Автор Технология на унищожението

Но лично ти си длъжен да останеш човек. А човек е способен да намери решение на всеки проблем. И ако нещо не може да направи сам, ще го направят група хора обединени от обща идея.

Няколко пъти прочитам темата... Мисля, че това е най-важното и Всички трябва да го разберати запомнят - група хора обединени от обща цел, идея, идеал могат да променят Света!!! Историято го е доказвала не веднъж!!!

Точно така, Борис!
Хубавото на прозорецана Овертон е в това, че може да действа и в обратната посока!  :bravo:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Важното и основно,  е да  се разпространи и осъзнае от колкото може повече Човеци, Янчи!!!

Това и правим ние, жените, а и много мъже, Жасмин. Повтаряме до припадък кое е правилно и желано и то си прави място в съзнанието на тези, които ни чуват.
Преди няколко години се бях разстроила, че единият ми син не иска да следва. Споделих тревогата си с една колежка, която се оказа на неговата възраст и тя ми даде много мъдър съвет. Каза ми да не спирам да му говоря и че той ще се сърди и ще се прави, че е против, но никога няма да забрави какво съм го съветвала да направи. Това и направих. Дуднах около година и после спрях, че си имах други грижи. Какво беше удивлението ми, когато разбрах, че без мое знание, синът ми е кандидатствал, приет е и си е платил сам семестъра!?
От тогава  казвам своите истини без да се интересувам дали някой ги приема или не. Те си намират пътя сами. Прозорецът на Овертон в действие, но с обратен знак!  :old:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

И аз да благодаря за статията. Стресиращо, но така или иначе човек усеща някакви неща, когато някой ги назове поне разбираш, че не си луднал. Мерси и на Яна за примера. Аз водя борба, но с родителите ми и няма да се уморя да повтарям някой неща. И съм сигурна, че дори да не си признават си променят постепенно мнението. Лошото е, че има хора, за които дадена новина има значение само ако е казана по телевизията. И накрая само едно мое подозрение - напоследък много ми се набива на очи лошото отношение в тази държава към децата и то в иначе как да кажа - нормални семейства... не че не го е имало и преди, но сега сякаш голям зор да се показва и някак имам чувството, че клони точно към изместване на въпросния прозорец.... т.е. нещо като "... ако в едно уж нормално семейство може един баща да убие 7 годишното си момиченце от бой, то може би "нормалните" семейства не са това, което си мислим и може би трябва да се помисли за друг вид..." и след време ще се узакони съжителството между хора от един и същи пол (ако изобщо се запази диференциацията по пол), защото толерантност и т.н. но с това си идва и защо пък да не може да си осиновяват деца... те и без това в "нормалните" семейства ги убиват и т.н. и тука вече много се напрягам.... знам колко щети може да нанесе на психиката самото минаване през пубертета... в семейство с горе долу ясни модели... и така... и вече ме е заболял корема от напрежение...

Миличка Мира,
Явно много ти се е насъбрало, като те чета и искрено ти съчувствам за дискомфортните емоции!
С годините човек някак свиква да контролира състоянията си, но когато сме млади, това е много трудно дори за понасяне, камо ли за контролиране. Има много начини да се използва прозорецът на Овертон в наша полза и е хубаво да сме спокойни и убедителни, споделяйки идеите си с останалите. Действителността е много стресираща, затова аз от години не чета новини и не се интересувам какво става в политическия ни живот.Аз не знам какво става и пак е гадно, а ако знам какво става, мога да умра от ужас.
Телевизията и медиите са най-основните проводници на тази технология на унищожението. Рекламата също.
Така че, успокой се и си планирай избирателната пропускливост по отношение на информацията. Това внася ред в света ни.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Благодаря, остава само да си сменя някак работата, защото работя в телевизия... и както някой спомена по-горе медиите много обичат подобни теми.... като комари са ми... кръвопиещи инсекти иначе казано

О! Наистина бих си търсила друга работа, ако бях на твое място.... :(
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

"По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш мрака" - китайска.

"По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш мрака" - китайска.

Моля се Богу, свещите да станат толкова, че да изчезне ноща...

КАК ДА СЧУПИМ ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

Сега прочитайки още веднъж статията се сещам за един лесен и сравнително ефективен начин за противодействие! Просто разпространявайте този линк по други форуми къдете участвате, във фейсбук, туитър и на други места. Срещу такъв тип информационна война може да се действа само по този начин - пак информационно, колкото повече хора прочетат тази статия, толкова по-малко от тях ще вярват на всичко, което им се подава от нашите независими медии. Разпространявайте, това е ключа!  :idea:

  • default avatar
  • Гост
Може би, ако всеки се съпротивлява е не се поддава на съмнителни внушения, това няма да се случи.  Лошото е, че децата се обработват от малки, а те са най-беззащитни.  Така, че отговорността е на възрастните.

Така, че отговорността е на възрастните.

Абсолютно вярно!!! Така, че да не прехвърляме вината за нашите неудачи на когото й да е!!!

  • default avatar
  • Гост
Благодаря за тази статия, страхотна е. И страшна.

  • default avatar
  • Гост
 :bravo:
Благдаря за статията!

Благодарности за темата и статията!
На едно място в нея по смисъл се казва, че последствията от толерантността унищожават цивилизации, но не е посочено как и с какво.
Бих искал да допълня тази празнота.
Преди време четох книга на български играчи на фондовите борси. За целите на своите анализи те си бяха направили изследване на реалната стойност на всяка една нация, култура или цивилизация. Съответно за тази цел бяха изработили и инструмент за остойностяване на цивилизации, при които нямаме сравнимост чрез съответни платежни средства ... и в хода на тази работа бяха се натъкнали на точно този феномен, който не е описан в статията.
Казано съвсем накратко, този феномен се състои в това, че една държава губи стойност когато нейния народ повиши толерантността си ... и следва исторически обрат, който в отделни случаи може да е дори фатален за въпросната държава ...
Доста съм лаконичен, защото не разполагам с много време, така че ако има нужда от изясняване, питайте за детайли. Темата очевидно е огромна ... и не мога да я изложа подробно.

Хора, днес установих, че самата тази статия, е вече инструмент на технологията на унищожението.
Аз лично, се дистанцирам.
Бог да ни пази!
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.