Автор Филми с един актьор

9
15 снимки +текст
Ако ви е омръзнало шаблонното кино, препоръчвам ви да обърнете по-сериозно внимание на филмите, в които в основната част от филма или в целия филм участва един единствен актьор. Нестандартен сюжет, неочакван край, напрежение през целия филма и ...един актьор в една единствена роля.

22832-0

Корабокрушенецът (Cast Away)

Героят в този е филм е Чък Нолан,-сътрудник в световно известната куриерска фирма FedEX «Федерал Експрес». Чък е съвестен практик и непоправим педант. Живота на Нолан, който е високопоставен инспектор на международните отдели на «ФедЕкс» е разписан по минути. И тези минути катастрофално недостигат нито за личен живот, нито за любимата жена…
Обаче безжалостната съдба принуждава Нолан да погледне по друг начин на отреденото му време… Самолета с който пътува Чък, пада в океана. Единствено той има късмета да оцелее, след което попада на необитаем остров. Тук на Нолан му предстои да прекара дълги години в мъчителна битка за оцеляване…

Погребан жив (Buried)
   
Героят на филма – Пол, служи в Ирак по договор, по време на засада губи съзнание и след определено време се свестява на странно и тясно място. След като използва своята запалка, Пол разбира че е погребан в гроб. На него му предстои да преживее много страшни, психически тежки, физически невъзможни мигове борба за своя собствен живот в опитите си да се измъкне от този неочакван капан…

22833-0

Лок (Locke)

Иван Лок живее премерен живот, той много работи, за да се сдобие с успех. Утрешният ден е един от най-важните в неговия живот, той очаква повишение. Но вечерта получава телефонно обаждане, което ще обърне неговия живот с главата надолу. Сега за да оживее той трябва да спечели битка с времето. Той има само 90 минути.

22834-0

127 часа (127 Hours)
   
Неудържим катерач и любител на скритите в каньоните пещери за пореден път пътува сам към планините и попада в смъртоносен капан. 127 часа без храна, без вода и на практика без надежда да оживее. В този момент се проявява силата на характера…

22835-0

Потрошен (Wrecked)
   
Героят се свестява в разбит автомобил, насред някаква джунгла. Колата е счупена, той е със счупен крак, около него има няколко трупа, а в колата револвер. Той нищо не помни – как се е оказал тук и даже как се казва. Около него е гора и той е съвсем сам. Първо трябва някак си да оживее, а след това да се опита да стигне до хора. А по пътя още трябва и да си спомни какво се е случило. И тъй като в багажника има още и чанта пълна с пари, то той трябва и да се спасява от хора, които се опитват да го убият.

22836-0

Всичко е загубено (All Is Lost)
   
Висок и смугъл мъж пътешества на разкошна яхта в топлите води на Индийския океан, но идеалистическата картина се променя за един миг, и героят се оказва сам срещу бездната. Заради хората, които го чакат на брега, той ще влезе в битка със свирепата стихия.

22837-0

Тормоз (Brake)

Тайният агент Джеръми Рейнс е похитен от загадъчни непознати. Майстора на своето дело е измамен и сега той е примамка в терористична операция. Живота на Джеръми е неговото семейство виси на косъм. Всяка минута е ценна, и той има все по-малко време за да предаде на своите похитители информация, която се е заклел да пази с цената на собствения си живот.

22838-0

Аз съм легенда (I Am legend)

Адаптация на едноименния роман на Ричард Матисън за неизвестен вирус, който убива половината от населението на нашата планета, а останалата половина превръща във вампири. Сюжета се развива около единствения оцелял човек с необясним имунитет, който нощем се бори за своя живот, а денем се опитва да намери противоотрова и да разбере причините за епидемията.

22839-0

Гравитация (Gravity)
   
Доктор Райън Стоун е блестящ специалист в областта на медицинския инженеринг. Тя се отправя на своята първа космическа мисия под командването на ветерана астронавт Мат Ковалски, за когото този полет е последен преди неговата оставка. Но по време на рутинната работа извън борда се случва катастрофа.

22840-0

1408

Известният писател Майк Енслин, съчиняващ романи в жанра «ужаси», пише поредната си книга посветена на необикновени явления и полтъргайсти в хотелите. Не вярващ в съществуването на задгробен живот, Енслин решава да отседне в печално известната стая с номер 1408 в хотел «Делфин», която е необитаема в продължение на много години; слуховете говорят, че там има привидения. Независимо от предупрежденията на главния мениджър на хотела – мистър Джералд Олин за възможните опасности, непреклонният писател настоява на своето непредполагайки в какъв кошмар ще се превърне предстоящата нощ…

22841-0

Телефонна клопка (Phone Booth)

Едно телефонно обаждане може да промени целия живот на човек или даже да го прекъсне. Героят на филма Стю Шефърд става пленник на телефонна кабина.
Какво ще направите ако чуете да звъни телефон в телефонна кабина? Най-вероятно инстинктивно ще вдигнете телефона, макар че прекрасно разбирате, че някой е сбъркал номера. Стю също решава, че е длъжен да отговори на обаждането, но в резултат на това се оказва въвлечен в смъртоносна игра. «Ако затвориш ще умреш», — казва му невидимия събеседник.

22842-0

Луна (Moon)
   
Договора на Сам е към своя край: той е прекарал три години на Луната, следейки работата на автоматичната станция за добив на рядък газ. Трите дълги години в пълна самота, ако не броим говорещия робот ГЕРТИ, могат да променят всеки. Две седмици преди да се върне на земята Сам се среща със следващия дежурен…

22843-0

Животът на Пи (Life of Pi)
   
Това е една история за сина на собственик на зоологическа градина в Индия. Момчето се казва Пи. То опознава света, учи се да защитава своите принципи, търси собствен път към Бога, живеейки по каноните на трите конфесии, той се влюбва… Но съдбата принуждава неговото семейство да емигрира. На половината път между Индия и Канада кораба претърпява корабокрушение, и Пи остава на една лодка заедно с бенгалски тигър, хиена, зебра и орангутан. Наоколо е безкрайна водна шир, а напред – неизвестност…

22844-0

Сред дивата природа (Into the Wild)

Кристофър Маккендлес  е студент отличник и изявен атлет в колежа Емори. След като завършва своето образование той дарява всичките си спестявания в размер на 24 хиляди долара на благотворителен фонд, и се отправя на пътешествие на автостоп по Аляска, за да се потопи в дивата природа. По пътя си Кристофър се запознава с различни хора, които по един или друг начин влияят на неговия живот.

22845-0

УОЛ-И (WALL-E)

Робота УОЛ-И година след година усърдно се труди на опустялата Земя, почиствайки нашата планета от планините с боклук, които са оставили след себе си отлетелите в космоса хора. Той не предполага, че съвсем скоро ще се случат невероятни събития, благодарение на които той ще срещне приятели, ще отлети към звездите и даже ще промени към по-добро своите бивши господари, които съвсем са забравили тяхната родна планета Земя.

22846-0

Гледал съм няколко пъти 1408 - за ценителите на наистина страшните ужаси (не гадните - с черва и кървища). Много добър филм  :bravo:

Гледал съм шест от описаните филми и всичките са ми харесали, особено Корабокрушенецът! Трябва да изгледам и останалите, дано не ме разочарова някой.

за съжаление съм гледал само "Корабокрушенецът". Но Том Ханкс е изключителен актьор и не останах с чувството, че сцената е празна  :smile:

"Корабокрушенецът" е филм, който всеки човек трябва да види поне един път!
Много съм мислила над този филм и стигнах до категоричното заключение, че всяко дете трябва да има опит с оцеляване без ток, топла вода и осветление. Това трябва да се учи на възраст до 15 години, за да даде на младия човек основни познания за ядливите растения в природата, за лечебните свойства на растителността и за основните природни закони.
Снощи гледах първите 4 епизода на сериала "Революция" - 2012г. Там един от героите казва:" Като бях малък, имаше едно момче в училище, което ме биеше и тормозеше. Решението дойде като пораснах. Станах много богат, имах 4 къщи и съпруга и това беше моята сила. Но когато токът спря завинаги, аз пак се озовах в положението на малкото момче, което всеки можеше да тормози..."
Перифразирам тези думи, защото не ги помня дословно, но знам, че ако изведнъж токът спре и комуникациите се скапят, ние ще се върнем в първобитния строй и там ще е изключително важно кой познава природата и умее да оцелява при нейните условия.
Не е ли ненормално да игнорираме факта, че живеем на планетата Земя и сме заобиколени от флора, фауна и климатични закони?
За тези неща се учи много малко в детската градина и с това се приключва нашето образование по темата.
Голямата част от градските хора(особено младите!) не знаят как изглеждат елементарните земеделски оръдия на труда, нито знаят как изглежда растението на домата, краставицата и чушката.
Това е много опасно невежество, според мен.

Ами ако токът спре завинаги????
[/size]
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

High Strung (Оптимист докрай) е комедия от този тип,много е забавна и много съм се смял докато го гледам :)
I became a criminal because i didn't want to be a victim !

High Strung (Оптимист докрай) е комедия от този тип,много е забавна и много съм се смял докато го гледам :)

Комедия с един актьор?

High Strung (Оптимист докрай) е комедия от този тип,много е забавна и много съм се смял докато го гледам :)

Комедия с един актьор?
Kogo, какво те учудва - "Мистър Бийн" не е ли комедия с един актьор  :idea: или не е смешна  :P
Кака, всичко знае...