психическото такова. Прибирането в родния град/страна/място винаги действа положително върху общото психическо състояние, а то от своя страна върху физическото.

Много голямо влияние върху физическото здраве оказва психическото такова. Прибирането в родния град/страна/място винаги действа положително върху общото психическо състояние, а то от своя страна върху физическото.
Не отричам това, но не е само това. Въздухът, храната, водата и психическото състояние в комбинация, ни дават много причини да купуваме лекарства.
Вчера видях, че един килограм боб струва пет лева!!!
Пет лева струва нещо, което в детството ми не смятахме за храна и го подминавахме с безразличие. Сега четем, че е заместител на месото и цената му стана колкото на месото. Една приятелка работи на щанд за месо и я помолих да ми уреди добро месо на добра цена. Отказа ми, защото самата тя не купува от там. Сутрин месото било сиво като пепел и се налагало да го месят и разбъркват докато си пусне соковете и стане пак червено. И така всяка вечер го прибират с нормален цвят, а на сутринта го обработват, за да стане пак с нормален цвят. Красота!!!!

Малко трудно мога да се представя всички да се върнат по селата и да почнат сами да си отглеждат храната  :upset:. И на времето една част от хората са били земеделци, друга пастири, трета ковачи...

Не всички, Жасмин!
Никога не е било всички да се занимават с това, но ако направим така, че да има начин на село да се върнат онези, които го искат, тогава в магазините ни ще има добра храна за всички. Сега държавата допуска земята да се разпродава на незнайно кого и селата се унищожават напълно съзнателно. Североизточна България е пълна с пусти села, останали без хора. Родопите също. Все още има села в Тракия, които се държат, но докога?
Някога силното ни земеделие, сега е само спомен, който няма да бъде споменат в бъдещите учебници по история. Децата ни няма да вярват, че тук се е отглеждала най-добрата земеделска продукция на Балканите и в Европа.

Силно земеделие и много хора по селата ще има когато има и добри условия за селскостопанска дейност. При този евтин внос на плодове и зеленчуци от къде ли не, никой няма да има желание да се връща и да работи на село. Но това е само моето скромно мнение.
Бжжж бжжжж бззз...

Това може да стане много по-бързо, отколкото мислим. Има наистина много хора, които не могат повече да живеят в града далеч от земята. Това никой не го е очаквал и техния живот е устроен в градовете, но те не могат повече в града. Тези хора искат да се върнат на село  и да се грижат за земята. Правят го. Познавам много такива. Има надежда за българското село.

Има много хора, които искат да се върнат да живеят на село, ама трябва и да се яде. Не можеш да нахраниш семейство и да плащаш сметки с една градина от 2 декара засята с овошки и зеленчуци...
Бжжж бжжжж бззз...