Автор Очерк на събитията в Украйна за (не)идиоти

10
20689-0

В доста дългата си, за съжаление, журналистическа кариера се убедих в две неща:

1.   че невежеството и мракобесието са мотивът на съвременното развитие, в това число и в България;
2.   че главният ресурс на съвременния свят, в това число и в България, е глупакът и идиотът.

Събитията в Украйна ги потвърждават.
Там нашите братя славяни май са стигнали до извода, че във всичките ни нещастия, които стовари върху нас англо-американският свят, липсва само ядрената война, връщането ни към средновековието или каменния век.
Не мога да разбера две лица – "президентът" Плевнелиев и "външният министър" Вигенин. Първият като бивш комсомолски активист и пламенен член на БКП хукна към Катар да търси оттам газ, вместо руския, докато му обясниха, че няма тръба или терминал, по който да го получим. След това, отново с увереността на имбецил, не призна присъединяването на Киев към Руската федерация. Нищо, че никой не го пита по въпроса.
Що се отнася до Вигенин, чието име също не мога да запомня, той с невероятна бързина определи какво е международното положение в Украйна, кой е виновен и какво трябва да се прави.
Няма смисъл да обяснявам каквото и да било на тези умствени бройлери. Но ще го направя заради вас, защото сте заливани с информационна помия от 25 години и вероятно имунната ви система вече е на нулево равнище.

Няколко основни извода:

1.   В Украйна САЩ, Англия и НАТО се опитват да разпалят Трета световна война, в която най-добре ще е ако руснаците, украинците и европейците взаимно се унищожат, за да може Империята да забучи флага със звездичките и лентичките върху тази територия и да смуче оттам ресурси за следващите 20 века. САЩ обаче направиха грешка с изграждания от тях в Украйна неонацистки порядък.
2.   Присъединяването на Крим към Русия е неоспорим акт на всенародно волеизявление. Русия има всички права и задължения да се противопостави на неофашизма, да защити интересите на рускоезичното население на територията на Украйна, и, ако се наложи да завземе украинския плацдарм на подпалвачите на Третата световна война. Русия знае, че хунтата в Киев е финансирана от Англия, Израел и НАТО. В Киев се появи неофашистка хунта, част от глобофашизма на САЩ, която е насочена срещу жизнените интереси на Русия и Украйна. Заради това Путин прекара там първата си червена линия. Няма къде повече да отстъпва. Онова, което става в Украйна, е и доказателство, че Москва дълго време нямаше никаква стратегия спрямо Киев. Стратегическите решения се подменяха от пазарлъци за газ и кредити.
3.   Подклаждайки събитията в Украйна, в това число и "влизането" й в ЕС, американците съзнателно разширяват и ЕС като основен конкурент. Ругатнята на Виктория Нуланд Fuck the ЕU не се нуждае от обяснения.
4.   Какво толкова ужасно изплаши англо-американците? Изплаши ги възможността Украйна да стане поле на сътрудничеството между Русия и ЕС. Това ще е удар срещу стратегията на САЩ, начертана от Доналд Ръмсфелд и озаглавена "Нова Европа" срещу "Стара Европа". Целта е Европа да бъде задушена от англо-американската финансова плутокрация, да бъде принудена да унищожи собствената си икономика и население, да затъне в агресивни военни авантюри. Но най-главното е всеки признак за каквото и да било сътрудничество с Русия да бъде пресичан, в това число и с оръжие. Това става в Украйна.
5.   Украинската криза тепърва започва, ако САЩ и Англия не се вразумят. Путин провали плановете на Запада и НАТО, които не са разбрали, че украинският въпрос за Русия е червена линия. Даже двойна червена линия. Най-вероятно оттук ще започне истинска "руска пролет" и нейното връщане като основна сила на световната арена. Нейният съюз с Китай ще определя насоките на развитие на света през целия ХХІ век. Сблъсъкът им със Запада може всеки момент да премине в гореща война. Но САЩ този път няма да могат, както в Първата и Втората световна войни да останат на страни, да спечелят от новия световен конфликт и ще бъдат тотално унищожени.
6.   Идеята на ЕС, че може да въведе санкции за доставките на руски газ, е колосална глупост. Зависимостта на ЕС от руския газ е толкова голяма, че даже ако в момента руските танкове тръгнат към Берлин, Европа ще продължи да купува и добросъвестно да плаща за руските енергоресурси. Германия може да стане независима от руския газ само, ако я няма самата Германия. Ако Западът въведе санкции, Путин ще бъде принуден да пусне икономическа ядрена бомба, Русия е по-малко зависима от Запада, отколкото Западът от нея. Санкциите ще бъдат за Русия исторически шанс – тя ще реанимира своята промишленост, ще върне рублата като национална валута, ще излезе от Световната търговска организация, ще репатрира своите капитали от чужбина, ще въведе други валути в търговията за своя нефт и газ, ще престане да рециклира зелените хартийки на САЩ. Това няма да е удар, това ще е нокдаун с удар по зъбите.
7.   В Украйна и Крим Западът се оказа мълниеносно победен от решителните действия на Русия. САЩ отдавна нямат практическо значение във военно отношение на нашия континент и затъват в стратегическа пропаст.
8.   НАТО е една измама, сянка на себе си от времето на Студената война, механизъм за доставка на пушечно месо за колониалните военни действия на САЩ в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н. В тях могат да умират по-евтините нации, в това число и българите. Но трябва да запитам, тъй като сме в НАТО, дали сме готови за действия срещу отбранителната доктрина на Русия, която включва и правото на изпреварващи ядрени удари. В състояние ли е натовската фиктивна армия, в която могат да служат и хомосексуалисти, и транссексуали, да воюват с най-опитната армия на света – руската, превъоръжена, мотивирана и ядосана.
9.   Ако има все пак нещо полезно в украинската криза, то е, че в резултат на всеобщата уплаха западната промишленост на лъжата и омразата успя да представи действията на Русия като заплаха за "целия свят и неговите ценности", което постави въпроса за нашите отбранителни възможности, както в дневния ред на НАТО, така и на ЕС, тъй като шокът от ефективността на руските действия надмина даже най-висшите степени на "заплаха" според критериите на Запада.
Онова, което става и което мога да предвидя, ще се развива именно в тази насока – към гореща война. За мен тя по-скоро е в разгара си, което зависи от гледната точка.
Западът трябва най-накрая да научи кирилицата, за да разбере, че Путин не е пияницата Елцин или глупака Горбачов. Времето на отстъплението и на подчинението свърши.
САЩ, НАТО и ЕС могат да целунат мечката по задника. Това вече не е идеологическа битка, а война в една и съща система и ще е страшна.
Тя е "кой – кого", "ние или нас".
Този път обаче няма да има кой да ни спасява или освобождава.

Източник: strogosekretno.com

това звучи много страшно. дано не се стигне до истинска война...

Историята на нищо не ги научи, време е за следващия урок!

Поздравления към всички (не) идиоти послучай  9 май - Деня на победата

Видео споделяне / VBOX7