Автор Календар, който ще осмисли вашия живот!

13
Днес предлагам на вашето внимание един необичаен календар.

21388-0

Алберт Айнщайн доказва, че времето е относително понятие.
Но хората и без него отдавна са забелязали това. Всеки от нас сигурно е забелязал, че приятните моменти в нашия живот сякаш прелитат със светлинна скорост, а скучното и неприятно време се влачи като костенурка.
За да бъде въведен поне минимален ред в този хаос са били измислени календарите. Гледаш календара и се чувстваш уверен и спокоен: ето днес е понеделник, утре ще бъде вторник, а след два дена е началото на лятото.
Проблема обаче е там, че календарите също са относителни. Има календари, които забавят времето, а има и такива, които ще ви накарат да цените времето като злато. Не вярвате ли?

Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Вземете например старите календари, на които се късат страниците. Дебела пачка листи – дни, които е невъзможно да бъдат набързо прелистени. А след това годината свършва и вие закачате следващия. Ако живеете по такъв календар, живота изглежда безкраен. Много дни – не могат да бъдат преброени, за къде да бързаме?

21390-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Или да вземем например обикновеното джобно календарче. Удобно нещо, обаче също има недостатъци. Позволява ви да си планирате живота за една година напред.
Цяла година?! А после какво?
А после вадите следващото календарче и започвате отначало.

21391-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Както сигурно вече забелязвате всички тези способи за измерване на времето имат един съществен недостатък. Те откъсват от потока на времето един отрязък, в първия случай това е един ден, във втория – година, те не позволяват да видите вашия живот изцяло. Те ви информират кой ден е днес от Рождество Христово, но премълчават за това, кой ден е днес от вашия живот.
Макар, че това за нас е много по-важно, не мислите ли?
И ето че наскоро аз попаднах на един много интересен календар, който напълно решава всички проблеми с планирането и мотивацията. Този календар е просто гениален и гениално прост. Вижте сами.

21392-0

/картинката е кликабелна/

Това е живота на човек с продължителност 90 години (ние сме добри, на нас не ни свиди), представен във вид на седмици. Едно квадратче – една седмица, всеки ред представлява една година от вашия живот. Именно така изглежда отреденото ви на вас време. Впечатляващо, нали?
Но още повече ще въдете впечатлени ако разпечатате таблицата и оцветите квадратчетата на изживяното време. А след това закачите този календар на кухнята или на работната си маса и започнете всяка седмица да оцветявате предишната. За по-голяма нагледност може да отбелязвате особено важните за вас събития или периоди във вашия живот.
По този начин се получава пълна карта на вашия живот с размер А4, която дава нагледна представа за крайността на вашия живот и ще ви помогне да цените всяка една седмица от него.
Вие, сигурно искате да ме питате къде на този календар са дните на седмицата, датите и месеците?
А вие сигурни ли сте, че те са толкова важни? Да, вие няма да можете да кажете веднага коя дата е днес, обаче точно ще знаете, че сега тече например петата седмица от тридесет и третата година на вашия живот. Която вие с всички сили ще се опитате да направите незабравима и прекрасна.
Защото края на листа е съвсем близо…
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Тъжно, но все пак и мотивиращо  :idea:

За България таблицата спокойно може да се ореже до 65 години!

Оцветих живота до сега, отрязах таблицата на 65 години - отивам да си поръчвам ковчег  :sm_biggrin:

Оцветих живота до сега, отрязах таблицата на 65 години - отивам да си поръчвам ковчег  :sm_biggrin:
Хм... Доста депресиращо, нали? Трябва да си отида на село, докато още имам време да му се порадвам!  :upset:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Невероятен календар. Няма начин  да не ти осмисли живота :idea: Обаче Бобо е изтрещял тотално  :cranky: :biggrin: какъв ковчег бе приятелю  :rupor: вероятно едва 1/3 или 1/4 от живота ти е минал!!!

по скоро демотивиращ календар  :(

Определено те кара да се замислиш  :upset:  :biggrin:
Кака, всичко знае...

по скоро демотивиращ календар  :(
Как демотивиращ...направо си е депресарски.
Да приберем навреме хляба на народа!

по скоро демотивиращ календар  :(
Как демотивиращ...направо си е депресарски.

Като цяло зависи на колко години си...  :P
Love comes again...

За да ме мотивира, трябва да доживея непременно до 415 години!!! Тогава ще се пенсионирам и ще си поживея като царица! :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.