Автор Най-удобните и разкошни влакове в света

7
Далеч не всички влакове по света са прости и примитивни. Много от тях направо поразяват въображението. Толкова са красиви, че на човек му се приисква да се качи в такъв уютен вагон и гледайки през прозореца да попътешества поне малко. Е, тръгваме ли?

1. Влакът «The Eastern & Oriental»

Маршрута на експреса преминава през Югоизточна Азия. Цената на билета варира от $2 000 – $9 000.

21394-0

Още 31 снимки в темата...Пътуването в този влак е просто нирвана. Освен, че на задната площадка има чудесна тераса с гледка, още има няколко вагон-ресторанта оформени в различен стил, има библиотека, бутик, където може да се купят сувенири. Има също така и бар, където можете да чуете най-разнообразна музика за всеки вкус.

21397-0


2. Влакът «Pride of Africa»

Южна Африка не е толкова изостанал регион, както много от вас може би си мислят. Именно тук, по железните пътища гордо влачи своите разкошни вагони влакът «Pride of Africa» («Гордостта на Африка»). Цената на билета за този влак достига до  10 000 долара за един човек, и това не е случайно.

21399-0


Влакът следва по маршрут от Кейптаун до Дар ес Салаам в Танзания. На влака се возят богаташи от цял свят, които с негова помощ достигат до отдалечени резервати и местности, където са съсредоточени прайдовете и местата за лов на редки африкански животни. В някои от тези места освен с влак може да се стигне само със самолет.

21401-0

3. «Ледников експрес»

Това е скоростен пътнически влак. Маршрута минава през Алпите в Швейцария. От прозорците  на влака на височина 2033 метра над морското равнище се откриват прекрасни ледени пейзажи.

21402-0


Маршрута на влака започва в Санкт Петербург, влака преминава през Санкт-Мориц, Цермат. Цялото пътуване продължава 7,5 часа. Пасажерите ще видят панорами от 291 моста, и ще преминат през 91 тунела.

21404-0

4. Частни влакове в Русия на компанията «Транссибирски експрес»

Частните влакове пътуват по Транссибирската железопътна магистрала. Това е най-дългата железопътна линия в света. По време на пътуването от западните градове на Русия до източните, влака пресича осем часови пояса. Може да се пътува от Калининград до Пекин, но времето което ще ви потрябва за това пътешествие е над 1 седмица.

21405-0


5. Влакът «Venice Simplon-Orient»

Наричат го още и «Източен експрес». Маршрута му минава през различни градове на Европа: Лондон, Венеция, а завършва в Истанбул. Максималната цена на билета може да превиши 9000 долара.

21407-0Вагоните на влака са създадени още през 1920 година. Във влака работят готвачи от Франция. Именно този влак описва в своя роман Агата Кристи.

21410-0

6. Влакът «Belmond Royal Scotsman» («Кралски шотландец»)

Маршрута на влака минава през Шотландия и Северно-Шотландското плато. Минималната цена на билета е 1350 долара. Максималната – 13 000 долара.

21411-0


7. Влакът «Blue Train» («Син влак»)

И отново Африка. Наричат този експрес «син петзвезден хотел» на колела. От Кейптаун до Претория той с огромна скорост пресича множество прекрасни ландшафти. Готвачите в този влак приготвят фирмени блюда от щрауси , агнета и миди.

21413-0

8. Влакът «Хирам Бингхам»

С този влак можете да стигнете до знаменития разрушен град на инките – Мачу-Пикчу. Най-голямата забележителност във влака е менюто. Тук готвят наистина много вкусно! Билета даже не е кой знае колко скъп по сравнение с другите влакове: само 750 долара.

21418-0


Тук винаги свири жива музика.

21420-0

9. Влакът «Palace on Wheels» («Дворец на колела»)

Влакът обикаля по индийския щат Раджастан. Тръгва от Ню Делхи и стига до крайната точка на маршрута за 7 дена. По-рано влакът се е използвал за превоз само на членове на индийското правителство, сега е достъпен за всеки желаещ.

21421-0