Автор Велико Търново за Великден

0
via ВАСИ

9 снимки и текст

Почти от месец не съм писала, което е едно от най-дългите затишия на блога. И тъй като най-накрая успях да си почина, започвам “новия сезон” със снимки от почивка. За празниците отидохме до Велико Търново – градът ми става все по-любим с всяко ходене. И какво да не му харесваш – стари улици, млади хора, туристи, та и ние с тях.

3612-0

Бяхме си намерили сладка къща за гости в стария град и обикалянето се случваше основно пеша. Излизаш от входа и с две крачки си на Самоводската чаршия, на 10 минути е Царевец. Как да не ти се разхожда постоянно? Избягвайки традиционните за Търново жеги, времето по обяд не се зачита за разходки, но за сметка на това привечер всичко е супер: сядате на някоя тераса за вечеря или пък си взимате една бутилка вино и я оползотворявате, докато гледате минувачи от балкона на хотела.

3613-0


Градът има вид на нещо, което е модерно по старинен начин. От големите хубави къщи ти е ясно, че това си е истинска столица. Когато пък стигнеш до крепостта, само може да си представяш какво средище на търговия и власт е имало тук преди.

3615-0


За две години градът се развива и явно капитализира туристическите си благини. Площадът пред Царевец е обновен, улиците са чисти и спретнати, на кофти обслужване не попаднахме. Естествено, има да се работи още много, но съм сигурна, че тук хора ще продължават да идват – най-малкото защото нашата крепост може да бие по величие онези анемични квартални замъчета, пръснати из цяла Великобритания.

3617-0


Аз пък съм особено доволна, защото успях да си разходя статива и да поразцъкам малко нощни снимки. Много се надявах да хвана тълпите, обикалящи храма на Царевец със свещи за Великден, но в края на изключително скучното си слово митрополитът обясни, че горе твърде много духало и затова благодатният огън е на завет в катедралата (?) Поне компенсирах с кадри на фойерверките над хълма.

3618-0

Успях да видя и шоуто “Звук и светлина” и съм доста впечатлена. Изглежда величествено, въпреки че част от историята ми беше малко мътна. Заслужава си да се види поне веднъж.

3619-0

Колкото и да е странно, свързвам Търново не толкова с Царевец, колкото със старите къщи, калдъръма и котките. Място за дълги разходки и почивка. Може би обаче трябва да го видя поне веднъж през зимата.

3620-0

 

post Малкото дърво на маймунките - 14,00 лв
thumbКой ще бутне най-малко маймунки!
post Dove Daily Moisture Conditioner - 7,14 лв
thumbБалсам за нормална коса
post Dove Men + Care Anti-Dandruff Shampoo - 7,47 лв
thumbШампоан за мъже против пърхот от серията "Men + Care"
post Dove Men + Care Fresh Clean 2 in 1 Fortifying Shampoo & Conditioner - 7,47 лв
thumbШампоан и балсам 2 в 1 за мъже с ментол от серията "Men + Care"
post Dove Men + Care Thickening Fortifying Shampoo - 7,47 лв
thumbШампоан за мъже за тънка и слаба коса от серията "Men + Care"
post Dove Colour Care Shampoo - 7,47 лв
thumbШампоан за боядисана коса от серията "Colour Care"
post Dove Nourishing Oil Care Shampoo - 7,47 лв
thumbПодхранващ шампоан за суха коса от серията "Nourishing Oil Care"
post Dove Intense Repair Shampoo - 7,47 лв
thumbШампоан за изтощена коса и цъфтящи краища от серията "Intense Repair"