Автор Нещата не са такива, каквито изглеждат

7
18669-0

Двама ангели пътешествали по земята. Спряли в един богат дом. Семейството било негостоприемно и не поканило ангелите в гостната. Вместо това за през нощта ги настанили в студеното мазе.
Когато ангелите си постилали да легнат, по стария видял видял пролука в стената и я запечатал. Когато другия ангел видял това, го попитал:
- Има ли смисъл да се помага на тези хора?
По-старият отговорил:
- Нещата не са такива, каквито изглеждат.
На следващата нощ нощували в много беден дом, но хората били много гостоприемни. Те разделили с ангелите храната си и им отстъпили постелите си. На сутринта ангелите намерили приютилото ги семейство да плачат над умрялата си крава. Това била единствената им крава, а млякото от нея бил малкото доход, с което преживявало семейството.
Младия ангел попитал по-стария:
- Как допусна да се случи това? Първият имаше всичко, а ти му помогна. Това семейство имаше много малко, подели всичко с нас, а ти позволи да умре единствената им крава. Защо?
- Нещата не са такива, каквито изглеждат – казал по-стария ангел. – Когато бяхме в мазето на първите ни домакини, разбрах, че пролуката в стената е склад със жълтици. Но собственикът на този дом беше груб и не правеше добро. Тогава запуших отвора така, че склада да не може да бъде намерен. Когато на следващата нощ още спяхме в дома на добрите хора, дойде ангела на смъртта за жената на собственика и аз му дадох кравата вместо нея. Нещата не са такива, каквито изглеждат.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Много ми хареса  :bravo: В 90% от случаите нещата не са такива, каквито изглеждат  :biggrin:

Наистина е така,че нещата не са такива,каквито изглеждат. Браво Яна много поучително.