Автор 20 фото фалшификации станали известни на цял свят

8
От как се появи програмата Photoshop, количеството на подправените изображения рязко се увеличи. Много интернет потребители приемат снимките за чиста монета. В тази тема ще ви покажа 20 фалшиви фотографии, които обиколиха целия свят и на които много хора повярваха…

18319-0

1. Полет на компанията Air France 447. Твърдеше се че тази снимка е направена точно в момента преди въпросния самолет да падне на земята. Но в действителност това е кадър от сериала "Lost". Независимо от това снимката става „вирусна” и много хора повярваха в нея.
Бжжж бжжжж бззз...

2. Цунамито в Индийския океан. Една от многото фотографии, които се появяват веднага след цунамито, връхлетяло крайбрежията на Индийския океан през 2004 година. Всъщност тази снимка е направена в чилийската провинция Антофагаста, а вълните са реалистично добавени във Photoshop.

18320-0
Бжжж бжжжж бззз...

3. Деца играят компютърни игри след наводнението във Филипините. През 2012 година след силно наводнение на Филипините тази снимка с деца играещи в наводнена компютърна зала попада в интернет. Независимо, че много хора повярваха в нея, снимката  фалшификат.

18321-0
Бжжж бжжжж бззз...

4. Турист на покрива на Световния търговски център, 11 септември 2001 г. Това е една от може би най-известните фото фалшификации правени някога. В началото много хора наистина повярваха, че тази снимка е извлечена от фотоапарат, който е бил намерен сред руините на кулите близнаци. По-късно специалисти доказват, че снимката е фалшификат.

18322-0
Бжжж бжжжж бззз...

5. Урагана Исаак. Социалните мрежи бяха буквално залети от тази снимка. Отначало беше заявено, че на снимката е изобразен урагана Исаак. Метеоролога Джош Линкер коментира изображението по следния начин: “Това е редактирано във Фотошоп изображение на буреносен фронт, който винаги се появява на преден план когато има буреносна активност”.

18323-0
Бжжж бжжжж бззз...

6. Херкулес, най-голямото куче в света. Ако потърсите в Google за най-големите, най-високите и най-тежките кучета в света ще видите, че точно това куче там го няма. Това е поредния фотомонтаж, на който повярваха доверчивите интернет потребители. Истината, е че най-голямото куче в света е дог с име Зевс, за който си има отделна статия.

18324-0
Бжжж бжжжж бззз...

7. Акула срещу хеликоптер. Че това е фото манипулация е очевидно за повечето здравомислещи хора, но ние живеем в свят, в който има и такива, които вярват, че подобна снимка е реалност.

18325-0
Бжжж бжжжж бззз...

8. Феята Дарбишър. Това е имитация на мумифицирана фея, направена за първоаприлска шега. Неин автор е Дан Бейнсън от Дарбишър (Англия). Навремето тази снимка направо взриви интернет. Даже след като автора на тази шега си признава, че всъщност това е фалшификат, някои любители на приказките отказват да повярват в нереалността на “вълшебната фея”.

18326-0
Бжжж бжжжж бззз...

9. Буш и книгата “надолу с главата”. Колкото и да се шегуват по повод умствените възможности на бившия американски президент и колкото и забавно да изглежда тази снимка, все пак това е фотомонтаж.

18327-0
Бжжж бжжжж бззз...

10. Статуята на Свободата на фона на ураганът Санди. Това е още един опит да се изобрази края на света с помощта на графически редактор. Изглежда доста реалистично, но е фотомонтаж.

18328-0
Бжжж бжжжж бззз...

11. Акули в супермаркет в Кувейт. Не, нямаше никакви акули излезли на свобода и плуващи около ескалаторите, след пробив на басейн в Кувейт. Това е редактирано изображение на метростанция Union в Торонто.

18329-0
Бжжж бжжжж бззз...

12. Земята, Меркурий и Венера снимани от Марс. Това е снимка, на която са изобразени Земята, Меркурий и Венера, сякаш заснети от Марс. Направена е с помощта на софтуер за планетариум.

18330-0
Бжжж бжжжж бззз...

13. Бухал - дъга. Авторите на снимката твърдяха, че това е много рядко срещан вид бухал – дъга, обитаващ в горите на Китай. В действителност това е обикновен  бухал, разкрасен във всички цветове на дъгата с помощта на ….. познахте – Фотошоп.

18331-0
Бжжж бжжжж бззз...

14. Нефтена кула на фона на торнадо и мълнии. Фотографията на торнадо на фона на мълнии всъщност е реална. Тя е направена от Фред Смит във Флорида на 15 юни 1991 година. Но нефтената кула е добавена по-късно във Фотошоп.

18332-0
Бжжж бжжжж бззз...

15. Замък на остров. Тази съвършено фантастична фотография се появява в мрежата редовно през няколко години. Истината, е че това е съчетание между истински немски замък и скалист остров в Тайланд.

18333-0
Бжжж бжжжж бззз...

16. Мистичното дърво. Авторите на тази снимка твърдяха, че това е мистично дърво в Африка, в последствие откриват това „чудо-дърво” в развлекателния парк Disney World във Флорида.

18334-0
Бжжж бжжжж бззз...

17. Заек-мутант. Всъщност това е обикновено коте, което е било публикувано като първоаприлска шега. От пръв поглед се вижда, че това е измама.

18335-0
Бжжж бжжжж бззз...

18. Детенце на бяла мечка. Независимо, че тази снимка изглежда напълно реално, в действителност това е снимка на миниатюрна плюшена играчка.

18336-0
Бжжж бжжжж бззз...

19. Лилавите гори в Шотландия. Тези дървета не са нито лилави, нито шотландски, както си мислят много хора. Това е редактирана във Фотошоп снимка на река Шотовер в Нова Зеландия.


18337-0
Бжжж бжжжж бззз...

20. Лунна диня.

18338-0
Бжжж бжжжж бззз...

Някои от снимките са много добре обработени, но други са направо смешни  :biggrin:

20. Лунна диня.

(Attachment Link)

Тая диня е пълна глупост  :cranky:
Кака, всичко знае...

19. Лилавите гори в Шотландия. Тези дървета не са нито лилави, нито шотландски, както си мислят много хора. Това е редактирана във Фотошоп снимка на река Шотовер в Нова Зеландия.

(Attachment Link)

голяма тъпотия  :cranky:. Кой може въобще да се върже на това  :upset: