Автор Случайност

15
27556-0

Един от видните съвременни руски съдебни медици – Вячеслав Леонидович Попов в своята уникална книга «Съдебно-медицинска казуистика» описва случай на внезапна смърт на мъж в двора на своята вила. Съседа по парцел решава да погледне, защо неговият приятел Владимир Иванович Палцев не отговаря на поредния въпрос, и го вижда забил лице в лехата. Тъй като Владимир Иванович често се оплаквал от сърцето си, всички решават, че смъртта макар и преждевременна, е все пак естествена. Трудно е да се опише удивлението на съдебно-медицинския експерт, когато малката синина под коричка засъхнала кръв разположена на повърхността на лявата раменна става се оказва типична входяща огнестрелна рана с дефект в центъра. От тази рана започва дълъг огнестрелен раневи канал.
По време на изследването, което започва с обзорна рентгенография, се установява, че по пътя на раневия канал напълно е строшена част от лопатката, шийката на раменната кост и частично едно ребро. Простреляна е лявата част на белия дроб, повредено е тяло VIII на гръден прешлен и аортата на същото ниво, долната дясна част на белия дроб и почти изцяло е перфорирана дясната част на черния дроб. В края на раневия канал намират куршум с метална обвивка - среден калибър, образец от 1943 година. Криминалистите добавят, че куршума е изстрелян от щатно бойно оръжие – 7,62-мм автомат Калашников с малко износена цев.

Откъде може да долети този куршум на територията на вилната зона? Та автомат Калашников стреля доста шумно, а никой не е чул звук от изстрел. На 2 км от вилната зона има стрелбище, но мъжа загива в събота, когато няма стрелби. Освен това изчисленията показват, че куршум прелетял 2000 метра, може да направи прорезна рана (без дефект в центъра) и раневи канал със съответната дължина само в меките тъкани. Даже една костна преграда рязко съкращава дължината на раневия канал, а те са четири, в това число и раменната кост. Следователно версията със стрелбището отпада.

Почти година и половина е загубена в търсене на истината. Следствието се намира в пълен застой, когато професорът – съдебен медик при поредното обсъждане на отрицателните резултати от разследването посочва с молив върху картата на местопроизшествието железопътна линия, която се намира на около 500 метра от вилната зона и казва: «Остава да предположим, че са стреляли от минаващият влак». Разглеждането на тази невероятна на пръв поглед версия много скоро помага да се установи, че в този злополучен ден, във вагона на военния ешелон, войник след почистване на своя автомат прави случаен изстрел, който се оказва фатален за Владимир Иванович Палцев.

Препрочитайки за пореден път Библията, в книгата на Еклисиаста срещнах ето тези думи: « Па се обърнах и видях под слънцето, че не на пъргави се дава сполучлив бяг, нито на храбри - победа, нито на мъдри - хляб, нито на разумни - богатство, нито на изкусни - благосклонност, но времето и случаят помагат на всички тях.».
По-добре просто не може да се каже...

Превод: Banshee
P.S. Извинявам се ако има допуснати грешки в превода, но това за мен беше един от най-трудните текстове за превод поради многото специфични термини.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Егати, това дали е истински случай?  :upset:

Ако искаш да разсмееш Господ-разкажи му какви планове имаш. Наистина потресаващ случай.

Превода си е за 6! :bravo:
Цяла седмица чакаме петък, цяла година чакаме лятото и цял живот чакаме да сме щастливи!
Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.Всеки има право да прахоса живота си както реши!