Автор Унгария сравни ЕС със СССР и заплаши да го напусне

9
Хехехехе, до къде води идиотизма на Брюксел!
ИЗТОЧНИК

26099-0

Председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер заплаши Брюксел, че страната ще напусне ЕС.

Кьовер, който е издигнат на поста от управляващата партия "Фидес", заяви, че "опитите на Брюксел да диктува на Унгария какво да прави ще накарат властите в страната да се замислят дали бавно и внимателно не е време за напускане на Евросъюза".

"Ако Брюксел смята, че може да диктува на страните-членки правила за поведение, това много напомня действията на СССР през 1956 г.", каза още председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер пред агенция МТИ.

А през 1956 г. унгарците отчетливо показаха на света, че няма да позволят на други да им казват как да живеят, допълни Кьовер.
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

Браво на унгарците :bravo: :bravo: :bravo: Винаги съм уважавал този борбен и свободолюбив народ. Защо ли няма някой от нашите политици, който да покаже държавничество, като този Ласло Кьовер - абсолютен хайдутин с този мустак  :biggrin: :up:

В Европейският съюз отдавна няма демокрация, особено за страните, които се присъединиха след падането на СССР. Ако някой си мисли, че ние например може да имаме независима държавна политика, значи жестоко се лъже. Основната разлика, е че при СССР всички знаеха кой е шефа и го слушаха, а тук само управляващата върхушка знае кой е шефа, народа си мисли, че той определя кой да го управлява. Плюс това решенията на шефа са почти винаги в ущърб на васалите ( в случая нас), докато в СССР не беше така!!!