Автор А познайте какво им забраниха сега?

1

2489-0

Източника и отговора на въпроса в продължението:


Исламския градски съвет в индонезийската провинция Ачех, която спазва законите на шариата, забрани на жените да изпускат газове. Кмета Саид Яхя, съобщи за журналистите, че забраната е необходима, тъй като публичния метеоризъм не се съчетава с ислямските добродетели като скромност например.

«Мюсюлманските жени не могат да пръцкат, издавайки силни звуци защото това противоречи на ислямското учение», - заявява Саид Яхя. В същото време представителки на индонезийската феминистка асоциация заявяват пред местните медии, че те ще се опитат да блокират действието на това „лошо мирешещо” правило, което те считат за дискриминация.

В беседа с изданието Wadiyan, кмета Саид Яхя казва, че новия закон има задача да съхрани човешкия морал и рамки на подобаващо поведение. «Когато вие виждате жена, която изпуска газове, издавайки при това силни звуци, тя загубва своя облик и се превръща в мъж. Но ако тя направи това безвучно, без да си личи, то тя ще изглежда така както подобава за една жена», - обяснява Яхя.

Независимо от това, че новия закон не забранява на жените да го правят тихо, силните звуци съпровождащи този процес не са рядкост за жителите на Юго – Източна Азия и особенно за жените, ежедневния порцион на които се състои предимно от картофи и грах, немалко засилващи метеоризма. И разбира се жените не могат да сдържат естествената работа на своя организъм и твърдят, че се чувстват по-здрави когато над тях не виси такава забрана да правят това тихо.

Фатима Хан, лекар в болницата Ал-Бани е решително против новото правило прието от депутатите. «Необходимостта от този закон е много съмнителна, да не говорим за това, че няма възможност или механизъм за неговото регулиране. Как може хората да не правят това, което е заложено в тях от природата», - възмущава се тя.

Кмета Саид Яхя отказва да разкаже на изданието Wadiyan подроности за това как ще бъдат наказвани нарушителите на това правило. В същото време друг член на градския съвет, желаещ да остане анонимен, твърди, че осъдения от шариатския съд престъпник ще получи 20 удара с камшик за звуци със средна сила и три месеца затвор за оглушителни прояви на метеоризъм.

Мнението на ислямските научни представители се раздели. «Изпускането на газове не се регулира от шариата. За това няма нищо написано в Корана», - възразява мюсюлманския активист Башар Абдула. «В същото време ислямските традиции не одобряват силните прояви на метеоризъм при жените», - казва учения и привърженик на новия закон Махмуд Хюсеин. Кмета отбелязва, че контрола на жените на обществени места ще се извършва от самите хора, а в къщи това ще е задължение на съпруга.


2494-0

Източник

Ха, ха, ха. Ще се побъркам от идиотизма по света  :pray:. Тия ислямисти са наистина сбъркана сган. Да напишат закон за пърдене... е това наистина е ОТКАЧЕНО :gigi:. А мъжете трябва да се издуват, като бурии, за да не ги вземат за "цепеняци"

Ха, ха, ха. Ще се побъркам от идиотизма по света  :pray:. Тия ислямисти са наистина сбъркана сган. Да напишат закон за пърдене... е това наистина е ОТКАЧЕНО :gigi:. А мъжете трябва да се издуват, като бурии, за да не ги вземат за "цепеняци"
Благодаря за коментара Моre. Това наистина е идиотско. А мъжете могат да си п..., като свине нали  :sm_biggrin:?

За да разбереш целия мащаб на простотията трябва да си представиш какво е било преди да бъде започнато обсъждането на този закон! Значи всеки си пърди как си иска и кога си иска. Представяш ли си само седиш си на една маса примерно с мъже и жени и всеки се реже колкото може по-силно. Тъй като при шариата мъжете винаги имат повече права (или поне така си мисля) те един ден решават, че могат само те да пърдят силно, а жените трябва тихо! Пропаста между нашите цивилизации е толкова голяма, че аз ги смятам направо за същества от друга планета. Никога не съм ходил в Индонезия, не съм имал и желание, а сега неща и да чувам за тях... :cranky:
Бжжж бжжжж бззз...