Автор В очакване на чудото: «Бъдещи мами»

13
Поредицата от снимки «Бъдещи мами» представлява истинска буря от нежни чувства и емоции, защото сияещите лица на тези жени предизвикват истинско удоволствие. Бременната жена представлява самото съвършенство. Тя излъчва вътрешна радост и искреност, тя притежава особена енергия и неземна светлина в очите, и не е важно, че тя е станала по-пълна, така тя е станала само по-красива. Когато погледнете към бъдеща мама непроизволно се появява усмивка и желание да се докоснете към нейното коремче, за да усетите прекрасното, което живее вътре.
17 снимки:

28023-0

Ето какво казва фотографа Ivette Ivens, за своята поредица от снимки: «Който се осмели да каже, че бременната жена е некрасива, той хиляда пъти не е прав. Та нали бременността е вид вълшебство, където като с вълшебна пръчица, се преобразява не само момичето, но и света около нея. Да даряваш живот е велик дар, благодарение на който, започваш да цениш изживените дни. Само след като станеш мама, разбираш, какво е това наистина да живееш. «Ще имате дете!», - е най-заветната фраза, която иска да чуе всяка. Именно затова, аз предпочитам да снимам бременните на природа, където има свеж въздух, чува се шепот на листа, има слънчеви лъчи, прохладен вятър или ситен снежец, топъл пясък и ласкави вълни… В такава непринудена обстановка, бъдещата мама сякаш цвете, напълно се разтваря, излъчвайки неизмерима енергия и красота. Всяка снимка е цяла история, пазеща спомен за зараждането на нов живот. Меки цветове и оттенъци, размит фон и леко неконтрастни изображения, боке ефект и блясъци, правят фотографията жива и нежна…»

28024-0

«Много хора осъждат бременните за това, че те демонстрират своите коремчета на показ по време на снимките. Повечето са против такива снимки, само заради това, че се придържат към някакви стереотипи и суеверия, смятайки, че не е естетично да се показваш пред всички в такъв интересен и радостен вид. Моето мнение, е че бременността е тайнствено превръщане на момичето в жена. Защо тогава да не се направят няколко красиви снимки, за да се любуваме на тях после цял живот, показвайки ги на семейството и собственото дете, каква е била неговата мама, докато то е било още вътре в нея…» - казва Ivette.

28025-0прекрасни снимки  :bravo:  раждането е най-великото тайнство и то не напразно е отредено на жената!

снимките са вълшебни  :wub: щастието на жените струи от тях  :bravo:
Кака, всичко знае...