Автор Какво да правите ако някой върви след вас?

6
Кратко ръководство за жени. 12 картинки и текст в темата.

Едно от най-неприятните и страшни чувства, е когато някой върви след вас. Шестото ви чувство може да ви накара да включите режим на спасение, но това може само да влоши положението. За да избегнете атака, използвайте ума си, своята съобразителност и няколко добри, изпитани и надеждни метода, които аз ще ви опиша по-долу.

Инструкцията е превод от книгата Kathleen Baty, A Girl's Gotta Do What a Girl's Gotta Do, (2003), ISBN 1-4050-6722-5

22794-0

1. Винаги бъдете внимателни. Всеки път, когато вие се разхождате, бягате, разхождате се с кучето, тренирайте своя поглед, внимание и наблюдателност. Вашата първа защита от всякакъв вид агресори е вашата осведоменост за тяхното присъствие.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

2. Убедете се в това, че вас наистина ви преследват. Ако вашата интуиция/инстинкт ви подсказват, че вас ви преследват, значи има смисъл да проверите тези догадки.

22795-0

Няколко способа за проверка:

- Пресечете улицата и се убедете, че човека прави същото,
- променяйте темпото на ходене (не рязко, не провокирайте атака) и се убедете, че човека прави същото,
- прислушайте се към неговите стъпки, не се ли опитва да върви в крак с вас.

Ако съмненията се потвърдят е време да се действа.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

3. Първата ви работа е да се успокоите. В такъв момент е лесно да се паникьосате, но точно паниката ще влоши нещата още повече. В такива моменти хората не забелязват детайли, които могат да ги спасят.

22796-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

4. Бързо направете преценка на заобикалящата ви обстановка. Най-вероятно има вариант да избегнете атаката без никакви щети от ваша страна. Ако познавате местността това е голям плюс, вие ще знаете къде е безопасно и многолюдно.

22797-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

5. Не се страхувайте да спирате на осветени места и да гледате право в очите на преследвача. На такива места именно преследвача може да се уплаши. Защото вие го виждате. Бъдете уверени и го гледайте право в очите.

22798-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

6. Винаги изниква въпрос. Какво да викам?

Не трябва да викате: "Убиват ме", "Изнасилват ме", "Грабят ме". Хората са страхливи по своята природа и най-вероятно никой няма да реагира на вашите викове.

Правилно е: "Пожар". Това гарантирано ще привлече внимание към източника на викове.

22799-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

7. Продължавайте да викате докато някой не се заинтересува от вашите викове. Ако привлечете вниманието на някого и той погледне към вас сменете фразата на по-подходяща.

22800-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

8. Спасението с бягство също е вариант. Предварително обаче направете преценка на физическите способности на преследвача. Не се опитвайте да бягате ако знаете, че не можете да бягате бързо.

22801-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

9. Обадете се. Силно и ясно опишете къде сте и какво се случва. Започнете да описвате отличителните белези на преследвача. Постарайте се преследвача да ви чуе, особено когато стане дума за неговото описание.

*Даже никой да не вдига телефона разказвайте и описвайте местността, улицата, преследвача. Главната ви задача е да го изплашите.

22802-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

10. Портмоне и ключове.

Портмоне. Ако то е празно, смело го изпускайте. Най-вероятно искат да ви ограбят. Ще имате възможност да спечелите други пари…

Ключове. Извадете ги и ги разположете между пръстите си, с острите краища навън. Ще се получи нещо подобно на бокс.

22803-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

11. По време на атака. Най-важното правило е да не се притеснявате от нищо. Вашият живот е над всичко останало. Удряйте с крака по слабините, хапете… Спасявайте живота си без да жалите престъпника.

22804-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

12. Не вървете директно към вашия дом. Вървете към приятели, в полицията, където и да било, но не и към вашия дом.

22805-0

Общи съвети (накратко):

- не се паникьосвайте,
- привличайте внимание,
- Уверете се че ви преследват, може би просто се плашите от тъмнината,
- спортувайте,
- без необходимост не се разхождайте нощем по непознати места
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Banshee, благодаря за хубавата тема  :agree: лятото е винаги предпоставка за по-дълги и късни разходки и тази тема е много подходяща за сезона. прочетох я с голям интерес и определено има много полезни съвети  :up:

7. Продължавайте да викате докато някой не се заинтересува от вашите викове. Ако привлечете вниманието на някого и той погледне към вас сменете фразата на по-подходяща.

(Attachment Link)

Какъв късмет точно спайдърмен да ти дойде на помощ  :smile:

Темата е хубава, но мен лично, ме плаши дори идеята за такова преследване.
За да съм защитена, аз използвам няколко по-различни неща:

1. Не излизам сама вечер. - Това е най-важната част! ::)

2. Преди да изляза, се моля за защита. Знаете, че вярвам в Бог, асъщо така вярвам, че има невидими същества, които ни пазят и просто ги моля за помощ. Винаги я получавам!!!

3. Представям си как се наслаждавам необезпокоявана на своята разходка и как доволна стигам закъдето съм тръгнала.

4. Внушавам си, че съм невидима за негативно настроени хора и те наистина не ме забелязват.

Защо правя такива - на пръв поглед откачени неща?

1. С идеята, че могат да ни нападнат, ние всъщност вече провокираме нападение. То е като когато те е страх от кучетата - те усещат това от въздуха. Спокойното състояние на духа не провокира подобни нападения. Това е научно доказано!

2.Човешката способност да си представяме нещата, всъщност е съзидателната ни, творческата ни способност. Всяко нещо, което си представим, има потенциала да се сътвори, ако умеем да си го представим в детайли и да повярваме, че е възможно. - също научно даказано!!
 Аз се упражнявам от много години и вече мога да сътворявам някои по-лесни неща, като това да си създам приятна разходка, например!!!

Знам, че това с молитвата го правят повечето хора, дори и тези, които никога не биха си признали!!!
А останалите неща са много ефективни и всеки може да провери как действат в реални ситуации, но не ви съветвам да си представяте нападетели, все пак! :dont: :P
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Човешката способност да си представяме нещата, всъщност е съзидателната ни, творческата ни способност. Всяко нещо, което си представим, има потенциала да се сътвори, ако умеем да си го представим в детайли и да повярваме, че е възможно. - също научно даказано!!
това много ми хареса  :bravo: ще се науча да го правя  :idea: :up: благодаря за урока :agree: