Автор Адриано Челентано и Клаудия Мори: 50 години заедно

7
На 14 юли най-красивата семейна двойка на Италия — Адриано Челентано и Клаудия Мори отбелязаха златна сватба — 50 години заедно.

Те се запознават през 1963 година по време на снимките на един филм. Отначало Челентано не прави никакво впечатление на красивата италианка. Адриано засегнат от равнодушието на красавицата, започва с всички сили да се опитва да я спечели. След многобройни опити между актьорите се завързва страстен роман. Не след дълго двойката вдига сватба. Влюбените се венчават в три часа през нощта, за да се отърват от наглите папараци. От тогава съпрузите са заедно в беда и в радост. И до сега се обичат безумно. Предлагам ви да разгледате малко снимки на щастливите юбиляри!

Кратък разказ и 17 снимки за нагледност:

23263-0

1. Както вече написах по-горе те се запознават през 1963 година на снимките на филма «Някакъв странен тип», в който и двамата участват. Отначало Челентано не предизвиква никакъв интерес в красивата и знаеща своята цена италианка. Да, тя е знаела неговото име, чувала е неговите песни и е гледала неговите филми, но неговия сценичен имидж изглежда твърде епатажно за възпитано момиче като нея.

2. Адриано, който не е свикнал да му отказват прилага всякакви методи само и само да привлече вниманието на момичето, което харесва, но всички негови опити да я покани на среща се сблъскват с нейния вежлив отказ.

23264-0

3. Както винаги съдбата решава всичко. По вина на Клаудия в снимачния павилион става късо съединение, спуква се стъклен плафон, и неговите парчета одраскват лицето на Челентано, който случайно се оказва на местопроизшествието. Момичето веднага дотичва до актьора за да му се извини. Малко по-късно те вече мило беседват в едно кафене, а след още един час вече страстно се целуват в гримьорната.

23265-0

4. Впрочем, италианската красавица отново устоява: човека, по който са луди всички жени на света за нея изглежда ненадежден. Снимките на филма завършват, и по всичко изглежда, че техните пътища за винаги ще се разделят, но певецът все пак успява да уговори Клаудия да дойде на неговия концерт, връчвайки и билети на първия ред. Това я трогва, и тя се съгласява. Концерта завършва с много красива романтична балада, след която Адриано….. пред цялата публика се признава в любов към Мори!

23266-0

5. Тя не очаква такова нещо. Оценявайки неговата находчивост и внимание — та той избира именно нея сред всички свои поклонници, — Клаудия омеква и позволява да бъде поканена на първа среща. Тяхната страст избухва като барут. Те с часове говорят по телефона, срещат се толкова често, колко позволява графика на актьорите, а след това решават и заминават за Париж, от където Клаудия се връща с пръстен на ръката: те се венчават.

23267-0

6. Те се оженват на 14 юли 1964 година. Сватбата сама по себе си е можела да стане сценарии за комедия. За да се отърват от наглите папараци, влюбените се венчават в три часа през нощта. Свидетелите почти заспиват по време на церемонията. Младоженеца е с главоболие. А преди влизането в църквата двойката се скарва защото на булката не и харесва вратовръзката на бъдещия мъж!

23268-0

7. Челентано има доста буен и импулсивен характер, и Мори, трезво преценявайки, че ако тя иска да съхрани своя брак, тя трябва да се смири с прекаленото внимание на многочислените поклонници и колеги от света на киното и музиката, решава да жертва своята кариера на олтара на техния брак. Тя не само подарява на своя мъж три деца — Розита, Джакомо и Розалинда, но и става опора за Челентано в неговото творчество.

23269-0

8. Сега Клаудия е администратор, имиджмейкър и даже директор на семейната звукозаписна компания Clan Celentano, която обединява група музиканти с висша квалификация, приятели и единомишленици, което позволява на нейния мъж да е независим от продуценти и модни тенденции. А също така е и прекрасен пиар-мениджър, с неизменна фантазия организиращ скандални рекламни акции.

23270-0

9. Така веднъж фоторепортери пристигат на една железопътна гара в Брианц, защото чуват, че недалеч от нея на железопътните релси лежи Челентано и иска да се самоубие. Малко след това «съвсем на време» се появява Клаудия и започва да се кара и да умолява своя мъж да стане от релсите. Вече се чува свирката на локомотива, фаровете заслепяват събралите се хора, Клаудия плаче… Актьора става от релсите в последния момент, когато влака е само на няколко метра от него. Веднага се случва бурно сдобряване между съпрузите, което разбира се е запечатано на снимки от многобройните репортери от италианските медии.

23271-0

10. Един друг път актьора създава в центъра на града многобройни задръствания – и всичко е заради това, че разбирате ли на него по този начин му трябва да се подготви за снимките на много важна сцена в предстоящ филм, и той разучава танц направо на пътното платно. Трябва ли да споменавам, че премиерата на въпросния филм има огромен успех – неговите продуценти даже е нямало нужда да дават пари за реклама.

23272-0

11. В победата на Адриано Челентано в Сан Ремо през 1970 година също има заслуга Клаудия. Тя излиза заедно с мъжа си на сцената и неоткъсвайки от него влюбения си поглед през цялото време му припява, нежно държейки го за ръка. Песента между другото за дълги години става истински шлагер. Тя се нарича «Който не се труди, няма право да прави любов». От този момент за цяло десетилетие фестивала в Сан Ремо се превръща в театър от един актьор — Адриано Челентано.

23273-0

12. За всеки италианец жените са като въздуха, без тях той не може да живее. И в този смисъл Челентано винаги е бил истински син на своя народ. И именно сеньора Орнела Мути – партньорката на Адриано във филма «Укротяване на опърничавата» — успява да направи това, което не са успявали много други жени срещнали на своя  жизнен път Челентано. Орнела не на шега се влюбва; заради Челентано тя даже се развежда със своя съпруг, актьора Алесио Орано, и очаква същото да направи и Челентано…

23274-0

13. А той все чака и чака, не можейки да се реши да скъса окончателно със своята жена. А какво прави Клаудия?.. Като мъдра жена и майка на три деца, тя търпеливо чака неговото завръщане, патосно повтаряйки пред всички, че «случайната измяна – абсолютно не е повод за раздяла. Тя може да прощава. А за мъжете случайните връзки са като за механика огледа на нов автомобил». И нейното търпение бива възнаградено; Адриано се връща, а след това публично се извинява пред своята жена и децата си за тази постъпка.

23275-0

14. Сега семейството на Челентано живее на 100км. от Милано в уютна вила до входа на която има фонтан, който със струите си къпе статуята на Клаудия Мори.

Вилата има 20 стаи аранжирани в духа на Холивуд от 20-те години на миналия век. Те наричат своя дом ферма, бунгало, даже бункер. Когато децата бяха малки, тук имаше жив кът: зайчета, пилета, птици. Сега тук има големи конюшни – Адриано обича да язди и голям тенис корт.

23276-0

15. Съпрузите имат три големи деца — Розита, Розалинда и Джакомо, шикарна вила и на практика с нищо не помрачено щастие, което е закалено от дългите години съвместен живот. Те не обичат шумните купони и, може да се каже че водят затворен начин на живот. А Клаудия все така обича своя мъж поради една проста причина, която тя казва преди много години: «Никога през целия си живот не съм срещала по-интересен човек от Челентано…»

23277-0

16. През последните години дръзкия и обаятелен Челентано не веднъж си признава пред репортери, че независимо от неговия сложен живот, пълен със клюки и слухове, неговото сърце винаги е принадлежало на една жена – Клаудия Мори. Възвишена, очарователна и желана. И като доказателство на своите думи на всеки от поканените на тържеството по повод петдесет годишнината от тяхната сватба той собственоръчно написва: «И днес ние все още се обичаме един друг».

23278-0

17. Между тези снимки има 50 години разлика, но съпрузите и до сега са нежни помежду си!

23279-0

Браво, Кинг! :bravo: :bravo: :bravo:
Връщаш ми надеждата, че щастието в брака е възможно!
Благодаря ти за тази публикация! :agree:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Връщаш ми надеждата, че щастието в брака е възможно!

Да дори и при световно известните двойки!  :smile:
Много трогателна историйка  :bravo:
Кака, всичко знае...

  • default avatar
  • Гост
Статията бе удоволствие за мен. Челентано е един от любимите ми изпълнители. Благодаря Ви!

И аз благодаря KING, уау какво семейство!  :pray:
Цяла седмица чакаме петък, цяла година чакаме лятото и цял живот чакаме да сме щастливи!
Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.Всеки има право да прахоса живота си както реши!