Автор Топ 7 растения за пречистване на въздуха в помещения

5
30412-0

Седем от най-ефективните стайни растения за пречистване на въздуха в помещения. Изберете си няколко растения и дишайте по-леко:

Въздуха в затворените помещения и апартаментите е няколко пъти по-мръсен, отколкото на улицата. Битовите уреди, мебелите от пластмаса и ПДЧ, балатуми, бои, панели, тапети, прахове за пране и други миещи препарати – всичко това насища въздуха в нашите жилища и офиси с отровни съединения като: бензол, толуол, фенол, формалдехиди, въглеродни окиси, азотни оксиди и амоняк.

Топ 7 растения за пречистване на въздуха в помещения:

1.   (Schéfflera или Шефлера) — буквално създадено за помещения, в които се пуши. Това растение прекрасно «усвоява» и неутрализира никотина и смолите, съдържащи се в цигарения дим.
2.   (Epipremnum aureum или Епипремнум ауреум) очиства въздуха от бензол. Обширните листа възприемат големи количества от това вещество. Расте бързо и няма нужда да се полива често.
3.   Драцена (Dracaena) обезврежда формалдехидите. Това растение ликвидира отровните изпарения на формалдехида, които в минимални количества, но все пак се разпространяват от различни лакове, лепила и мебели от ПДЧ.
4.   Хлорофитум (Chlorophytum или Зелена лилия) доста добре се справя с изгорели автомобилни газове. Затова това растение е просто задължително за тези, които живеят на първи или втори етаж близо до оживена улица.
5.   Хамедорея елеганс (Chamaedorea elegans или планинска палма) активно овлажнява въздуха и филтрира веществата, които се отделят от различни пластмаси.
6.   Бръшлян (Hedera helix) и 7. Фикус бенджамин (Ficus benjamina) — рекордьори по пречистване на въздух. Те абсорбират огромен брой отровни вещества, в това число формалдехиди, бензоли, амоняк. Фикуса като магнит привлича домашният прах към себе си.
Изберете си няколко растения за дома или офиса, и започнете да дишате по-леко!