Автор Защо Стив Джобс и Сие държаха децата си настрана от айпадите

8
25216-0

Владетелите на Silicon Valley променят технологично света, но като родители се показват изключително предпазливи по отношение на всички новоприложими технологии, пише Ник Билтън, журналист, специалист по новите технологии във вестник Ню Йорк Таймс. Билтън констатира, че елитът на Silicon Valley стриктно контролира употребата на съвременните технологии от своите деца.
„Още приживе Стив Джобс налага на своите деца да не използват iPad, един от големите успехи на Apple”, обяснява Ник Билтън. Джобс не криеше, че ползването на технологиите в неговия дом беше доста ограничено.По късно се оказва, че Джобс не е изключение. В семейството на Евън Уилъмс, един от създателите на Twitter, децата също нямат таблети, като същевременно силно е наблегнато на четенето на книги в хартиен формат. Крис Андерсън, бивш главен редактор на списанието за нови технологии Wired, дори признава, че не толерира присъствието на компютър в стаята на децата си.„Ние първи си дадохме сметка за вредата от тези технологии и не искам моите деца да се сблъскват с тези проблеми’’, пояснява Андерсън, за да оправдае позицията си.Билтън разбира, че голяма част от пионерите в новите технологии ограничават употребата на джаджи от децата си, като таблетите или смартфоните, на 30 минути дневно през седмицата, докато други разрешават тяхното ползване единствено през уикендите.Според журналиста голяма част от децата на тези иноватори могат от десетгодишна възраст да използват компютър, и то само ако е свързано с училищните задължения.Хана Роузин, журналист във вестник Атлантик, констатира същия феномен при създателите на апликации за деца. „Става ясно, че при тях също развлечението с продукти на новите технологии е забранено през седмицата’’, добавя тя.Според наблюдатели ограниченията по отношение на новите технологии оказват влияние и върху избора на училище, който предприемачите от Silicon Valley правят за децата си.Изглежда, че много от кадрите на Google, Yahoo, Apple et eBay записват децата си в Waldorf School, чиято философия не оставя място на новите технологии, които според ръководството представляват заплаха за изобретателността, социалното поведение и концентрацията на децата.

Източник:www.express.be

Превод от френски език: Любен Величков
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Има много вярно в това! Най-малкото трябва да се ограничават децата.

Напълно подкрепям силното ограничаване на децата в ползването на компютърни продукти в ранна възраст. Децата трябва да могат да осъзнават своя избор за да могат да определят сами, колко време ще отделят на компютрите за игри и забавления.
Кака, всичко знае...