Автор Момичета, коя иска да се избави от депресията?

16
25922-0

Мъжката сперма лекува депресивните състояния при жените. Учени от нюйоркския университет проведоха изследване с цел да изучат влиянието на оралния секс върху женското здраве.

Резултатите показват, че мъжката сперма повдига настроението, благоприятно влияе на съня, подобрява взаимоотношенията между партньорите, и съдържа в себе си минимум, три антидепресанта. Освен това, изследователите установяват, че жените, които имат постоянен партньор и не използват презервативи, по-рядко изпадат в депресивни състояния.

Известно е че химичния състав на спермата съдържа в себе си кортизол, който увеличава чувството на привързаност при човека, а също така хормоните естрон и окситоцин, които повдигат настроението.

Освен това, спермата съдържа в себе си най-известният антидепресант – серотонин, мелатонин, който се смята за сънотворно, а също така хипоталамични хормони, които също се явяват отлични вещества за снемане на стресови и депресивни състояния. Това е само малка част от полезните свойства, които притежава мъжката семенна течност. Това дава повод на учените да предположат, че спермата е способна да избави жените от депресия.

За потвърждение на своите хипотези учените провеждат анонимно проучване, в което участват 293 жени, които се съгласяват да отговорят на въпроси в анкета, касаещи някои подробности от техния интимен живот. Оказва се, че жените, които не използват презерватив, нито по време на орален, нито по време на традиционен секс, изпитват по-малко симптоми на депресия, по сравнение с тези които регулярно използват този вид контрацептиви.

© via livejournal
Бжжж бжжжж бззз...

Хубава тема, образователна. Браво! :bravo:  :biggrin:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Нещо няма много желаещи...  :D

Мдааа! :idea:
В тази статия видях само доказателство за това, че използването на презерватив води до депресия.
Мъжката сперма отдавна се използва за приготвяне на безценни козметични препарати и това е вярно! Но по въпроса за лечението конкретно на депресията със сперма, ще се наложи приложат по-сериозни доводи от едно измислено статистическо изследване.
Ползата от секса срещу депресия е доказано в общ план, така че, момчета - търсете учени, по възможност жени и по възможност нашенки, които да направят изследването в подкрепа на тази статия и да го документират на ползу Роду!  :biggrin:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Мисля че въпросните учени са заинтересована страна в случая  :idea:

Мисля че въпросните учени са заинтересована страна в случая  :idea:
:rofl:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Мисля че въпросните учени са заинтересована страна в случая  :idea:
:rofl:

И аз така мисля.:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Иска ви се  :biggrin:

О аз от депресията се избавям като ходя по моловете, така че американските учени да си гледат работата  :P