Автор Потоп във Варна 19.06.2014

7
Три са жертвите след пороя във Варна, издирват се четирима души, кв. "Аспарухово" бедства
Източник: www.vesti.bg/... 1 видео в продължението:

22436-0

Проливен дъжд се изля във Варна. Реки текат по улиците, а кв. "Аспарухово" е най-пострадал от природната стихия.
Три са установените до този момент жертви на пороя във варненския квартал. Мъж, жена и дете са загиналите, чиято самоличност е установена. Информацията потвърди пред Дарик радио говорителят на РДВР Варна Ивана Милева с уговорката, че броят на жертвите от бедствието все още не може да бъде окончателно съобщен. По непотвърдена информация загиналите са осем.
По-рано стана ясно, че една от жертвите на бедствието във варненския квартал е момченце, което се е удавило на метри от полицейското управление. Информацията е на репортер на радиото от мястото на трагедията.
Четирима души се издирват във варненския квартал, заяви още Ивана Милева, която не даде подробности за възрастта и пола на издирваните, съобщи DarikNews.bg - Варна. По думите й ниската част на квартала се е наводнила и улиците "Балкапан" и "Розова долина" са опасни за хората в района.
Очевидци разказват за множество спасени в последния момент хора. Мъж се пресегнал от терасата си на първия етаж и издърпал дете от калната вода. Друг разказва, че младеж спасил едно дете, а братчето му се намерило час след това, за щастие - живо, макар и премръзнало.
Хора и коли са се премятали в калната вода.
Жителите на кв. "Аспарухово" споделят за ужаса от природната стихия в социалните мрежи. Вижте видео на един от очевидците на потопа във Варна.

Аспарухово Варна 19-06-2014 (1 of 8)

Ужасяващо  :faceoff: досега сме го гледали само в други държави, но ето че стихията вилнее вече и у нас  :(

Че то при нас си е така от години като се започне 2005 Елин Пелин 2007( ако несе лъжа )Цар Калоян  и още много,а причината за това е човешкото нехаиство не само на държавата,но и на обикновенният човек

Че то при нас си е така от години като се започне 2005 Елин Пелин 2007( ако несе лъжа )Цар Калоян  и още много,а причината за това е човешкото нехаиство не само на държавата,но и на обикновенният човек

Да де, ама това са малки градчета, а тук става дума за Варна - голям град със сериозна и работеща канализация. Лично аз също до сега не се сещам за нещо такова в някой от големите градове  :upset:

Голяма трагедия...

причината за това е човешкото нехаиство не само на държавата,но и на обикновенният човек

Много точно  и конкретно казано  :up: безхаберието и незачитането на елементарни правила и норми от всички, достигна ужасяващи нива. трудно можем да виним за това само държавата (политици, администрация) - та нали всички ние сме част от тази държава...

Нехайството е най-вече на държавата, сега беше потоп, утре като удари земетресение над пета степен ще се видим в чудо от качеството на новите строежи!
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

Нехайството е най-вече на държавата, сега беше потоп, утре като удари земетресение над пета степен ще се видим в чудо от качеството на новите строежи!
 
Всички нови сгради ще паднат,тоя газобетон колко може да се усуче,аз лично живея в панелен блок строен 1988 година и земетресението преди две години нему нанесе никакви щети за разлика от паяжините по мазилките разместените каси и пр. на новите построики.Тогава за пръв път се зарадвах че живея в панелка

Говори се, че това всъщност е било изпитване на климатично оръжие.... :faceoff:
Ако е така, Бог да ни е на помощ! :pray:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Да, климатичното оръжие се казва "циганска работа"  :faceoff:


ето и още едно клипче


Да, климатичното оръжие се казва "циганска работа"  :faceoff:


SpinDerman, не знам откъде изрови това видео, но то е уникално точно, просто и ЯСНО! Ако това хидротехническо съоръжение (всеки канал е такъв) е изграден точно по този начин, а в това не се съмнявам, за мен това е основната и единствена причина за бедствието. Този канал е направен обратно на логиката на всички такива съоръжения - с увеличаане на разстоянието от извора (началото на съоръжението) прогресивно трябва да нараства неговата ширина, ясно защо. Това е направено по най-идиотския начин...  :cranky: :mad: така, че просто трябва да се намерят "великите архитекти" и да се осъдят... :rupor:

Ужас ! Много неприятно.