Автор САЩ признаха края на ерата на антибиотиците

4
19351-0

За Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) изглежда настъпи моментът на истината, пише naturals.com.

Агенцията открито признава, че употребата на антибиотици е довела до драстично увеличение на супермикробите, в резултат на което всяка година умират най-малко 23 000 американци. (Тази оценка дори CDC нарича "консервативна").

Това заключение се съдържа в новия доклад за 2013 г. (cdc.gov/drugresistance/threat-report-2013) за заплахите, издаден от CDC. Документът за първи път съобщава броя на смъртните случаи, които се случват в Съединените щати от супербактерии, които са резистентни на антибиотици.

Какво наистина е изненадващо в този доклад - той признава, че всъщност съвременната медицина е загубила борбата с инфекциозните заболявания. Целият подход за борба с бактериите с определени препарати, е бил обречен на провал от самото начало. Това не е изненадващо, тъй като майката природа се адаптира към химическите заплахи по-бързо, за разликат от фармацевтичните компании, които не успяват да я догонят, като създават нови.

За съжаление подходът с използването на отделни препарати за борба с тези заболявания се корени в начина на мислене на 1950-те години. Сега медицината почти е достигнал крайната си точка по този въпрос. CDC едва сега напълно признава, че ерата на антибиотиците е към своя край.

"Ако не сме внимателни, ние скоро ще се озовем в една постантибиотична ера " – казва д-р Том Фриден, директор на CDC.

Това признание трябва да послужи като сигнал за тревога за всички здравни заведения. Защото това означава, че е много близо деня, когато лекарите и болниците вече няма да бъдат в състояние да предложат лечение на разпространените инфекции.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Това звучи, като сигнал за Началото на края на Света  :old:

Краят на света не, но краят на лекарствения бизнес - със сигурност. Ненапразно се опитват да забранят свободното бране на билки в световен мащаб. Сега ще се опитат да сложат ръка на аптеката на Господ и да ни принудят да плащаме за тревите, по които ходим в гората, защото те са по-мощно лекарство от всичко, което лекарствената индустрия някога е измислила!
От нас зависи дали ще успеят, разбира се... ::)
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Отдавна се моля да дойде края на "легалния бизнес със дрога"  :dont: Кога нашите дядовци и баби са лапали хапчета, вместо бонбони - НИКОГА. и какво - пак живееха до 80-90 години. А сега какво - стрес, инсулти, сърдени удари, алергии и за всичко има хапченца. Ужас  :mike:
Кака, всичко знае...

..И ги рекламират по телевицията като чудодейни, на всичкото отгоре! :dont:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.