Автор Тибетски зодиак: Открийте кой е вашият знак

6
18931-0

Тибетската култура е може би най-силно съхранената източна такава, на фона на непрестанно заливащото ни с джънк и промиващи мозъка реклами ориентирано към Запада съвремие. А неизменна част от тази култура е и тибетският зодиак. Той е представен от 12 знака, всеки от които отговаря на определен тип характер и разкрива тайни, свързани с предишните животи.

За да откриете коя зодия сте според тибетския хороскоп, е достатъчно да откриете годината си на раждане върху снимката по-горе и да видите кой знак стои срещу нея. След това прочетете какво говори той за вас.

Монах в компанията на маймуна

Ведрият ви характер е в основата на това, че винаги се радвате на чуждото одобрение и внимание. Притежавате уникалната способност дори и в най-трудните моменти да мислите положително, а незалязващата ви усмивка заразява всички около вас. В същото време обаче често влизате в спорове, но не защото търсите конфронтации, а поради факта, че винаги сте прями и откровени към хората, на които държите.

В миналия си живот сте били гадатели, актьори, владетели или амбулантни търговци. Най-добре се разбирате с Пазител на огъня и Езерна костенурка, а трудно общувате с Източник на чиста вода.

Жарко слънце

Притежавате завидно хладнокръвие, благодарение на което успявате да запазите самообладание дори в най-напечените ситуации и да намерите бързо решение на проблема. Това качество, в комбинация с невероятното чувство за хумор, ви превръща в предпочитана компания за околните, в очите на които вие сте човек, на когото винаги може да се разчита. Изключително свободолюбиви сте и браните ревниво личното си пространство.

В миналия си живот сте били духовни водачи, ловци, съветници, търговци или учители. Най-добре си пасвате с Кожена гривна и Кобра, а най-малко - с Черен бивол.

Нова луна

Вие имате две коренно различни лица - денем сте типичните романтици, виждащи сърца и рози във всичко около себе си, но, когато луната се появи на небосклона, изведнъж като с магическа пръчица се превръщате в уверени, страстни и копнеещи за нови силни усещания авантюристи.

В миналия си живот сте били убийци, детективи, лекари, ловци, кръчмари, лидери на тайни общества. Разбирате се най-добре с Черен бивол, както и с останалите представители на зодията си. "Не мелите брашно” с Метален гонг.

Черен бивол

Вие сте директни и прями и изисквате абсолютно същото и от околните. Не понасяте увъртанията и държите всичко да бъде изказано по най-точния и ясен възможен начин. Лидери по природа, за вас е важно винаги да доминирате - както в професионален, така и в личен план.

В миналия си живот сте били политици, общественици, диригенти или пък съдии. Най-добре си пасвате с Ярък въздушен змей и Нова луна, а най-малко - с Жарко слънце.

Кожена гривна

Вие притежавате изключително богата душевност. Влагате силни чувства и емоции във всичко, с което се захванете - и в личен, и в професионален план. Като хора на крайностите, вие сте способни в един момент да бъдете центъра на вниманието, а в следващия - да се затворите в себе си и да не общувате с никого в продължение на дни. Никога не влизате в конфронтации доброволно, но, когато някой ви нападне, определено знаете как да се защитите по най-добрия начин.

В миналия си живот сте били алхимици, дипломати, гадатели, иманяри, контрабандисти. Най-добре се разбирате с Жарко слънце и Кобра, а най-зле - с Ярък въздушен змей.

Езернa костенурка

Вие сте здраво стъпили на земята и подхождате с разум и рационално мислене към всички житейски ситуации. За вас най-важно е непрестанно да чувствате сигурност, а на любовния фронт - и нежност. Упоритостта и здравословната ви доза амбиция бавно, но сигурно ви водят винаги по пътя към успеха.

В миналия си живот сте били строители, земеделци, скотовъди или шивачи. Идеално си пасвате с Монах в компанията на маймуна и Пазител на огъня. Обратното, трудно се разбирате с Нова луна.

Метален гонг

Щедри, лоялни и благородни. Това са трите думи, които най-добре описват представителите на този знак. Вие се издигате високо над лъжата, лицемерието и предателството. Често обаче сте прекалено самокритични и се вглъбявате в анализирането на собствените си грешки.

В миналия си живот сте били археолози, скулптори, адвокати, обущари. Най-добре се разбирате с Нефритена колона и Източник на чиста вода, а най-малко - с Нова луна.

Нефритена колона

Вие бягате далеч от шума и суетата и се чувствате най-добре сами, както и в компанията на близките си хора. Не понасяте невежеството и глупостта, но знаете как да се борите с тях по интелигентен начин. Трудно се доверявате, а още по-трудно допускате някого до себе си. Когато обаче това все пак се случи, сте склонни да се отдадете напълно на този човек. По тази причина неведнъж сте били наранявани, в следствие на което пък изпадате в депресивни състояния.

В миналия си живот сте били бижутери и дизайнери, както и хора, имащи за своя мисия да се грижат за животните. Идеално си пасвате с Източник на чиста вода и Метален гонг, а трудно се разбирате с Пазител на огъня.

Източник на чиста вода

Бдите като орлици над всички, имащи щастието да бъдат част от кръга на близките ви хора. Безкрайно грижовни и всеотдайни, вие сте приятели-мечта за всеки, имал удоволствието да се докосне до вас. Проблемът е, че често пренебрегвате собствените си нужди и поставяте себе си на заден план, в стремежа си да удовлетворите чужди потребности.

В миналия си живот сте били музиканти, духовници, дипломати и занаятчии. Най-добре се разбирате с Нефритена колона и Метален Гонг, а най-трудно - с Монах в компанията на маймуна.

Пазител на огъня

Вие сте от онзи тип хора, които винаги си поставят високи цели и стриктно и упорито вървят по пътя на постигането им. По тази причина обаче често се вглъбявате прекалено много в собствените си идеи и така пропускате нещо много важно, а именно - да общувате и с други, освен със самите себе си.

В миналия си живот сте били лекари, изследователи, билкари. Пасвате си идеално с Монах в компанията на маймуна и Езерна костенурка. Избягвайте близки отношения с Нефритена колона и Кобра.

Кобра

Вие буквално завладявате околните с невероятното си чувство за хумор и артистичност. Емоциите ви буквално преливат, пръскайки всички, които се докосват до вас. Притежавате изключително ведър характер и общувате с лекота, което предвещава винаги да имате успехи на любовния фронт.

В миналия си живот сте били пирати, владетели или пък лихвари. Подхождате си с Жарко слънце и Кожена гривна, а по-трудно общувате с Пазител на огъня.

Ярък въздушен дракон

Винаги загадъчни и непредсказуеми. Така накратко могат да бъдат описани представителите на този знак от тибетския зодиак. Палите се лесно и за почти всичко, но в следващия момент също толкова бързо превключвате на спокойна и усмихната вълна. Когато някой навлезе неканен в територията ви, сте готови веднага да го изпепелите с огън. Отвращават ви глупостта, невежеството и несправедливостта.

В миналия си живот сте били писатели, поети, художници, контрабандисти. Най-добре се разбирате с Черен бивол и Нефритена колона, а най-трудно - с Кожена гривна.

ИЗТОЧНИК
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Хмм,пазител на огъня... :upset: е,да - все някой трябва да пази от пожари  :D
О,слабост - твоето име е жена!

Мдааа...
И ако е въздушен знак...
После се чудим откъде идват пожарите? :P
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Мдааа...
И ако е въздушен знак...
После се чудим откъде идват пожарите? :P

Абсолютно и безусловно съм съгласна  :biggrin:   :up: за въздушните знаци  8)
О,слабост - твоето име е жена!

 Виж ти, това за тибетските зодии не бях го чувал. Ярък въздушен дракон ......Според китайския съм просто Дракон.  Тибетците ме кефят повече  ::)
Да приберем навреме хляба на народа!

 :upset:
Виж ти, това за тибетските зодии не бях го чувал. Ярък въздушен дракон ......Според китайския съм просто Дракон.  Тибетците ме кефят повече  ::)
Аааа, всъщност съм бил не дракон , а змей. Дали има разлика  :upset:  :biggrin:  ?
Да приберем навреме хляба на народа!

 Змеят нали също бълва огън? Щом е летящо и огнено - това си е дракон.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.