Автор Детство мое....

О,слабост - твоето име е жена!

О,слабост - твоето име е жена!

Е айде сега, сигурен съм че пресилваш нещата. Кое ти се стори непознато
Ами повечето публикувани картинки нищо не ми говорят.
Ние получавахме вестник "Зорька" и списание "Славейче". Пишехме си с деца от СССР и колекционирахме картички и станиоли от бонбони и шоколади.

Кифлата струваше 10ст., а баничката - 20ст. Имаше един десерт,който се казваше Ракета и аз много го обичах, но него го няма в интернет дори на снимка.

Носехме чавдарски и пионерски връзки и се готвехме като за световно за изпита, с който ни приемаха в тези две организации, а за комсомолската направо не спяхме от притеснение дали ще ни приемат, тъй като изпитът беше много тежък и се искаха сериозни познания по история на ДКМС.
Не ядяхме луканка само по празниците, защото тя си висеше на прътове под стряхата и само да помолехме, татко ни сваляше. Но салам почти не ядяхме, защото той струваше пари, а заплатата на татко не беше голяма. Молех се за пари за кифла или детска закуска, а вместо тях получавах филия с домашна лютеница и парче суджук или парче домашно сирене.
Купено кисело мляко ядях само като вдигна скандал, че не ме обичат, щом не ми купуват, а домашно имахме с тенджери. Дори го консервираха с плътен слой олио отгоре и се запазваше до следващия период на доене.
Не съм осъзнавала колко голяма късметлийка съм да имам всичката тази домашна храна. :-(

Повечето неща са от 80-те. Явно си по.големичка (по-зряла) :smile:
Но все пак е чудно как не си виждала поне един брой от списание дъга или поне една от нашумелите по онова време руски електронни игри.

Краска. С тези дъвки ИДЕАЛ ме разби!!!

Повечето неща са от 80-те. Явно си по.големичка (по-зряла)
Но все пак е чудно как не си виждала поне един брой от списание дъга или поне една от нашумелите по онова време руски електронни игри.

Не съм ги виждала, Кинг. И не защото съм млада или стара, а защото не са били в полезрението ми по една или друга причина. Първо, тогава не съм била дете и децата ми не са били на възраст да се интересуват от това и второ - най вероятно не ми е било до тях, а съм имала наистина сериозни проблеми, от които не ми е оставала сила да се интересувам от това.
Но дъвките Идеал ми напомнят нещо. Тях май съм ги виждала.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Един приятел намери в стария си апартамент част от неговото детство и ми го даде временно да зарадвам моята малка принцеса. Някой ще познае ли какво е това?

19220-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Апарат за прожектиране на диапозитивни филмчета - и у дома имаше такова  :smile: Колко филмчета сме изгледали със сестра ми на стената на стаята ни... ::)  :smile:
О,слабост - твоето име е жена!

Имаме победител  :smile:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

(Attachment Link)

Страхотна темичка Валчи... за съжалении и малко носталгична :( Розовата пантера Пинко, ми беше любимото филмче, а гумената играчка, мъкнех навсякъде със себе си  :biggrin:

Не можете да си представите какво намерих днес като подреждах гардеробите... чавдарската и пионерска връзка от ученическите ми години. Такива спомени нахлуха в главата ми, че краката ми се подкосиха... седнах на леглото и се разплаках... наистина. Детството на децата ни в момента, няма нищо общо с нашето детство  :'( ... за съжаление!!!
Кака, всичко знае...