Автор РЕМОНТ НА ПЪТЯ РУСЕ - ШУМЕН

2
Вчера пътувах по пътя за Шумен от Русе и ми направи впечатление сериозната работа по пътя на един куп строителни машни. Реших да направя малко снимки и да ви ги покажа. Доколкото разбрах проекта включва разширение на пътя в определени участъци, като идеята е общата дължина на трилентовите участъци да стане над 20 километра. На някои места има положен съвсем нов асфалт и отгоре рисуват новата маркировка.

Общо 18 снимки и малко мои коментари:

Ето например как изглежда участък, който вече е разширен, но финишния асфалтов слой още не е положен:

3414-0

Ето също участък разширен и асфалтиран както отляво така и отдясно. Но без финален слой отгоре.

3415-0

Съвсем нова мантинелка

3416-0


Ето и малко техника в действие, всъщност техника имаше много - разпръсната по целия път на групи поняколко машини:

3418-0

техника в далечината

3419-0

Знаци покрай фрезованите и още неасфалтирани участъци

3420-0

Светофар! Но някои тръгнаха на червено...

3421-0

Между другото сфетофара и основната група машини работеха в село Осенец, малко преди Разград. Стана ми интересно затова спрях и направих няколко снимки по-отблизо. Асфалта в ляво на снимката е положен преди минути, навсякъде се усеща неговата специфична миризма.

3422-0


Валяче с гуми :idea:

3423-0

Друго валяче, по-нормално, не е с гуми :biggrin:

3424-0

В близък план

3425-0

Пресен, пресен асфалт, който иска да стъпва - аз не искам.

3426-0

Асфалта е толкова горещ, че без да се навеждам чувам как пука, досущ като манджа, която се готви във фурната. Работниците с какви обувки стъпват по него не ми е ясно, може и да се сменят на определено време.

3427-0

А това може би е най-важната машина.

3428-0


3430-0

Незнам коя партия, с какви пари и за какви цели евентуално свои прави всичко това. Знам едно - пътищата ни са в ужасно състояние и когато видя подобни работи мога само да се радвам. По този път пътувам често. След зимата той не приличаше на главен път, целия беше в дупки и кръпки, а трафика по него е огромен, особенно през лятото заради румънците. Дано ремонта да се прави качествено, а не за отбиване на номера.
Това е от мен.
КРАЙ.

Всичко е хубаво, ама да видим колко ще изтрае след ремонта тоя път

Браво Радо. Много интересно представяне на един толкова прозаичен ремонт на пътища. Подкрепям КИНГ - дано изтрае повечко ...  години.