Автор Как изглежда държавният дълг на САЩ

5
22143-0

Много приказки се говорят за държавният дълг на САЩ. Цифрите са зашеметяващи, и не всеки смъртен може да си представи такова количество пари. В тази тема ще се опитам да ви покажа нагледно как изглеждат дълговете на най-мощната държава в света.
Държавният дълг на САЩ е приблизително 16. 447. 301. 967. 592. 50 $. И тази цифра се увеличава всеки ден с още приблизително 3,4 милиарда долара. Но това са цифри. Нека се опитаме да превърнем тези цифри в банкноти и да видим какъв обем ще се получи.
9 снимки в продължението:

•   Нека да се опитаме да си представим визуално държавният дълг на САЩ.
100 $. Най-разпознаваната, популярна и една от най-любимите хартийки в света. Имено от тази хартийка ние ще построим нашата пирамида наречена „Държавен дълг на САЩ”.

22145-0• 10 000 $. Тази сума е напълно достатъчна, за да прекарате своята отпуска на някакъв курорт и даже може да не сте сами. Може да си купите хубава кола втора употреба. На човек със среден доход ще му коства над 1 година за да събере такава сума.

22146-0

• 1 милион $. Не е кой знае колко голяма купчина, нали? Повечето хора не са в състояние да съберат такава сума през своя живот. Да станеш милионер е връх на мечтите за по-голяма част от населението.

22147-0

• 100 милиона $. Такава сума се събира на един стандартен европалет. Един човек спокойно може да премести такъв обем пари с помощта на транспалетна количка. За сравнение пред голямата купчина може да видите познатите ни вече суми от 10 хиляди $ и 1 милиона $.

22148-0

• 1 милиард $. А ето такава купчина може да бъде преместена само с помощта на камион.

22149-0

• 1 трилион $. Сериозна купчинка. Нали? Всичко е подредено на два етажа европалети, по 100 милиона на всяко пале.

22150-0

За сравнение — Боинг 747-400 и футболно игрище.

22151-0

• 15 трилиона $. Става все по-сериозна купчина. Вече даже не се вижда Боинга, пък и статуята на Свободата не изглежда толкова величествено.

22152-0

• А ето ги и  114,5 трилиона $. Ето тази купчина, ако въобще може да бъде наречена така, внушава респект. Ето я отдясно на снимката, по-висока от небостъргач. Имено такава купчина пари не достига на американското правителство за да обезпечи своите дългосрочни задължения. Това представлява така нареченият държавен дълг на най-могъщата държава в света. Именно такава сума не достига на американското правителство за медицина, пенсии, отбрана, социални помощи, образование и т.н.

22154-0

откачена работа  :cranky: дали има все още световен политик, който да вярва, че САЩ е най-голямата и силна световна икономика...  :dont:

А, такааа!
 :bravo: :bravo: :bravo:

А сега да се замислим дали има банка в света, която държи на склад такъв физически обем валута ? :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Изглежда така че на всички им е ясно, че никога няма да бъде върнат  :rofl:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Изглежда така че на всички им е ясно, че никога няма да бъде върнат  :rofl:
Точно така!
И няма да бъде върнат, защото е нарочно създаден!
bulgarinut57.blogspot.com/...
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

все по-често почва да се среща информация за световната банкова конспирация. решаването на това робство е изчезването на парите, като средство за разплащане  :idea: