Автор Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?

26
Попаднах на една интересна статия, която с прости думи обяснява много от световните събития случващи се през последните години и набиращи все по-голяма скорост през последните месеци. Напълно съм съгласен с автора и затова реших да преведа по-голямата част от текста.
Източник: clivemaund

24870-0

Ние сме свидетели на една от най-великите битки в нашата епоха, битка за запазване на световната хегемония на долара, и заедно с него – за икономическото, военно и политическо господство на САЩ над цялата планета, - тази битка навлиза в своя решаващ стадий.
Независимо от несъмнено великите достижения на Съединените Щати през последните сто години, отношението им към останалата част на света е паразитно. Обяснението на това, е че те създават пари и заемни инструменти от нищото, не полагайки абсолютно никакви усилия, а след това ги заменят за стоки и услуги от други страни. Поради това, че американския долар е световна резервна валута, те могат да трупат астрономически дефицити на бюджета, които биха били непосилни за всяка друга държава. Дълговете на САЩ към момента достигат такива висоти, че ако американския долар поради някаква причина загуби своя статус на резервна валута, икономиката на Съединените Щати моментално ще се свие до нива характерни за една „бананова република“ – това обяснява и бързината с която се развиват събитията в последно време.
Дайте ми средство за масова информация и аз от кой да е народ мога да направя стадо свине!

Всяка държава, извършваща действия насочени към отказ от долара като средство за разплащане, бива наказана, а при необходимост се използва и сила. Използваната тактика при такива случаи се състои от три части: икономическа блокада (санкции), финансиране на вътрешна революция (евентуално с използването на американски специални части), и директно военно нахлуване. Възможна е и комбинация от всички етапи наведнъж. Именно това се случи в Ирак и Либия, които решиха да продават своята нефт за валута различна от долар. Може би най-голямата ирония във всичко това, е че именно през финансовите министерства спестяванията на целия свят финансират колосалните разходи задвижващи военната машина на САЩ с нейните стотици военни бази разположени из целия свят, които пък от своя страна строго контролират и гарантират, че всички ще останат под игото на тази система.

24871-0
Дайте ми средство за масова информация и аз от кой да е народ мога да направя стадо свине!

Да вземем Русия (и Китай), те са най-голямата към момента заплаха за доминирането на долара. В последно време тези големи и могъщи съседи сключиха ред важни валутни и търговски сделки, които не предвиждат използването на долари, и затова представляват сериозна заплаха за резервния статус на долара, който, ако не се вземат мерки, може да престане да съществува. Разберете това, и вие веднага ще разберете причината за скорошните пропагандистки нападки срещу Русия. Освен това, Китай в продължение на няколко години беше зает с опустошаване на световните запаси от злато, като ранни подготвителни мерки за възможното в бъдеще златно обезпечаване на своята валута, което ще бъде и последния гвоздей в ковчега на американската валута, защото когато това се случи, необезпечения долар напълно ще се срине.
Тъжната за американския народ ирония на съдбата е в това, че даже ако САЩ могат да заменят неограничено количество безполезни хартийки на реални стоки и услуги от останалия свят, инфраструктурата на страната се руши, а все повече американци живеят бедно и получават талони за храна, и даже прословутия американски среден клас постоянно съкращава своята бройка. Това се случва защото елита не го интересува нито страната, нито народа – тях ги вълнува само властта и преумножаване на техните богатства.

24872-0
Дайте ми средство за масова информация и аз от кой да е народ мога да направя стадо свине!

Ако вие умеете да играете шах, то за вас няма да представлява трудност да разберете същността на водената в момента силова игра. САЩ искат "да се разберат с Русия”, която предприе важни стъпки, насочени извън рамките на основаната върху долара търговска система. Ако те можеха да я нападнат с военни методи, както направиха с много други по-малки страни, то те биха го направили, но Русия е голяма и могъща страна със голяма и добре въоръжена армия и ядрено оръжие, така че този вариант отпада. Опитите да се ослаби руското правителство отвътре и да се разпали революция, изглежда, също не успяха, защото руските специални служби умело противодействат на тази подривна дейност, и изглежда са също толкова безжалостни както и американските служби за тайни операции. Остава единствено варианта за икономическа блокада – санкциите като опит да се изолира и смъртоносно ослаби руската икономика, и както знаем, тези санкции са вече в действие. Но какво оправдава налагането на санкции? Все пак е невъзможно просто да се заяви по BBC World News: "Русия реши да приложи на практика своите планове, които не предвиждат използването на долара, затова ние ще ги подложим на икономическа блокада".
САЩ търсиха географски "подход", през който може да бъде атакувана Русия – северния и източен маршрути отпадат, защото това е или океан или Китай. Страни като Полша в Европа също не са подходящи, защото сега те са стабилна част от западния лагер, а например Украйна за тази задача е идеална, защото това е голяма държава на югозападния руски фланг, която се разкъсва на две, съхранявайки предишната си привързаност и кръвни връзки с Русия, и стремейки се към по-тесен контакт с Европа. Това е идеално място за разпалване на прозападна революция, и възможно, гражданска война, която ще погълне в себе си и Русия, а след това може да бъде използвана като предлог за въвеждането на санкции. Именно това се случи.

24873-0
Дайте ми средство за масова информация и аз от кой да е народ мога да направя стадо свине!

И така, вече има санкции, но има една подробност, за САЩ те едва ли ще имат някакъв ефект. Те нанасят удар най-вече на глупаците в Европа, които раболепно следват указанията от Вашингтон, и най-вероятно санкциите няма да разрушат руската икономика, на което се надяват в САЩ. Руската икономика е много голяма, и ако се наложи тя може да функционира на принципа на самообезпечаването, особено ако се вземе предвид, че тя разполага със собствени нефт и газ. Важен благоприятен фактор е и това, че тя има голям и мощен съсед в лицето на Китай, който знае, че ще се окаже на огневата линия веднага след Русия, и затова китайците са изключително щастливи да встъпят с Русия в съюз и отношения на взаимна поддръжка. По всичко личи, че Русия и Китай са готови да формулират „свободна от долара“ зона и да се противопоставят на Вашингтон. Китайците планират това отдавна, както и Путин, и затова, освен, че изкупиха всичкото достъпно злато по борсите за бъдещо обезпечаване на своите валути, те усилват и своите войски, за да са готови да парират всякакви бъдещи заплахи, породени от американските въоръжени сили, които вече предприемат стъпки за повторно откриване на военни бази на Филипините и участие в нови експанзионистки мероприятия в западната част на Тихия океан.

24874-0

Ситуацията между САЩ и Русия (а в бъдеще и Китай) потенциално вече е много опасна. Дали американските елити и НАТО са достатъчно безумни да започнат световна война? Трета световна война? Разбира се че да, и вероятността за това се вижда по непрекъснатите провокации и балансирането на ръба. Спомнете си откачената, почти истерична реакция по повод руския хуманитарен конвой, който премина границата на Източна Украйна. Ако бяха разумни щяха да кажат: "Благодарим ви, за това че за своя сметка организирахте голям конвой с помощи за населението на обсадените градове в Източна Украйна, които нямат електричество, храна и вода". Вместо това, тяхната реакция бяха поредни нападки с пяна на уста: "Как посмяхте да пресечете границата на суверенна държава без разрешение от нейното правителство? Това е опасна ескалация", – и т.н., и използваха случая като предлог за още по-голямо разклащане на санкционния маховик.
Но нека да се върнем към първопричините и да се запитаме, защо САЩ са толкова загрижени за случващите се събития в Украйна, която се намира на хиляди километри от тях и няма нищо общо с тях? Може би САЩ  си мислят, че са новата Римска империя, може би Барак Обама вярва в това, че е Юлий Цезар на нашето време, от което в неговото въображение той се вижда как държи реч в Конгреса все едно е Колизей, облечен в бяла премяна и сандали, и окичен с лаврови клончета.  Действително, САЩ де факто са империя, и използват доларовата система и своите огромни въоръжени сили за да контролират своите владения и жестоко да наказват всеки, който се опитва да се отскубне от нея. Обаче в техните владения не влизат Китай и Русия, които не могат да бъдат покорени заради размера на техните икономики и способността им физически да се защитят (а ако се наложи и с помощта на ядрени оръжия), и на тях им е писано да свалят долара от престола му и да развалят тази империя, която вече е напълно изгнила отвътре, бидейки и без това поразена от гигантски дългове и безнадеждно корумпирани правителства.
Не може да не се отбележи и глупостта на Европа, която покорно слуша заповедите на САЩ и въвежда санкции в отношение на Русия (по друг начин казано, започва търговска война). Русия не е някаква си там бананова република от Третия свят, това е голяма световна държава, и акта за налагане на санкции спрямо нея представлява тежка обида и крайна степен на провокация,. Тези санкции ще имат катастрофално последствия за Европа, особено сега, когато Русия се обединява с Китай и те старателно изграждат обща стратегия за отдръпване от долара. Китай разбира, че ако сега САЩ успеят да разрушат икономически и да подчинят Русия, то те ще бъдат следващите, затова напълно очаквано е Китай и Русия да създадат много мощен съюз. В краткосрочна и средносрочна перспектива и без това слабата икономика на Европа ще загуби много повече отколкото икономиката на САЩ. Европа сега се сблъсква с отслабване на своята валута и заплаха за дезинтеграция, в следствие на растящата популярност на крайно десните партии, което с времето може да доведе до граждански войни, а европейските страни имат традиции във воденето на идиотски, разрушителни войни до изтощение. Най-вероятно, Русия, със своята обемна вътрешна икономика и новите си търговски договори с Китай, без проблем ще преживее тези времена.
Голата пропаганда, която сега се тиражира в западните медии, особено по отношение на Русия, е толкова груба и примитивна, че може да засрами дори такива майстори в бранша като министъра на нацистката пропаганда, доктор Гьобелс. Подобни неща ние вече сме виждали, започвайки от периода преди началото на Втората световна война. Какво означава това? Това означава, че западните елити са отчаяни пред лицето на очертаващия се крах на долара. Те са в такова отчаяние, че могат да се забележат едва ли не струйките пот по техните лица. Да, сега на фона на назряващото разрушаване на Европа долара временно укрепва своите позиции и определено време може да продължава да печели от този процес, но те виждат по-далеч от това. Веднага след като долара изчезне идва края и на тяхната империя – няма да бъде възможно да подържат галопиращите астрономически дефицити, повече няма да имат безгранични финанси за военната си машина, много военни бази ще заприличат на изоставения град Припят до Чернобил, повече няма да могат да налагат със сила своята воля където и да било по света, повече няма да има глоби и санкции налагани на чуждестранни банки и учреждения за това, че те не изпълняват това което им се заповядва, няма да има пари за оръжие за Израел, няма да има огромни премии на Уол Стрийт и т.н. Стремителното разпространение на бедност и нищета сред американското население означава, че напълно е възможно да се зароди анархия, при която ще бъдат запалени и разграбени убежищата на елита, и те си дават напълно сметка за това, което е и причина за все по-голямата милитаризация на полицейските сили в САЩ.
Много хора са измъчвани от състоянието на неопределеност – те знаят, че нещо не е наред, но не могат да разберат какво именно. Причината е в това, че те не са посветени във "Великия план" и вярват на лъжите и дезинформацията, старателно и изкусно подавана им от послушните медии, чиито стопани гледат към народните маси, като към стадо овце и се отнасят към тях като към гъби растящи в някоя маза -  "храни ги с лайна и ги дръж на тъмно". Но ако разберете плана на играта, вие ще станете свободни, а откриването на лъжите и дезинформацията в медиите, ще се превърне за вас в нещо като спорт. Знанието е сила, и ако вие разберете, че след сегашния ръст – който, между другото може да продължи достатъчно дълго,  – долара ще рухне, то вие ще знаете, какво място да си изберете за себе си, за да избегнете катастрофалните последствия на този колапс, който рано или късно ще се случи.
Като заключение, отговора на зададения в началото въпрос " Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?" – "не",от което следва, че долара го очаква колапс, може би това ще стане веднага след неговата лебедова песен – случващото се в момента на фона на "гибелта на Европа" укрепване.
Дайте ми средство за масова информация и аз от кой да е народ мога да направя стадо свине!

Абсолютно съгласен! Американците търсят начин да спрат Русия и за тази цел всички средства са подходящи. Живеем в динамично време и от тази битка зависи бъдещето на света за близките 50-100 години!

 • default avatar
 • Гост
Историята се повтаря, но никой не си вади поука. На всеки 50-100 години западняците решават, че ето сега вече наистина ще накажат русия и всеки път ядът шамари. Този път на ред са американците.

Русия е велика държава. Да, комунизма почти ги срина, но сега те отново са на крака и едва ли нещо може да ги спре!

 • default avatar
 • Гост
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао

А България през цялото време се лута. Ту при едните, ту при другите

Поредната много добра тема! Поздравления FireWall  :bravo:
Love comes again...

Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао

Освен да плюеш, нещо смислено имаш ли да кажеш?
Айде скрий се някъде!

Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?

По думите на Обама той вече я е разрушил...  :biggrin:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

 • default avatar
 • Гост
запада не е толкова слаб и безпомощен. Истината е че разбират само от бой, а Русия засега проявява слонско търпение!

Нямам нищо против руснаците, даже напротив, но ми омръзна да чета статии, в които описват края на Америка. Вече десетилетия наред се пророкува постоянно края на Америка, а края все го няма....
Бжжж бжжжж бззз...

 • default avatar
 • Гост
Хора, не вярвайте на руската пропаганда а помислете сами!
Сриването на долара е планирано преди много години именно от онези сили, които искат да вземат изцяло властта в САЩ а контролират Русия от близо век!
Ако доларът се срине кой си мислите, че ще пострада повече, кой мислите че ще остане гладен?
САЩ - износител номер 1 в света по селскостопанска продукция или Русия огромен вносител!?

Падне ли долърът ще има огромен финансов колапс, как Русия ще плаща за храната с която да храни населението си? Как ще се договори тази храна и как ще се транспортира!?
Колко време ще отнеме това, дори и да се заплати в рубли, ако някой изобщо им ги вземе!?
Помислете сами!
Ако САЩ бяха зависими от горива, можеше да се предположи, че ще колабират и те! Но реалността е че те започват масивен износ на горива и се очаква да минат Саудитска Арабия и да застанат на челно място в света!
При това нефтените запаси по шелфа още не са разблокирани за проучване!

Някой изобщо може ли да си представи, че всички институти в САЩ не предвиждат многобройни сценарии за световната гео-политика и не са се подготвили предварително !?

Ако падне доларът ще паднат ли американските заводи, институти, университети, военната промишленост, земеделието, железниците!? Да му мислят онези, които ги нямат тези неща!

Но падне ли доларът, това навярно ще предизвика падането на демокрацията!
А падне ли демокрацията в САЩ, тогава те могат да нападнат и завладеят всяка една страна!

Този Нов световен ред е добре планиран и неговите пионки го прокарват. Путин е също една пионка там, която играе много добре.
Защото ако той работеше за народът си, щеше да въведе системи, които да работят за народа. Тогава Русия щеше да е незавсима както от внос, така и от износ.
А сега Русия е крайно зависима. Русия е зависима от петрола а гражданите и са зависими от държавата.
Онези, които мислят и искат независима Русия са наричани врагове и са преследвани а някои убивани.   

Помислете сами и си дайте сметка, какво реално подкрепяте!

Хора, не вярвайте на руската пропаганда а помислете сами!

Руска пропаганда? Clive Maund доколкото разбрах е борсов анализатор и по това че пише на английски си мисля, че най-вероятно не е руснак  :dont:

 • default avatar
 • Гост
"Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао"
Го и Хитлер точно така си мислеше ама.....

Хора, не вярвайте на руската пропаганда а помислете сами!
Сриването на долара е планирано преди много години именно от онези сили, които искат да вземат изцяло властта в САЩ а контролират Русия от близо век!
Ако доларът се срине кой си мислите, че ще пострада повече, кой мислите че ще остане гладен?
САЩ - износител номер 1 в света по селскостопанска продукция или Русия огромен вносител!?

Падне ли долърът ще има огромен финансов колапс, как Русия ще плаща за храната с която да храни населението си? Как ще се договори тази храна и как ще се транспортира!?
Колко време ще отнеме това, дори и да се заплати в рубли, ако някой изобщо им ги вземе!?
Помислете сами!

Ако САЩ бяха зависими от горива, можеше да се предположи, че ще колабират и те! Но реалността е че те започват масивен износ на горива и се очаква да минат Саудитска Арабия и да застанат на челно място в света!
При това нефтените запаси по шелфа още не са разблокирани за проучване!

Някой изобщо може ли да си представи, че всички институти в САЩ не предвиждат многобройни сценарии за световната гео-политика и не са се подготвили предварително !?

Ако падне доларът ще паднат ли американските заводи, институти, университети, военната промишленост, земеделието, железниците!? Да му мислят онези, които ги нямат тези неща!

Но падне ли доларът, това навярно ще предизвика падането на демокрацията!
А падне ли демокрацията в САЩ, тогава те могат да нападнат и завладеят всяка една страна!

Този Нов световен ред е добре планиран и неговите пионки го прокарват. Путин е също една пионка там, която играе много добре.
Защото ако той работеше за народът си, щеше да въведе системи, които да работят за народа. Тогава Русия щеше да е незавсима както от внос, така и от износ.
А сега Русия е крайно зависима. Русия е зависима от петрола а гражданите и са зависими от държавата.
Онези, които мислят и искат независима Русия са наричани врагове и са преследвани а някои убивани.   

Помислете сами и си дайте сметка, какво реално подкрепяте!

Над тази гледна точка си струва да се замисли човек.  :idea:
И едните, и другите, са актьори в една добре режисирана пиеса, в която потърпевши ще са всички зрители. :old: 
Няма печеливши народи в тази игра и който не го осъзнава, проявява самоубийствена наивност и безгрижие.
Нещата никога не са такива, каквито ни ги представят.
Просто откъм хляб не могат да ни насмогнат и затова ни отвличат вниманието със зрелища. Зрелища, които ние ще платим с живота и свободата си, доколкото познавам живота.
Те и нашите политици дават вид, че се карат помежду си, но се хранят от една и съща ръка, на една и съща трапеза - тази, която са отрупали с блага, откраднати от нас. :faceoff:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Я да видим как "целия свят" налага санкции на Русия:

24922-0


И едните, и другите, са актьори в една добре режисирана пиеса

Продължавайки метафората само ще допълня, че както и във всяка пиеса и тук единия герой е лош, а другия добър. Единия се бори за истина и справедливост, а другия не. Всеки сам избира кой - кой е. За мен САЩ са олицетворение на злото. Няма място на планетата където да са стъпили и да не е имало война и жертви. И искрено се надявам да доживея техния край!

И едните, и другите, са актьори в една добре режисирана пиеса

Продължавайки метафората само ще допълня, че както и във всяка пиеса и тук единия герой е лош, а другия добър. Единия се бори за истина и справедливост, а другия не. Всеки сам избира кой - кой е. За мен САЩ са олицетворение на злото. Няма място на планетата където да са стъпили и да не е имало война и жертви. И искрено се надявам да доживея техния край!

Подкрепям те напълно, но не бива да си мислим, че Русия и ангел. Тя просто играе доброто ченге в спектакъла на Новия Световен ред.
Работя с руснаци и знам какво е натворила и твори тяхната политическа мафия.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

 • default avatar
 • Гост
След като Русия са добрите, защо не забранят на самолетите минаващи над тяхната територия да тровят хората с химически следи. В YouTube имаше някъде филмче, което показваше дюзите под крилата на самолетите пръскащи химическите следи, по 3 дюзи комплект под всяко крило. Филмчето показа и руски самолети с такива дюзи - нали са добрите. Филмчето беше заснето на на едно летище.

 • default avatar
 • Гост
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Е,то ихАмериканската може да се определи  по същият начин-я ми кажи поне 1 единствен телевизор хАмериканско производство!

 • default avatar
 • Гост
защо не забранят на самолетите минаващи над тяхната територия да тровят хората с химически следи. В YouTube имаше някъде филмче, което показваше дюзите под крилата на самолетите пръскащи химическите следи, по 3 дюзи комплект под всяко крило. Филмчето показа и руски самолети с такива дюзи - нали са добрите. Филмчето беше заснето на на едно летище.
Защото си нискообразован (прост) . Ако беше внимавал на уроците по физика 9,10 и 11 клас нямаше да плещиш глупости , да си чувал някога за точка на оросяване , случайно да знаеш каква е температурата, влажноста на 10 000 метра (там летят самолетите), кога , как и при какви условия и на каква височина се образуват перестите облаци, А..."защото това което наблюдаваш  като следа е точно такъв облак провокиран от конденза върху частиците от изгорели газове" (за това умнико един ден има следи друг ден няма ,защото условията са различни в различните дни и места) . А да си чувал че самолетите имат система против  облединяване (за въпросните дюзи)   

Падне ли долърът ще има огромен финансов колапс, как Русия ще плаща за храната с която да храни населението си? Как ще се договори тази храна и как ще се транспортира!?
Колко време ще отнеме това, дори и да се заплати в рубли, ако някой изобщо им ги вземе!?
Помислете сами!

Даже незнам какво да кажа. Толкова глупости на квадратен сантиметър от монитора не съм виждал скоро  :faceoff:
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

Уважаеми гости,
Много е хубаво, че посещавате сайта и изказвате мнението си тук, но е много странно как някой, който твърди за другите, че са ниско образовани, употребява език и тон, които са проява на ..меко казано - лош вкус. Да не говорим за абсурдната увереност, че всичко знае, присъща на слабо осведомените хора! :faceoff:
По повод на ХААРП и кемтрейлс мога само да разкажа една история:
" - Две овце от стадото на един овчар се разбъбрили и от дума на дума разговорът се завъртял около овчарите и тяхната грижа за стадото. Едната овца притеснено споделила: Ти чу ли, драга, че нашият овчар бил всъщност много лош. Прави се пред нас, че го е грижа за здравето и живота ни, за децата ни, а всъщност, имало някакви техни празници, на които той лично убивал една от нас или едно от децата ни и после семейството му изяждало убитата. Това е ужасно и трябва да избягаме и да се опитаме да живеем свободни в гората.
- Глупости! - отговорила другата овца, която била много умна и осведомена - аз познавам добре нашия овчар и знам, че той ни обича и се грижи за нас отлично. Та той просто ни пази от вълците, как не си го разбрала?! Трябва ли всеки път, когато вълци отвлекат наши сестри, да си мислим, че нашият овчар ги убива?  Престани да се поддаваш на такива теории на конспирацията и си гледай пашата и млякото. Всичко е наред!"


24950-0
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

 • default avatar
 • Гост
Русия е най-високо технологичната страна. И това е едно от нещата, които ще я спасят. Технологии, които в по-голямата си част са секретни.

 • default avatar
 • Гост
Русия е най-високо технологичната страна. И това е едно от нещата, които ще я спасят. Технологии, които в по-голямата си част са секретни.

Толкова много технологии че никой не е чувал за тях :rofl: • default avatar
 • Гост
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Само да ти кажа, че говориш, както ние за Албания - по инерция, без да знаеш какво е в момента в там. Прочети отчета за износа на Русия за последните 5 г и пак ги напиши тия глупости!