Автор Как живее наследник на престола в ОАЕ?

11
Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал-Мактум е 32-годишният наследник на престола в Емирство Дубай. Шейх Хамдан е истински източен принц: той е приказно красив, владее огромно състояние и се увлича от типични за кралските особи неща, като лов със соколи, конен спорт и състезанията на «Формула-1». Към момента неговото състояние надвишава 18 милиарда долара. В тази тема ще ви разкажа за живота на младия милиардер.
32 снимки

1. Арабският шейх Хамдан от самото си раждане живее в невероятен разкош. Той се ражда в семейството на вицепрезидента и министър председател на ОАЕ, емира на Дубай - шейх  Мохамед ибн Рашид ал-Мактум. Той също така има шест братя и девет сестри. В Арабските Емирства Хамдан е много популярна персона благодарение на своя разностранен образ и изглеждаща «близост с народа».

29305-0

2. В действителност по-голямата част от своя досегашен живот Хамдан прекарва не в родните Арабски Емирства, а във Великобритания, където получава блестящо образование. Първо той учи в елитната Кралска военна академия в Сандхърст , която много често е избират за своите чада английските аристократи. След това шейхът се премества в Лондон, където изучава икономика. След като прекарва няколко години на мъгливия Албион, на Хамдан все пак му се налага да се върне на своята родина където го очакват държавнически дела.

29306-0

3. От ранно детство бащата на шейха подготвя Хамдан за бъдещо активно участие в политическият живот на Емирствата. Затова шейха често може да бъде забелязан на всевъзможни конгреси и самити, където той отчетливо се откроява сред тълпата благодарение на своята национална носия — кандура и арафатка, които винаги носят членовете на кралското семейство от ОАЕ по време на официални мероприятия.

29307-0

4. В нормалния живот шейх Хамдан изглежда малко по-различно — той обожава бейзболни шапки със символи от «Формула-1», спортни тениски и бермуди. В определена степен принцът е далеч от политиката – той е романтична натура, обича пътешествията, лова със соколи и конната езда.

29308-0

5. Принцът е отличен ездач, увлечението му по конен спорт е от ранно детство, има собствена конюшня и веднъж даже печели Арабските Олимпийски игри благодарение на своето майсторство в конната ездата.

29309-0

6. Шейхът на Арабските Емирства съвсем не прилича на британските принцове Хари и Уилям, макар че е живял в Англия определено време. За личният живот на Хамдан, за разлика от неговите знаменити «колеги», се знае много малко, а това, което е известно, са само слухове и догадки. Обаче ние точно знаем, че имиджмейкърите на кралския двор постоянно се трудят над това, образът на шейха да е безупречен.

29310-0

7. Съдете сами – шейх Хамдан постоянно се снима с деца, със своите многобройни племенници и племеннички и при това изглежда като съвършено очарователен и добър чичо. В същото време шейха не позволява на никой да забрави, че той живее в разкош – в мрежата могат да се намерят много снимки на Хамдан с малки тигърчета (той може да си позволи домашен тигър вместо скромна котка!), соколи, арабски жребци, разкошни автомобили, сред интериора на великолепни дворци… С две думи, шейха постоянно пребивава в ореола на властта и богатството.

29311-0

8. Разбира се, един от най-богатите хора в света не може да не се занимава с благотворителност – Хамдан ръководи няколко благотворителни фонда, а понякога лично идва да навести хората, които се нуждаят от неговата помощ.

29312-0

9. За неговия личен живот и отношенията му с жените в ОАЕ се говори само шепнешком. Отговаряйки на въпрос за своята възможна сватба, принца казва, че от самото си раждане е сгоден за момиче от техния род по майчина линия, така че проблем с избора на булка няма — всичко е решено много преди той да навърши съзнателна възраст. Няколко пъти в медиите се появяват негови снимки с неизвестна жена, обаче ние никога няма да видим нейното лице – може би това е предполагаемата годеница (или жена?), която винаги носи черно фередже, показвайки на света само своите очи. Останалото е за нейния мъж.

29313-0

10. Впрочем, шейхът има право да има толкова жени, колкото си поиска, така че да се разсъждава на тема романтичните предпочитания на принца е доста сложно. За сравнение: има слухове, че бащата на Хамдан - Шейх Мохамед има около пет жени. Ние казваме «около», защото точната бройка действително не е известна – има само свидетелства на очевидци и догадки.
Накратко казано, да се приближи към загадъчния източен принц няма шанс даже момиче с аристократично потекло, тъй като, всичко което е свързано с неговата личност е конфиденциална информация, а влиятелният клан Хамдан едва ли ще остави в ръцете на принца избора на жена. Това обаче не пречи на принца да има огромно количество фенки!

29314-0

11. Сега 32-годишният принц се труди на длъжност председател на градския съвет на Дубай и президент на спортния комитет в Емирство Дубай.

29315-0

12. Както и неговия баща, шейх Хамдан пише стихове. Основни мотиви в неговата поезия са семейството, родината и романтичните отношения.

29316-0

13. Принцът е изкусен ездач. Той получава златен медал по езда по време на Азиатските игри.

29317-0

14. Също така негово височество се увлича по развъждане на камили, което е доста скъпо занимание.

29318-0

15. Принцът в частен самолет.

29319-0

16. Подводно плуване с единственият в света плуващ слон.

29320-0

17. Хамдан работи над благотворителни проекти, например защитава интересите на хора с ограничени възможности.

29321-0

18. Домашен любимец на Хамдан.

29322-0

19. Едно от неговите хобита - автомобили…

29323-0

20. …скокове от самолет…

29324-0


22. …алпинизъм…

29326-0

23. …лов със соколи.

29327-0

24. През 2013 година заради лов със соколи принцът посещава Узбекистан.

29328-0

25. Принцът не само добре фотографира, но и раздава съвети на начинаещи фотографи в интернет.

29329-0


27. Когато е в Европа принца предпочита да ползва за предвижване колело.

29331-0


29. Още малко любими занимания: гмуркане…

29333-0