Автор Ноу-хау от китайските работодатели!

12
2 снимки в темата:

29067-0

Виждате ли хората на моста? Какво е това, молитва или необичаен флашмоб? Не познахте!

Това е нов начин за наказание при лошо свършена работа в една от фирмите в град Сямън (Китай). Ръководството на компанията решава по този начин да накаже своите sales-мениджъри за недостатъчно плодотворният им труд. Неуспехи в работата се случват на всеки, но за нас е нормално да последва труден разговор с шефа или неизплащане на бонус към заплатата…
Пешеходците, наблюдаващи това необичайно порицание от ръководството, съобщават, че нещастните търговци не само са стояли на колене пред очите на пешеходците, но и в писмена форма са информирали всички любопитни за своите провинения. Пред всеки е лежала табелка с надпис на името, възрастта и провинението на служителя.

«Аз не изпълних таргета си за месеца Чен Лю, 43 години.

«Аз съм длъжна да стоя един час на колене на този мост, защото лошо си вършех работата» Минг Чу, 39 години.

Скоро след този случай в интернет се появяват фотографии на нещастните мениджъри и историята получава широка известност. Изказват се най-различни мнения по повод случилото се, но повечето коментатори са възмутени от унижението на служителите в тази фирма.
Минувачите съобщават, че един от провинилите се не издържа публичното наказание. Смачквайки с викове своята табелка един от служителите напуска моста. Колегите му остават по местата си без да обръщат внимание на своя събрат.


29068-0

P.S.
За българските търговски фирми тази идея може да се окаже полезна във време на икономическа криза и слаби обороти  :idea:

Напълно идиотско... съвсем по китайски  :cranky: