Автор Честит Световен ден на Добротата!

7
26488-0

Като направиш някому добро, това добро остава за вечността!

 Днес се отбелязва Световния ден на Добротата, когато хората извършват случайни актове на доброта , просто в името на запазване на човечността по целия свят.
 На този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ. Специално за този ден френският художник Орел е създал специален символ – „открито сърце“.
Днес също е и международният ден на слепите хора, избран от ООН през 1946 г. не случайно –  13 ноември е рождената дата на френския благородник Валентин Аюи, който отчита съществуващата несправедливост към незрящите хора и се заема да направи живота им по-достоен. Той полага основите на световното обучение на слепите и основава в Париж първия в света интернат за слепи.
Призовавам Ви да опитвате да правите по един мъничък жест на доброта всеки ден - на дете, на любим, дори на непознат. Вярвам ще се удивите колко зареждащо за Вас ще е усещането, че сте дали лъч светлина на друг човек.

И както Конфуций е казал:

Ако си заедно с добър човек, винаги мисли как би могъл да следваш примера му. Ако си с лош човек, то погледни в себе си.

Добротата се постига едва когато трудните неща се вършат правилно. Който е постигнал това, може да бъде наречен добър.


Недостатъците са част от човека. Да ги откриеш, е само средство да познаеш неговата доброта.

Честит празник!

Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Благодаря за подсещането Валчи  :agree: Определено забравяме да вършим добро и да бъдем добри, в настоящия си ден! Винаги намираме оправдание - напрегнат живот, безпаричие, болести и т.н. А така ли е наистина? толкова ли е трудно да бъдем добри???
Кака, всичко знае...