Автор Вълшебните думи

6
22827-0

Още от малки са ни казвали „А, вълшебната думичка?“ Може би повечето от нас приемат това просто като метод за възпитание. Но истината е, че има вълшебни думи и умишлено не слагам израза в кавички. Благодаря, здравей, моля и всичко, което изказва нашата положителна нагласа и най-вече – нашата благодарност!

Знаете ли, че обидите, ругатните и лошите думи оказва негативно влияние върху здравето ни и ни състаряват изключително бързо? Не вярвате? Сетете се за някой доста груб човек, когото познавате (за съжаление със сигурност познавате много такива). Не изглежда ли по-стар, отколкото е всъщност? Дори грозен? Думите са огромна сила и притежават енергия,която може да ги материализира. Има много теории и доказателства по въпроса, но сега се сещам за една, която ни съветва да не използваме думата „Не!“. Преди време, когато задават въпрос на Майка Тереза дали би подкрепила кауза „Не на войната“, тя отвръща, че с удоволствие ще се включи в кауза „За мира“, но не и в „Не на войната“.

Не на рака, не на катастрофите, не на корупцията. Според вселенските закони, това си е форма на негативизъм и предизвиква единствено сбъдването на нещата, срещу които уж се борим. Вместо това трябва да мислим в насока за човешкото здраве, за спокойното движение по пътищата, за честното управление и администрация. Всичко, което е изказано в позитивна форма ни прави добри, здрави и щастливи. Но най-голяма сила има думата БЛАГОДАРЯ.

Представете си, че шефът ви вика в офиса си и ви казва, че хич не е доволен от работата ви и иска да се постараете повече. Каква е „нормалната“ реакция на човек в такъв момент? Да се ядоса, разочарова, мислено да тегли няколко благословии на този алчен неблагодарник. Помислете, обаче, ако реагирате по друг начин. Да кажете, например: „Благодаря за направената критика. Мнението ви е важно за мен, защото искам всеки ден да ставам все по-добър!“ Гаранция и шефът ви тотално ще промени отношението си към вас, и вие ще се чувствате спокойно. А и наистина ще се вслушате в думите му, може би наистина е прав!

Или пък любимият ви човек иска да отидете някъде заедно, но вие сте прекалено изнервени и уморени. Вместо да му се разкрещите, че никога не се съобразява с умората ви и не ви влиза в положението, можете да кажете:„Благодаря ти, мило, че искаш да прекараш повече време с мен, но наистина не се чувствам добре и имам нужда от почивка.“

Колко лесен би бил животът ни, ако наистина осъзнаем силата на вълшебните думи и я прилагаме всеки ден, всеки час, всяка минута, ако се налага. Да разберем, че не сме изгубени сред грижи, тревоги и безпаричие. А че сме изгубени в нещо много по-опасно… Изгубени сме в егото си!

 

Източник: BeU.bg
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Точно така, човек трябва винаги да е положително настроен  :smile:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Отново апладосменти за Яна  :bravo: :smile: винаги с положителна нагласа - точно това е правилният път за всички  :idea:

Поздравления Яна  :agree: тези "заповеди" трябва да се знаят и повтарят от всички. трябва да бъдат закачени във всички обществени места - автобуси, тролей, метро, на гарите, магазините, съдилищата ... навсякъде!!! и тогава ще видят всички как ще се промени нашият живот :idea: