Автор Съхранявайте своите ценности в…

12
2 снимки и текст:

29714-0

Скотланд Ярд публикува фотографии, направени от полицията в хранилището за ценности Хатън-Гардън в Лондон, което беше брутално обрано по време на великденските празници. На снимката се вижда дупка в стената на помещението с дълбочина 50 см, 25 см височина и 45 см широчина. Тя се намира на височина 89 см от нивото на пода и е направена от крадците с помощта на мощна машина за ядково пробиване на дупки в бетон.

Лондонската полиция публикува също така подробности за това как се е случило всичко. Целия процес отнема на крадците три дни: за първи път те влизат в хранилището на трезора вечерта на 3 април, а завършват своята работа вечерта на 5 април.


Полицията разбира, че крадците първо спират тока на асансьора, който води към третия етаж, влизат през неговата шахта в мазето на сградата и пробиват дупката в стената, която води към хранилището с личните касети на клиентите.

Когато крадците влизат в трезора вечерта на 3 април сработва сигнализацията, но тогава полицията решава, че сигнала не изисква пращане на екип за проверка. Причините за такова решение в момента са обект на вътрешно разследване.

Сигнал за грабежа постъпва в полицията чак сутринта на 7 април. Престъпниците успяват да отворят 72 лични сейфа и да откраднат скъпоценности и пари на обща стойност приблизително няколко десетки милиона фунта стерлинга (оценките са различни и варират от £60 милиона до £200 милиона).

Предполага се че в грабежа са участвали шест човека, които са зафиксирани от камерите за вътрешно и външно наблюдение. Обаче техните личности до момента са неизвестни...

29715-0

Добра организация! Как са я домъкнали машината за ядково пробиване...не им е било лесно! :upset:
Цяла седмица чакаме петък, цяла година чакаме лятото и цял живот чакаме да сме щастливи!
Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.Всеки има право да прахоса живота си както реши!

Щом с тази дупчи около 20 см, значи другата няма да е много по-голяма...

29781-0

Стискам им ръка на тия майсторяги  :agree: След няколко години ще качат в ютуб, как са направали всичко  :D, след като са си направили пластичните операции и са легализирали цялата плячка  :biggrin:


Добра организация! Как са я домъкнали машината за ядково пробиване...не им е било лесно! :upset:

Явно са имали голямо желание, да свършат работата... и добър стимул  :D

Дали мога да им намеря отнякъде телефона  :( :P :wub: