Автор Разлика във възприятията - Леон

8
30043-0

Наскоро гледах отново филма Леон. Известен на всички филм, присъства във всички класации, спечелил много награди.

Какво видях в този филм преди 15 години, бидейки тийнейджър: машина на смъртта, неудържим убиец, който загива заради глупостта на малко момиченце. Зрелищен филм, спиращ дъха.

Какво видях сега:

Нещастен, необразован мъж, който през живота си не е видял нищо хубаво. От него се възползват, за да направят убиец, който работи почти за без пари. Той сам си създава ред правила, за да има поне някакви ориентири в този свят.
И момиченце, което също не е видяло нищо хубаво в своя живот – майка проститутка, втори баща дребен престъпник, сестрите й не я обичат. И цялата си нереализирана любов тя дава на този странен мъж.

Накратко казано: за мен – тийнейджъра – това беше мощен екшън, за мен – порасналия – това вече е драма.

©kalleka

Докато не станете като тия малките, никога няма да видите царството господне. Това е до голяма степен истина. Като малък трудно различаваш доброто от злото. По скоро виждаме наивно малко нещата и трагедията е някак си далеч и чужда. С годините на много хора райската част се замъглява от правилно преценящия човек. На някои пък никога не им се отдава възможност да мислят и преценят правилно, защото имат мозък в главата си колкото да пазят равновесие.
@KING, по кой начин филма ти хареса и достави истинско удоволствие?