Автор Учител преподаде на своите студенти

10
Един учител преподаде на своите студенти урок за това, какво е привилегия и какво означава различен социален статус. За тази цел той им раздава листи хартия и ги моли да ги смачкат на топки.

8 снимки via

26801-0

След това той слага пред тях кошче за боклук.

26802-0

Учителя пояснява: “Правилата са прости. Представете си, че вие сте населението на една страна. И всеки от вас има шанс да стане по-богат и да се изкачи на по-високо социално ниво.”

26803-0

“Всичко, което е необходимо да направите за това, е да улучите кошчето за боклук с хартиените топки, които направихте без да ставате от местата си.”

26804-0

От задните чинове започват да се чуват възмутени викове: “Това не е честно!” Студентите разбират, че седящите отпред имат много по-голям шанс да улучат целта.

26805-0

Младежите започват да хвърлят хартиите и, както се очаква, по-голямата част (но не всички) от седящите на първите редове улучват кошчето. И само няколко от тези, които седят на задните чинове успяват да се справят с задачата.

26806-0

Учителя обобщава резултата: “Колкото по-близо седите до кошчето, толкова по-големи шансове имате да го улучите. Ето какво означава да имате привилегия. Но забелязахте ли, че за тази несправедливост се обадиха само тези, които седяха на задните чинове?”

26807-0

„От друга страна студентите, които седят отпред даже не осъзнават, че имат привилегия. Всичко, което те виждат е че до целта ги делят само няколко метра”.
„Вашата задача, като студенти, които получават образование е да осъзнавате, че вие имате привилегията във вид на “образование” и трябва да я използвате за да достигнете вашите цели, но в същото време не трябва да забравяте за тези, които са зад вас...”

26808-0

Много хубава тема  :bravo: поздравления  :agree: колко рядко си признаваме, че имаме "привилегия" когато това е така  :(

никога тези, които са на първите редове не се обръщат да видят тези, които стоят зад тях ... уви!!!