Автор Факти за секса, които са научно доказани

9
В темата съм подбрал действително интересни факти и доказана с научни методи информация за секса и всичко свързано с него. Съветвам да прочетете темата, за много от вас тя може да стане истинско откритие.
5 факта с картинки за нагледност.

20255-0

Контрацептивите променят женските предпочитания относно мъжете

Ако жената приема противозачатъчни таблетки на нея и харесват други мъже, по сравнение с период когато не е приемала. Изследванията показват, че това се дължи на обонянието. Жена приемаща противозачатъчни буквално може да усети миризмата на хомоложните гени в мъжа, която без таблетки не усеща. Хомоложните гени на партньора правят жената по-малко удовлетворена и по-склонна към измяна. Още повече – след като жената прекрати приемането на противозачатъчни препарати влечението и към нейния постоянен партньор може още повече да намалее.
Бжжж бжжжж бззз...

Жените харесват забавните мъже

Чували ли сте че на жените им харесват мъже, които могат да ги разсмеят? Ако вие сте забавен тип с добро чувство за хумор, вероятно не един път сте усещали, че това е истина. Това което вероятно не знаете, е че причината за този факт се крие в човешката еволюция. Учени от Станфордския медицински университет са изследвали мозъка на деца на възраст от шест до тринадесет години. По време на изследванията на децата са показвали забавни видеоклипове с падащи хора и животни, които правят акробатични трикове. След това на децата са показвали по-малко интересни клипове, на които например хора карат велосипеди. Учените установяват, че хумора много по-силно се отпечатва в мозъка и миндалевидното тяло на момичетата, отколкото на момчетата. Затова е много важно на първата среща повече да се шегувате.

20262-0
Бжжж бжжжж бззз...

Мъжете харесват жени облечени в червено.

 Вие навярно не сте предполагали, че жените в червено привличат мъжете много повече отколкото жените облечени в дрехи  с друг цвят. Изследване проведено от американско списание за социална психология доказва този факт. За експеримента биват привлечени 120 мъже, които се разделят на четири еднакви групи по 30 човека във всяка. На всички са били показани снимки с едни и същи жени, единствената разлика в снимките е бил цвета на връхната дреха на жените. Резултатите показват, че мъжете предпочитат жени облечени в червено, тъй като според тях тези жени с по-голяма вероятност биха се съгласили на секс след първа среща.

20261-0
Бжжж бжжжж бззз...

Хората използват сайтовете за запознанства за да намерят сродна душа.

 Повечето хора незапознати с тези сайтове смятат, че там хората се регистрират с цел намиране на партньор за секс. След анализ на над 400 изследвания за интернет запознанства се оказва, че хората по тези сайтове търсят не толкова сексуален партньор, колкото сродна душа. А причина за това са прекалено високите изисквания, които имат към заобикалящите ги в реалния живот хора.

20260-0
Бжжж бжжжж бззз...

Жените харесват повече мъже, които могат да свирят на китара.

Пичовете свирещи в група по принцип не страдат от липса на женско внимание. И това не е просто стереотип, а доказан научен факт. Изследване публикувано от списанието Psychology of Music, показва следните интересни резултати.
Проведен е следния експеримент: привлекателен младеж се доближава до случайна жена, усмихва се, прави комплимент и накрая иска телефонния и номер. В единия случай младежа носи спортен сак, в другия калъф от китара, а в третия – нищо. На жените им е много по-интересно да се срещат с музикант, отколкото със спортист! Още повече, спортния сак е показал по-лоши резултати даже по-сравнение с празните ръце. Друго изследване показва, че жените обръщат по-голямо внимание в социалните мрежи на акаунти, които имат в профила си снимки на мъже с китари. Защо? Съществува мнение, че жените възприемат такива мъже като по-умни, интересни и фини натури.

20259-0
Бжжж бжжжж бззз...

Жените харесват забавните мъже


Абсолютно и безусловно съм съгласна  :up: Не тези, които се правят на клоуни и могат да ти съсипят нервите, а точно мъжете с тънко чувство за хумор, които могат да превърнат и най - безинтересния разговор в забрава на времето  :P  :biggrin:
О,слабост - твоето име е жена!

Незнам за другите, но аз отивам да си търся китара  :biggrin:

мъжете предпочитат жени облечени в червено, тъй като според тях тези жени с по-голяма вероятност биха се съгласили на секс след първа среща.

дали някой може да приведе доказателства за това... много ми е важно  :(  :smile:

Мъжете харесват жени облечени в червено.

Като видя червено и ставам БИК  :D

мъжете предпочитат жени облечени в червено, тъй като според тях тези жени с по-голяма вероятност биха се съгласили на секс след първа среща.

дали някой може да приведе доказателства за това... много ми е важно  :(  :smile:

Ще пробвам в скоро време и ще ти кажа  :P