Автор Риск

6
18701-0

В плодородната пролетна почва две семена лежали едно до друго.
Първото семе казало:
—   Искам да раста! Искам да пусна корените си дълбоко в почвата под мен и да провра филизи през земната кора над мен... Искам да развия нежните си пъпки като знамена, за да оповестя пристигането на пролетта... Искам да почувствам топлината на слънцето върху лицето си и благословията на утринната роса върху моите венчелистчета.
И така то пораснало. Второто семе казало:
—   Страхувам се. Ако пусна корените си надолу в земята, не зная с какво ще се сблъскам в мрака. Ако си проправя път нагоре през твърдата почва над мен, мога да нараня нежните си филизи... Ами какво ще стане ако отворя пъпките си и някой охлюв се опита да ги изяде? А ако трябва да отворя цветовете си, някое малко дете може да ме изтръгне от земята. Не, много по-добре е да изчакам, докато стане сигурно.
И така то зачакало.
Една кокошка, както си ровела из рохкавата пролетна пръст да търси храна, намерила семенцето, което чакало, и бързо го глътнала.

ПОУКА
Онези от нас, които отказват да рискуват и да растат, биват погълнати от живота.
Пати Хансон
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Добре казано  :idea: макар, че ... живота може да те погълне и в двата случая  :smile:
Кака, всичко знае...

То се знае, че може! Нали затова има риск? В един от коментарите си по публикувана от мен статия, Георгиев каза, че успяват дръзките. Съгласна съм на 100% с него. Успяват тези, които са опитали. Но и неуспехът е също за тези, които са опитали.
 
При едно поручване на National Geographic се установило, че в историята на американския бейзбол призовете за най-много успешни и неуспешни удари са присъдени на един и същи бейзболист.

 Така е и в живота, и в търговията това е основен принцип. Колкото повече опити имаш, толкова повече ще са успехите ти, но и неуспешните ти опити ще се множат.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

В случая е важен процента на съотношението успели/опитали и успели/неопитали. Със сигурност успели/опитали са много повече от успели/неопитали  :smile:

Точно така се оказва, за радост на рискуващите, Луси! Но и разбирането ни за понятието УСПЕХ се променят, докато го търсивм това чудо. Променя се ценностната ни система, променя се мисленето ни във всеки аспект. Поне при мен е така.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.