Автор 10 факта за вируса ебола

11
Сега в Африка върлува масов убиец с наименование ебола. Представям на вашето внимание десет факта, които е хубаво да знаете за този вид вирус. Тази информация е важна за всички, даже и да не живеете в Западна Африка, даже и никога да не сте били там и да нямате намерение да ходите. В края на краищата, вируса е опасно нещо, и затова, както се казва във военното дело: опознай врага, за да го победиш.
10 факта и снимки за нагледност via smashingtops.com


25858-0

1. Наименование.
Името на вируса произхожда от мястото където е бил открит за първи път. Река Ебола се намира съвсем близо до мястото, където е бил регистриран първият случай на такава треска, а именно – от Ямбуку, малко селце в Демократична Република Конго.

2. Къде си вирусе?
Към момента вируса е локализиран в страни от Централна и Западна Африка. Именно там се намира естествената среда на обитаване на животните, които пренасят вируса. Засега вируса се намира в този регион, но има опасения, че той може да се разпространи и на други места. Двама американци се заразяват докато се грижат за болни в Либерия, и бяха транспортирани в болница в Атланта, САЩ. В момента те вече се чувстват по-добре.

25859-0

3. Ваксина.
В момента се провеждат клинични изпитвания на ваксини против ебола. «Тъй като ситуацията е критична, ние сме длъжни да получим ваксина колкото се може по-бързо… към 2015 година», – съобщи ръководителя на отдела по имунология и ваксинация към Световната здравна организация. Британска фармацевтична компания ще започне изпитания през следващия месец.

25860-0

4. Всичко започна от животните.
Разбира се няма как да сме сигурни на 100%, но има доказателства, че в Африка тази епидемия се разпространява от животни, по-точно, от прилепи. Хората са употребявали за храна тяхно не добре сготвено месо и са се заразили от вируса. Ебола не е единственото заболяване, с което може да се зарази човек, ако яде сурово животинско месо, но, може би е най-ужасното. Винаги сготвяйте добре месото. А най-добре се хранете с плодове и зеленчуци ))

25861-0

5. Първата епидемия.
Първата епидемия от това заболяване се случва през 1975 година в Заир (сега се нарича Демократична Република Конго). Тогава се съобщава за 318 случая на заразени хора, от тях умират 280 човека, тоест нивото на смъртност е 88%. През същата година болестта се прехвърля в Судан, заразяват се 284 човека, от тях умират 151 (53%).

25862-0

6. Много високи нива на смъртност.
Едно от най-важните неща, които е добре да знаете, е че при ебола има невероятно висок процент на смъртност – от 50 до 90%. Взимайки предвид опасността на заболяването, оздравяването на тези, които преживяват, става много бързо. Колкото по-рано лекарите открият вируса, толкова по-голям шанс има пациента да оздравее.

25863-0

7. Инфекциозен стадий на заболяването.
Хората са инфекциозни, тоест те могат да предават вируса на други хора, ако той се съдържа в тяхната кръв или други  човешки секрети. Обикновено когато симптомите на заболяването изчезнат, изчезва и вируса. Но мъжете могат да пренасят вируса в своята семенна течност в продължение на 60 дена след заболяването.

25864-0

8. Статистика.
Сегашната епидемия на вируса ебола е най-голямата в историята. Броя на заразените и починали постоянно расте, а за намаляване и отслабване на епидемията е рано да се говори. До 15 октомври 2014 година са регистрирани 8900 случая на заразяване с този вирус.

25865-0

9. Симптоми.
Заболяването, което се пренася с вируса ебола, се характеризира с болки в мускулите и главата, болки в гърлото и повишена температура, въобще болестта много прилича на обикновена настинка или грип. След това започва повдигане, диария, увреждане на черния дроб и бъбреците, а в някои случаи вътрешно и външно кървене.

25866-0

10. Ваксина или лекарство против вируса ебола няма.
Към момента лекарство за вируса ебола не съществува, също така и ваксина, която да защитава. Някои държави се опитват да измислят лечение или ваксина, но за това ще са необходими месеци, а може и години. До сега света просто не се интересуваше от това заболяване, тъй като то поразяваше не толкова много хора и винаги до сега оставаше на своя «територия».

25867-0

Продавам защитен костюм за ебола

25923-0

Насето както винаги с коментар точно по темата  :biggrin:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Продавам защитен костюм за ебола

(Attachment Link)
ситуацията не е никак смешна!!!

Според мен изкуствено се раздухва темата за да всява страх в хората.

А според мен, Ебола е биологично оръжие и за него си има и ваксина, и лекарство, и средство за противодействие.
Първият етап е да изтребят колкото се може повече хора и да хвърлят вината върху прилепите. После ще въведат задължителна ваксина срещу Ебело за целия свят и ще натрупат несметни богатства от това. Но вирусът пак ще си остане средство за убиване и пак за това ще си го използват.
Чудно ми е как пък досега никой не беше чул за Ебола и изваднъж тя стана световна новина номер едно?
И защо не се появи в Ню Йорк или в Париж, ами все на Конго и африканските държавици се пада честта, и все в най-загубените им селца, дето нито кмета, нито попът си вършат работата като хората и няма как да се докаже дали е от животни или наскоро селцето е било посетено от военни или поръсено от въздуха с нещо си.
Но това, което най-много ме кара да се замесля е, че ние се превръщаме в Конго-то на Европа и тук също магот да си правят каквото си искат, без никой да им попречи, нито пък да се усети. Невежеството на населението става престъпно високо и могат да внушат на огромната част от народа ни каквото си искат и то много лесно! :faceoff:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Ебола - гигантска мистификация с глобален размах

    Срочни новости от Африка: местните активисти от движението за освобождение от диктата на запада представиха доказателства за това, че всички заразени с ебола пациенти са умрели от инжекции направени от сътрудници на Европейското регионално бюро ВОЗ и Международния Червен Кръст.
    Съобщение от Гана
    Разкрити са факти за насилствено ваксиниране на населението от западна Африка с неизвестни ваксини, след което при хората се появяват симптоми на Ебола. Въвеждането на американските военни в зоните с обявена карантина, фактически се явяват военно навлизане с цел да бъдат ваксинирани максимално бързо колкото се може повече местни жители, за да бъде обявен максимално твърд режим на карантина с пълен и абсолютен контрол от страна на военизираните парамедицински формирования на Запада. Освен напълно ясните причини в духа на новоколониализма (точно тези райони на Африка са най-богати на нефт, елмази и др. природни богатства) има като минимум още една: създаване на масова психоза в глобални мащаби с цел да бъдат принудени хората в целия свят да се ваксинират срещу изкуствено създадения вирус - убиец. И ваксинирането ще е съпроводено точно с това, с което искат да се сдобият задкулисните манипулатори – глобална пандемия. За да бъде осъществен контрол над регионите с пандемия, ще бъде въведен режим на особено опасна карантина с ограничаване правото на придвижване и прочее...
    Пред очите ни се организира гигантска провокация-афера, която спокойно маже да се нарече "Испанка-2". И този път нейни жертви могат да станат не милиони, а милиарди...
    Превод: Георги

Източник: Сайт "Наша Планета": nashaplaneta.su/...

Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Имам чувството, че някоя фармацевтична компания ще спечели бая пари от цялата работа